bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс серед індивідуальних консультантів на проведення он-лайн навчань
12.11.2021

Затверджено

Протоколом ТК №106 від 18.10.21

ЗАПРОШЕННЯ ІНДИВІДУАЛЬНИХ КОНСУЛЬТАНТІВ ДО ПОДАННЯ ЗАЦІКАВЛЕНЬ (ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ПОСЛУГИ)

Субпакет № TRG -3.9/2, Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті.

Лот 1, Договір № TRG-С-0090058-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Рекомендована структура управління у сфері соціального захисту населення в територіальних громадах», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 2,  Договір № TRG-С-0090059-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Процедури адміністрування соціальних послуг», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 3, Договір № TRG-С-0090060-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Організація платних соціальних послуг», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 4, Договір № TRG-С-0090061-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості  для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Організація сімейно-орієнтованого підходу у роботі ФСР на основі практичних кейсів», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 5, Договір № TRG-С-0090062-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні аспекти організації та впровадження інтегрованих соціальних послуг», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 6, Договір № TRG-С-0090063-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технологія роботи з дітьми сиротами», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 7, Договір № TRG-С-0090064-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Ведення випадку при роботі з травмою», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 8, Договір № TRG-С-0090065-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технології роботи з особами з інвалідністю», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 9, Договір № TRG-С-0090066-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні аспекти ведення соціальної роботи з дітьми та сім’ями», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 10 Договір № TRG-С-0090067-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні кейси успішного впровадження соціальних послуг на прикладі інших громад. Частина 1,2,3», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 11: Договір № TRG-С-0090070-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технології роботи з сім’ями, в яких однією з основних проблем є алкоголізм, наркозалежність, ВІЛ/СНІД, психічні захворювання, конфлікт із законом, міграція та вимушене переселення, досвід інтернатного виховання, ризик відмови від дитини раннього віку або влаштування дитини в інтернатний заклад», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Лот 12: Договір № TRG-С-0090071-JSDF «Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Приклади та кейси з міжнародного досвіду надання соціальних послуг на рівні громади», що перелічені у Розділі 2 Технічного завдання.

Угодою про грант № TF0A8367 від 27 вересня 2018 року Японський фонд соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку (далі – МБРР, Світовий банк) надав урядові України грант на впровадження Проекту „Надання соціальних послуг в громаді” (далі – Проект).

Консультаційні послуги (далі – «Послуги»), які УФСІ має намір закупити в рамках даного Проекту, передбачають проведення практичного онлайн-навчання для територіальних громад, що беруть участь у Проекті за окремими темами, визначеними у розділі 2 Технічного завдання.

Очікувана тривалість проведення кожного навчання (окрім Лоту 10) - 4 календарних дні (по 2 години на день). В рамках Лоту 10 навчання буде поділено на три тижні (по 2 години на день, 4 дні на тиждень). Загальна очікувана кількість осіб, які візьмуть участь у навчальному процесі - 50-60 осіб.

Для надання Послуг планується залучити Консультантів, які мають необхідні кваліфікацію та досвід для виконання завдання у відповідності до Технічного завдання, яке є додатком до цього запрошення.

УФСІ запрошує Консультантів відповідного напрямку діяльності (далі – «Консультанти») виявити свою зацікавленість у наданні зазначених Послуг. Зацікавлені Консультанти мають надати резюме та інші супровідні документи що підтверджують наявність у них кваліфікації та досвіду, необхідних для надання Послуг.

Зацікавлені Консультанти мають надати:

1)         Витяг з ЄДР про види діяльності та витяг з Реєстру платників єдиного податку (про обрання 3-ї групи оподаткування).

2)         Резюме та документи з інформацією, що підтверджує наявність у Консультанта кваліфікації та досвіду, необхідних для надання Послуг.*

* Включення Консультантів в «короткий список» здійснюватиметься на основі наступних кваліфікаційних критеріїв:

- наявність не менше 2 років практичного досвіду у сфері надання соціальних послуг та/або здійснення соціальної роботи (макс. 30 балів);

- наявність досвіду співпраці з органами управління соціальними послугами не менше 2 років (макс. 30 балів);

- наявність досвіду участі у проведенні навчальних (консультаційних) програм для підвищення потенціалу фахівців закладів, установ, організацій соціальної сфери (макс. 20 балів);

- наявність досвіду співпраці з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (макс. 20 балів).

Зацікавлені Консультанти можуть отримати додаткову інформацію з 09:00 до 18:00 у будні дні за нижчезазначеною адресою.

Виявлення зацікавленості, резюме та інші супровідні документи що підтверджують наявність кваліфікації та досвіду мають бути надані українською мовою за зазначеною нижче адресою (особисто, кур’єром, поштою або електронною поштою)  до 17:00 год. 26.11.2021 р.

Зацікавлені Консультанти мають право подавати виявлення зацікавленості (разом з резюме та підтверджуючими досвід документами) як на кожен лот окремо, так і на декілька лотів одночасно.

Виявлення зацікавленості разом із резюме та підтверджуючими досвід документами необхідно подавати з зазначенням наступної теми: «TRG -3.9/2 Лот №___,» [вставляється відповідний номер Лоту, на який подається виявлення зацікавленості] виявлення зацікавленості».

Адреса:

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ),

До уваги:                   Ковтун Катерина Юріївна, спеціаліст з питань закупівель

Адреса:                      вул. Лук’янівська, 77 

Поверх/кімната:       3-ій поверх,

Місто:                        Київ

Країна:                       Україна

Телефон/факс:          + 38 (044) 230-25-36 / 485-28-04

Електронна пошта: [email protected]

копія на [email protected]

 

Технічне завдання

на консультаційні послуги

з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті.

Загальна інформація

 

Угодою про грант № TF0A8367 від 27 вересня 2018 року Японський фонд соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку (далі – МБРР, Світовий банк) надав урядові України грант на впровадження Проекту „Надання соціальних послуг в громаді” (далі – Проект).

Метою проекту є надання підтримки 13 територіальним громадам Одеської та 15 територіальним громадам Тернопільської областей  (далі –ТГ, громада) у побудові їх базової інституційної спроможності планувати та організовувати надання соціальних послуг та інвестувати у пріоритетні послуги, щоб вони були доступними для різноманітних вразливих груп населення.

Відповідно до Угоди про грант, відповідальним за впровадження Проекту від уряду України є Український фонд соціальних інвестицій (далі УФСІ, Замовник).

В рамках проекту передбачено проведення навчання керівників та персоналу підрозділів соціального захисту, установ та закладів, що надають соціальні послуги,  28 громад Одеської та Тернопільської областей для підвищення їх обізнаності і набуття практичного досвіду щодо нових повноважень і функцій у сфері надання соціальних послуг вразливим верствам населення.

 У 2021 році, у взаємодії з Українським Католицьким Університетом УФСІ було організовано та проведено онлайн-навчання для 347 керівників та співробітників підрозділів соціального захисту у партнерських громадах. Всього було проведено 11 тренінгів по 2 години, що дозволило зробити навчальний процес достатньо інтенсивним та ефективним, при цьому не відволікаючи фахівців від щоденної роботи.

Навчання охопило ряд важливих тем, таких, як законодавство у сфері надання соціальних послуг, основи соціальної роботи, було розглянуто специфіку надання усіх соціальних послуг на рівні громади, а також основи управління системою надання соціальних послуг.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та враховуючи протиепідемічні заходи, визначені для відповідних регіонів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та іншими чинними актами Кабінету Міністрів України, якими встановлені карантинні обмеження, УФСІ планує провести навчальні заходи для підвищення інституційної спроможності територіальних громад у режимі онлайн.

Для проведення навчання фахівців, які надають соціальні послуги в зазначених громадах та їх керівників, УФСІ має намір витратити частину цього гранту на фінансування проведення заходів з  організації та забезпечення матеріально-технічного супроводу тренінгів та для цього залучити Консультантів відповідного напрямку діяльності (далі – Консультанти).

  1. 1.       Мета навчання

Мета цього завдання полягає у проведені онлайн-навчання практичної спрямованості для керівників та персоналу підрозділів соціального захисту, установ та закладів, що надають соціальні послуги, 28 громад Одеської та Тернопільської областей для підвищення їх обізнаності і набуття практичного досвіду щодо виконання нових повноважень і функцій у сфері надання соціальних послуг вразливим верствам населення.

Проведення навчання має наростити потенціал та підвищити спроможність керівників  соціального захисту громад в плануванні та організації надання соціальних послуг; підвищити компетентність фахівців громади у наданні соціальних послуг, надати практичні рекомендації щодо роботи з вразливими верствами населення.

  1. 2.    Обсяг послуг та етапи виконання завдання.

2.1       Опис послуг

Період проведення навчання – 22 листопада 2021р. – 8 квітня 2022 р. Попередня кількість учасників онлайн-навчання – 50-60 осіб. Реєстрація відбуватиметься на кожну окрему тему, точна кількість учасників навчання буде відома після проведення відповідної реєстрації.

Цільова аудиторія навчання: керівництво виконавчого органу територіальної громади; працівники підрозділів виконавчих органів територіальної громади, які виконують функції соціального захисту населення; керівники закладів та установ, що надають соціальні послуги; фахівці із соціальної роботи.

Формат навчання: онлайн-вебінари практичного характеру, з використанням максимальної кількості практичних прикладів, успішних кейсів та демонстративних матеріалів; з інтерактивними елементами, із постійним заохоченням учасників до активності.

Програма навчання повинна мати практичний характер та включати максимальну кількість практичних кейсів, успішних практик, практичних рекомендацій за тематикою тренінгу. Презентації мають містити достатню кількість демонстративних матеріалів, бути корисними для використання учасниками після проходження навчання.

Консультант повинен забезпечити здійснення наступних заходів:

Планування:

- розробити та погодити із Замовником остаточну навчальну програму;

 

Заходи з проведення навчання

- Забезпечити матеріально-технічний супровід навчання, а саме:

   здійснити розсилку запрошення учасників зареєструватись для участі у навчанні;

   здійснити розсилку посилань на вебінар (проводиться кожен день за годину перед початком тренінгу);

   здійснити розсилку-опитування для збору запитань, які цікавлять учасників для їх розгляду під час навчання;

   здійснити розсилку опитування для оцінки якості проведеного навчання;

- Здійснити оплату/відшкодування вартості організації навчального процесу онлайн (програмне забезпечення для проведення навчання – Zoom, Skype for Business).

- Організувати та провести навчальні заходи загальною тривалістю 8 годин для фахівців 28 територіальних громад, що беруть участь у проекті;

- Провести анкетування учасників навчання щодо його якості в кінці навчання.

 

Заходи з підготовки звіту за результатами проведеного навчання

Після завершення навчальних заходів Консультант повинен підготувати узагальнений аналітичний звіт щодо їх результатів. До аналітичного звіту мають бути додані наступні додатки:

a) заповнені анкети з оцінювання проведеного навчання;

b) список учасників навчання у розрізі ОТГ (ПІБ, організація);

с) презентації, використані під час проведення навчання.

 

2.2  Тематика навчання за лотами:

№ Лоту

Назва Лоту

Тема навчання

Формат проведення

Кількість годин, днів

Терміни проведення навчання

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Рекомендована структура управління у сфері соціального захисту населення в територіальних громадах»»

Рекомендована структура управління у сфері соціального захисту населення в територіальних громадах (організація структурних підрозділів виконавчих органів ТГ, центру надання соціальних послуг, створення комунальних закладів з надання соціальних послуг, особливості малих громад, ефективна організація співпраці та взаємодії з різними органами державної влади.)

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

13.12.2021-17.12.2021

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Процедури адміністрування соціальних послуг»»

Процедури адміністрування соціальних послуг (прийом заяв від громадян, ведення справ, моніторинг, визначення потреб, практичні приклади усіх процедур)

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

24.01.2022-28.01.2021

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Організація платних соціальних послуг»»

Організація платних соціальних послуг. Механізми встановлення диференційованої плати. Закупівля послуг в недержавних організацій.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

31.01.2022-04.02.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Організація сімейно-орієнтованого підходу у роботі ФСР на основі практичних кейсів»»

Організація сімейно-орієнтованого підходу у роботі ФСР на основі практичних кейсів. Соціальна робота із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

07.02.2022-11.02.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні аспекти організації та впровадження інтегрованих соціальних послуг»»

Практичні аспекти організації та впровадження інтегрованих соціальних послуг.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

14.02.2022-18.02.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технологія роботи з дітьми сиротами»»

Технологія роботи з дітьми сиротами. Причини сирітства, форми прояву. Соціальний захист дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Форми деінституалізації дітей сиріт: усиновлення, опіка та піклування.  Альтернативні форми опіки та виховання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: прийомна сім’я, ДБСТ.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

21.02.2022-25.02.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Ведення випадку при роботі з травмою»»

Ведення випадку при роботі з травмою. Методи роботи з психічною травмою. Сім’я як джерело психічної травми. Технологія соціальної роботи з дітьми, що пережили насильство і жорстокого поводження з боку дорослих.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин.

28.02.2022-04.03.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технології роботи з особами з інвалідністю»»

Технології роботи з особами з інвалідністю. Законодавче регулювання та практичні кейси.

Онлайн-навчання, частково формат консультацій

4 календарних дні, 8 годин

14.03.2022-18.03.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні аспекти ведення соціальної роботи з дітьми та сім’ями»»

Практичні аспекти ведення соціальної роботи з дітьми та сім’ями: законодавче регулювання та практичні кейси. Діагностика відхилень у сімейному вихованні. Технології роботи з дітьми «групи ризику».

 

 

4 календарних дні, 8 годин

21.03.2022-25.03.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Практичні кейси успішного впровадження соціальних послуг на прикладі інших громад. Частина 1,2,3»»

Практичні кейси успішного впровадження соціальних послуг на прикладі інших громад. Частина 1,2,3

Розбір кейсів успішного впровадження усіх видів соціальних послуг (з фото, відео).

 

12 календарних днів, 24 години

28.03.2022-18.04.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Технології роботи з сім’ями, в яких однією з основних проблем є алкоголізм, наркозалежність, ВІЛ/СНІД, психічні захворювання,

конфлікт із законом, міграція та вимушене переселення, досвід

інтернатного виховання, ризик відмови від дитини раннього віку або влаштування дитини в інтернатний заклад»»

Технології роботи з сім’ями, в яких однією з основних проблем є алкоголізм, наркозалежність, ВІЛ/СНІД, психічні захворювання,

конфлікт із законом, міграція та вимушене переселення, досвід

інтернатного виховання, ризик відмови від дитини раннього віку або влаштування дитини в інтернатний заклад.

 

 

25.04.2022- 01.05.2022

  1.  

«Послуги з проведення онлайн-навчання практичної спрямованості для територіальних громад Одеської та Тернопільської області, що беруть участь у Проекті за темою «Приклади та кейси з міжнародного досвіду надання соціальних послуг на рівні громади»»

Приклади та кейси з міжнародного досвіду надання соціальних послуг на рівні громади.

 

 

16.05.2022-23.05.2022

 

* За наявності поважних причин допускається перенесення дат проведення навчання в рамках відповідного Лоту у разі попереднього погодження нових дат із Замовником.

  1. 3.    Вимоги до звітності Консультанта.

За результатами виконання завдань Консультантом повинні бути здійснені наступні заходи та надані наступні документи в межах наведених нижче термінів:

№ п/п

Кінцеві результати

Терміни

1

Розробка та узгодження з Замовником навчальної програми

Не пізніше, ніж за 2 тижні до дати проведення навчання, визначеної у розділі 2.2 цього Технічного завдання для відповідного Лоту

3

Проведення навчання

В термін, зазначений для відповідного Лоту у розділі 2.2 цього Технічного завдання

4

Проведення анкетування та подання Замовнику Узагальненого аналітичного звіту щодо результатів проведення навчання та презентацій, розроблених для проведення навчання

Не пізніше, ніж через 10 робочих днів після проведення навчання

  1. 4.  Умови оплати.

Передбачається підписання договору з фіксованою формою оплати (стандартна форма договору Світового Банку).

Оплата буде здійснюватися відповідно до узгодженого в договорі кошторису. Під час перед-контрактних переговорів Замовник може розглянути можливість часткового авансування деяких етапів.

Після виконання кожного етапу разом зі звітами (відповідно п.3 даного ТЗ) вимагається подача актів прийому-передачі наданих послуг з відповідними розрахунками.

Оплата здійснюватиметься  протягом десяти (10) робочих днів після проведення онлайн-навчання та отримання УФСІ аналітичного звіту щодо результатів проведення навчання та презентацій, розроблених для проведення навчання, а також Акту прийому-передачі наданих послуг.

5. Вимоги до кваліфікації Консультанта

Включення Консультантів в «короткий список» здійснюватиметься на основі на основі наступних кваліфікаційних критеріїв:

- наявність не менше 2 років практичного досвіду у сфері надання соціальних послуг та/або здійснення соціальної роботи (макс. 30 балів);

- наявність досвіду співпраці з органами управління соціальними послугами не менше 2 років (макс. 30 балів);

- наявність досвіду участі у проведенні навчальних (консультаційних) програм для підвищення потенціалу фахівців закладів, установ, організацій соціальної сфери (макс. 20 балів);

- наявність досвіду співпраці з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (макс. 20 балів).

 

 

Контакти

  • конкурс на проведення он-лайн навчань

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.