bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проєктів соціальної дії у Великолепетиській громаді
24.07.2021

Великолепетиська селищна рада Херсонської області  та Фонд «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні в рамках Програми розвитку локальних ініціатив 2021 оголошують конкурс проєктів соціальної дії серед мешканців громади.

В рамках конкурсу, буде підтримано 4 проєкти місцевих жителів по 50 000 грн. кожний.

Деталі конкурсу

Якщо у вас є ідея розвитку Великолепетиської громади та вирішення локальних проблем впродовж короткого часу – запропонуйте її на конкурсі, та отримайте кошти на її реалізацію.

Хто може взяти участь у конкурсі? 

Взяти участь у конкурсі можуть жителі Великолепетиської громади, віком старше 18 років, які планують проєкт соціальної дії для розвитку своєї громади та вирішення локальних проблем, та бажають отримати фінансову підтримку на його реалізацію.

Пріоритетні напрямки

Всі подані на конкурс ідеї повинні відповідати одному або декільком пріоритетам:  зміцнення соціальної згуртованості у громаді; сприяння зміцненню ментального та фізичного здоров’я населення; сприяння розвитку молоді, популяризації активної громадянської позиції та формування лідерських якостей; підтримка мешканців громади у набутті ними нових знань та навичок задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці;  сприяння розвитку неформальної освіти (освітні заходи поза національною системою освіти, зокрема спрямовані на навчання протягом життя); сприяння покращенню стану навколишнього середовища; сприяння розвитку екологічних ініціатив у громаді; сприяння громадській безпеці; підвищення рівня культури жителів громади; розвиток громадських просторів; підвищення рівноправного доступу до громадського простору, зокрема людей з інвалідністю; посилення співпраці між волонтерами, місцевою владою, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів.

Проєкти не мають включати агітаційні, протестні або політичні акції.

Проєкти повинні бути: локальними, короткостроковими і вирішувати конкретну проблему. Ось деякі приклади ідей для проєктів соціальної дії, але не обмежуйте свою уяву лише ними: облаштування паркових зон і зон відпочинку місцевих жителів; створення креативних елементів та мальовничих куточків благоустрою на вулицях громади; створення відкритих просторів, майстерень для спільної діяльності жителів; екологічні акції, фестивалі та інші заходи; шкільні ініціативи, націлені на розвиток критичного мислення дітей; проведення заходів з метою підвищення рівня здоров’я молоді, безпечного способу життя та культури здоров’я серед населення громади; ідеї, спрямовані на забезпечення доступу до громадських та туристичних об’єктів для людей з інвалідністю; мистецькі вистави, лекторії та майстер-класи.

Грант може покривати витрати на:  матеріали (будівельні або будь-які інші, необхідні для реалізації проєкту),  місцеві поїздки,  обґрунтовані адміністративні витрати,  обладнання, необхідне для реалізації проєкту,  виготовлення поліграфічної продукції; інші витрати, що безпосередньо пов’язані з реалізацією проєкту.

Грант НЕ може покривати витрати на:  заробітну плату менеджера проєкту або персоналу проєкту,  витрати на оренду офісів, поточних організаційних витрат (наприклад, оплата Інтернету, комунальних послуг тощо), придбання зброї, макетів зброї, алкоголю, витрати на зовнішню рекламу та оплату публікацій в ЗМІ, проєкти, що мають комерційну мету.

Тривалість проєктів – 2 місяці (до 60 днів) Вся проєктна діяльність має відбуватися у межах 16 серпня – 10 жовтня 2021 року. 

Фінансова та описова звітність має бути подана до 15 жовтня 2021.

Загальний бюджет конкурсу: 200 000 грн: 100 000 грн надає Фонд «Об’єднання»; 100 000 грн надає Великолепетиська селищна рада; Максимальна сума фінансування одного проєкту: 50 000 грн

Кількість проєктів, які планується підтримати в рамках конкурсу: 4.

Як подати свою ідею на конкурс?

Щоб подати свою ідею проєкту соціальної дії на конкурс, необхідно:

1. Заповнити аплікаційну форму встановленого зразка.

2. До 8 серпня 23:59 надіслати заповнену аплікаційну форму разом із листами підтримки від партнерів (якщо такі зазначені у формі) на електронну пошту: [email protected] У темі листа вказати: «Заявка на конкурс проєктів соціальної дії у Великолепетиській громаді» 

Заявки, надіслані після 8 серпня 23:59 або які були заповнені в іншій формі - не будуть розглядатися. Питання щодо конкурсу, надсилайте до 6 серпня на електронну адресу: [email protected] 

Основні дати 26 липня - 8 серпня: прийом ідей.

Подайте свою ідею проєкту соціальної дії, заповнивши форму, і надіславши її на пошту: [email protected] 

9-15 серпня: оцінка ідей конкурсною комісією.

16 серпня: оголошення переможців. 16 серпня - 10 жовтня: фінансування та реалізація проєктів. 

Правила і процедури оцінки поданих проєктів

Всі подані проєкти на конкурс будуть оцінювати члени конкурсної комісії. Конкурсна комісія з оцінки буде складена з 5 представників: 2х представників Фонду «Об’єднання», 2х представників громади, 1 представника тренерського складу Програми розвитку локальних ініціатив 2021.

Кожен поданий проєкт буде оцінений всіма членами конкурсної комісії.

Загальна оцінка за проєкт складається з таких критеріїв: 

1) чіткість визначення мети, результатів та стратегії – чи зрозуміла суть проєкту, чи він є соціальним, чи буде мати результати які розвивають усю громаду, чи він є конкретним і вимірюваним.

2) відповідність пріоритетам та критеріям конкурсу – чи проєкт розвиває громаду, покращує життя мешканців, залучає представників місцевої влади, зміцнює соціальну згрунтованість, сприяє поширенню інклюзії та т.і.).

3) обґрунтованість бюджету – чи фінансова частина правильно технічно обрахована, чи відповідає вона цілям проєкту, чи є власний внесок у проєкт; 

4) вплив – яку аудиторію охоплює проєкт, як залучає представників місцевої влади, інших громадських організацій;

5) сталість проєкту – чи буде продовжуватися проєкт після завершення фінансування, як він буде розвиватись далі?; 

6) залучена аудиторія – яку кількість людей охопить проєкт, які цільові аудиторії він залучить і який вплив він здійснить на них. Кожен критерій має рівноважний вплив на загальну оцінку.

Система оцінювання здійснюється від 0 до 10, де: 

• 0 – не відповідність критерію; 

• 2-4 – низька відповідність критерію; 

• 6-8 – середня-висока відповідність критерію; 

• 10 – максимальна відповідність критерію. 

Для розрахунку підсумкового балу щодо кожного проєкту вираховується середня оцінка за усіма критеріями. За результатами оцінки комісії чотири проєкти отримає фінансування.

Методичні матеріали Якщо ви ніколи раніше не писали проєкти, але хочете щось змінити у громаді - пропонуємо вам переглянути запис семінару, який ми проводили для вашої громади по темі написання заявки на грант: https://youtu.be/kNAFkiiRbmU

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.