bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антикорупційна ініціатива ЄС оголошує два конкурси проєктів громадських організацій
22.09.2021

Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні (EUACI), що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується МЗС Данії, обєднує зусилля спрямовані сприяти реалізації антикорупційних реформ в Україні й наразі оголошує два конкурси проєктів громадських організацій. Кінцевий термін подання проєктів: 18:00 21 жовтня 2021 року.

Метою програми EUACI є «зменшення рівня корупції в Україні на національному і місцевому рівнях шляхом посилення спроможності громадян, громадянського суспільства, бізнес-спільнот і державних установ».

Для досягнення цієї мети програма фокусується на трьох конкретних цілях: 1) підвищення незалежності, ефективності та стійкості антикорупційних установ у незалежній стратегічній рамці (Компонент 1); 2) зниження рівня корупції на місцевому рівні в «Містах доброчесності» та інших містах (Компонент 2); 3) підвищення культури доброчесності в Україні шляхом залучення бізнес-спільнот, громадянського суспільства і медіа (Компонент 3).

ЛОТ 1. Національний конкурс проектів громадських організацій для Компоненту 2

Загальною метою конкурсу є відбір і підтримка проектних пропозицій спрямованих на підвищення обізнаності про доброчесність і поширення культури доброчесності у пяти містах -  Чернівці, Червоноград, Маріуполь, Нікополь і Житомир (EUACI Міста доброчесності). Більш конкретною метою EUACI є підтримка проектів, що відповідають одній з наступних цілей:

1.     Посилення спроможності місцевого громадянського суспільства шляхом реалізації спільних антикорупційних ініціатив;

2.     Промоція доброчесності через освітні програми для дітей та молоді;

3.     Підвищення рівня доброчесності місцевих бізнес-спільнот у Містах доброчесності; та

4.     Промоція культури доброчесності шляхом підвищення обізнаності і залучення громадян.

ЛОТ 2. Національний конкурс проектів громадських організацій для Компоненту 3

Конкретною метою цього конкурсу є підтримка стратегічних та інноваційних проектів українського громадянського суспільства, розслідувальних медіа і бізнес-спільнот, що містять передумови для досягнення конкретних і вимірювальних результатів в одному з наступних напрямків:

1.     Залучення громадян для сприяння прозорості і підзвітності у сфері державних закупівель і приватизації;

2.     Підтримка журналістських розслідувань спрямованих на розкриття корупційних злочинів і впливу олігархів;

3.     Моніторинг доброчесності політичних еліт і виконання закону про деолігархізацію;

4.     Підвищення обізнаності щодо виконання державної антикорупційної програми;

5.     Посилення доброчесності та етичних засад в бізнесі; та

6.     Моніторинг незалежності антикорупційних органів.

Кінцевий термін подання проектів на обидва конкурси (ЛОТ 1, ЛОТ 2) (англійською мовою) – 21 жовтня 2021 (18:00, часовий пояс Київ, Україна).

Більше інформації: https://euaci.eu/what-we-do/procurement/national-calls-for-cso-proposals-under-component-2-and-component-3

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.