bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мистецька виставка на тему гендерної рівності в Україні
28.09.2021

КОРОТКА ДОВІДКА

Національний Демократичний Інститут (НДІ або Інститут) активно підтримує зусилля України щодо зміцнення демократичних інститутів та просування демократичних реформ шляхом підтримки належного управління та залучення громадян, зміцнення політичних партій та розвитку громадянського суспільства, спостереження за виборами та посилення політичної участі жінок.

НДІ підтримує заходи до 30-ї річниці незалежності України. Ці заходи мають на меті висвітлити роль Верховної Ради України (ВРУ) у розробці гендерної політики та відзначити 10-ту річницю створення міжфракційного об’єднання “Рівні можливості” (МФО). НДІ прагне визначити підрядника(ів) послуг, які допоможуть підготувати, провести та популяризувати мистецьку виставку, присвячену ролі парламенту у забезпеченні рівних прав в Україні.

КОРОТКИЙ ОПИС

З метою інформування та підвищення обізнаності про досягнення у сфері рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні за період незалежності та про роль ВРУ та МФО у цьому процесі, НДІ шукає підрядника для організації мистецької виставки або інсталяції, яка б представляла ключові історичні події, ініціативи та досягнення.

Виставка має стати візуальним відображенням історії гендерної політики в Україні за результатами зусиль ВРУ та МФО за період незалежності. Ця виставка буде розроблена на основі поточного дослідження щодо прийняття законодавства на підтримку рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у різних сферах суспільного життя протягом усіх скликань парламенту за період незалежності.

Виставка має стати мистецьким об’єктом, який відображатиме хронологію подій та передаватиме дух парламентських дебатів у різні періоди історії ВРУ, коли розглядалося законодавство про рівні права та можливості жінок і чоловіків, а також висвітлюватиме ключові досягнення та прогрес держави й суспільства шляхом використання цитат та фотографій учасників/ць цих подій, включаючи коротку інформацію про прийняті законодавчі акти. Виставка має висвітлити результати проведеного дослідження щодо ролі ВРУ та МФО в процесі запровадження політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Виставка має підвищити обізнаність і бути доступною для широкої аудиторії, одночасно залишаючись інформативною для тих, хто володіє глибокими знаннями з даної теми. Вона має бути мобільною та придатною для зберігання з метою подальшої експозиції в регіонах України.

Отримані під час дослідження інформація та матеріали, що стосуються досягнень ВРУ та МФО у сфері гендерної рівності в Україні, включаючи відповідні закони, прийняті за останні 30 років, інституційні механізми на підтримку гендерної рівності, стенограми інтерв’ю з ключовими особами, фотографії та інші мультимедійні матеріали, будуть надані обраному підряднику для систематизації та використання під час розробки та виробництва мистецької виставки.

ЗАГАЛЬНИЙ ОБСЯГ РОБІТ

НДІ має намір закупити послуги досвідченого та висококваліфікованого підрядника для створення, розробки та відкриття мистецької виставки, присвяченої історії гендерної рівності в Україні за період незалежності. Обраний підрядник буде відповідальним за: 

  1. Виготовлення, відкриття та експозицію

1.1. Розробка технічної концепції виставки. 

Виставка має бути розміщена в будівлі ВРУ або іншому приміщенні протягом місяця чи більше, а також бути мобільною та придатною для подальшого зберігання. Виставка може містити компоненти AR для досягнення цілей проєкту.

1.2. Дизайн та виготовлення змістовного наповнення виставки на основі концепції, затвердженої НДІ, з використанням матеріалів дослідження (архівні фото, опис ключових подій та законопроєктів, цитати тощо). 

Змістовні та візуальні матеріали, підготовлені для виставки, мають бути адаптовані для поширення у соціальних медіа з метою популяризації проєкту. Робота має відбуватися у координації з НДІ та партнерами проєкту, а також враховувати концепцію дослідження.

1.3. Виготовлення виставки, розробка технічного макету та всіх матеріалів необхідних для забезпечення виготовлення виставки згідно з концепцією. Контроль та супроводження технічного(-их) підрядника(-ів) щодо виготовлення виставки.

Виготовлення виставки має бути завершено до 20 грудня 2021 року.

1.4. Технічний супровід (монтаж/демонтаж) виставки та підтримка відкриття виставки на місці, забезпечення логістики та технічної підтримки (напр. світло, звук, мікрофони,  камери та ін.).

1.5. Отримання дозволів на встановлення виставки та/або інших елементів кампанії.

1.6. Забезпечення виставки гідами в день відкриття (дві особи), підготовка гідів для спілкування з гостями та журналістами/-ками в день відкриття, включно з написанням сценарію для гідів. 

Підготовка гідів до спілкування з відвідувачами має включати вміння презентувати виставку, розказати відвідувачам про ініціативу та ідею.

  1. Висвітлення та популяризація виставки

2.1. Розробка ідеї, формату та сценарію відкриття виставки. Координація з технічним/ми підрядником/ками щодо прямої трансляції відкриття виставки. Координація онлайн-трансляції відкриття виставки (за необхідності). НДІ запропонує підрядника для забезпечення онлайн-трансляції. 

2.2. Розробка та реалізація медіаплану просування виставки в медіа та соціальних мережах. Цей план мав би включати:

  • Присвячені виставці сторінки/акаунти в соціальних мережах, таких як Facebook та Instagram, які викликають зацікавленість в інсталяції.

  • Обслуговування та створення матеріалів про виставку строком до двох (2) місяців (анонс виставки, матеріали про виставку та дослідження, відео, інфографіки тощо). 

  • Постійний моніторинг та модерація сторінок. 

  • Організація та реалізація рекламних кампаній в соціальних мережах (розрахунок цих витрат повинен включати розробку рекламної кампанії (налаштування таргетування, висвітлення, інші послуги, а також звітування та не має включати суму вартості реклами в соціальних мережах, яку безпосередньо буде оплачувати НДІ).

2.3. Написання матеріалів про виставку для національних ЗМІ - п’ять (5) ексклюзивних публікацій. 

2.4. Звітування за результатами проведення кампанії. 

Ідея, концепція та виготовлення всіх матеріалів в межах проєкту мають бути узгоджені з потребами Замовника та партнерів проєкту та погоджені Замовником на кожному етапі планування та реалізації проєкту.

Попередня дата запуску події -20 грудня 2021 року, а підтримка підрядника очікується до 14 січня 2022 року. Якщо це дозволить графік виготовлення виставки та за погодженням з НДІ, відкриття може відбутись раніше.

ГРАФІК

Пропозиції приймаються до 12 жовтня 2021 року. Вітається дострокове подання пропозицій. 

Очікується, що угода з підрядником почне діяти в листопаді приблизно на 3 місяці.

Запланована дата відкриття виставки: 20 грудня 2021 року.

Розташування: будівля Верховної Ради України, м. Київ, вул. Грушевського, 5.

НДІ залишає за собою право зв’язатися з учасниками тендеру для отримання додаткової інформації та роз’яснень щодо подання пропозицій після закінчення строку подання.

НЕОБХІДНІ КОМПЕТЕНЦІЇ ТА УМОВИ ПОДАННЯ ПРОПОЗИЦІЇ 

Потенційні підрядники повинні подати письмову пропозицію англійською мовою на розгляд НДІ до зазначеного вище строку. Пропозиції повинні містити опис кваліфікацій учасника тендеру, необхідних для надання зазначених послуг. Пропозиції повинні містити:

  1. Концепцію виставки та кампанії, що відповідає цілям проєкту.

  2. Бюджет у доларах США (із зазначенням курсу гривні на дату складання пропозиції). Фінансова пропозиція має бути підготовлена відповідно до пронумерованих завдань, зазначених у полі “Загальний обсяг робіт”. Розрахунки повинні включати детальну розбивку бюджету для розуміння вартості кожного компонента.

  3. Приклади попередніх кампаній та інформація щодо їх охоплення.

  4. Для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: копії реєстраційних документів (виписка з ЄДР про державну реєстрацію, свідоцтво/довідка платника податків, інші документи за наявності).

  5. Рекомендації найбільших клієнтів (за наявності).

Бюджет на виконання поставлених перед підрядником завдань в рамках обсягу робіт не має перевищувати 25 000 доларів США. Ця гранична сума включає всі витрати на медіа, матеріали та розробку контенту. Не очікується, що пропозиції обов’язково мають включати максимальний бюджет, а ефективність використання коштів/співвідношення ціни та якості будуть вагомою складовою процесу розгляду пропозицій.

НДІ може звернутися до потенційних підрядників для отримання додаткових роз’яснень щодо поданих документів.

КОНТАКТИ ТА ТЕРМІН ПОДАЧІ 

Будь ласка, надсилайте пропозиції англійською мовою електронною поштою на адресу [email protected] з темою «Reference ID: P-UA28091701 - Proposal Submission». Кінцевий термін подання пропозицій - 12 жовтня 2021 р. Питання щодо цієї пропозиції можна надіслати електронною поштою до 4 жовтня 2021 р. на вищезгадану електронну адресу. Відповіді на отримані запитання будуть надіслані електронною поштою всім підрядникам, які виявили зацікавленість у пропозиції.

НДІ оцінюватиме тендерні пропозиції на основі здатності підрядника надати необхідні послуги, його досвіду та запропонованої ним ціни. НДІ залишає за собою право відхилити будь-які та всі пропозиції. НДІ залишає за собою право розглядати зміну тендерної пропозиції в будь-який час до укладання договору. НДІ не несе відповідальності за будь-які витрати, пов’язані з підготовкою, поданням чи презентацією матеріалів, надісланих у відповідь на запит на пропозицію. НДІ не надає гарантій щодо точності будь-якого твердження і не несе відповідальності за будь-яке використання, або посилання на інформацію надану у цьому оголошенні, а також за будь-які заявлені претензії. Очікується, що тендерні пропозиції повинні бути дійсними протягом шести місяців з дати публікації запиту на подання пропозицій.

Учасники тендеру повинні надати інформацію про будь-які відомі минулі, нинішні чи майбутні відносини з будь-якими сторонами, пов’язаними з НДІ. Наприклад, заявники повинні повідомити, якщо їх член Правління є діючим або колишнім членом Правління НДІ. Учасник тендеру також підтверджує, що запропоновані ціни були встановлені незалежно, а не з метою обмеження конкуренції з іншими учасниками тендеру, включаючи дочірні компанії, але не обмежуючись ними, і що ціни не були й не будуть свідомо розкриті будь-якому іншому учаснику тендеру, за винятком випадків, передбачених законом. Недотримання цих вимог може призвести до того, що НДІ буде змушений переглянути вибір потенційної тендерної пропозиції.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО НДІ

Національний Демократичний Інститут - це некомерційна позапартійна організація, яка працює для посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадян, відкритості та підзвітності уряду. НДІ підтримує зусилля з місцевої демократизації в Україні з 1992 року.

Для отримання додаткової інформації про НДІ відвідайте: https://www.ndi.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.