bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для молодіжних ініціативних груп
01.07.2021

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні у рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля»» оголошує конкурс для молодіжних ініціативних груп (МІГ) для участі в проєкті з розвитку громад.

До участі в проєкті запрошуються молодіжні ініціативні групи з: Івано-Франківської, Волинської, Закарпатської, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Якщо Ваша молодіжна ініціативна група відповідає усім нижченаведеним критеріям:

  • складається із 20-25 осіб, віком від 15 до 34 років, жінки та чоловіки представлені порівну;
  • щонайменше 50% учасників є представниками таких соціальних груп: колишні трудові мігранти та члени їхніх родин, ВПО, люди з інвалідністю, ветерани або члени їхніх сімей, представники багатодітних сімей та сімей із низьким рівнем доходу, національні меншини та етнічні групи, тощо;
  • наявність попереднього досвіду волонтерської діяльності та/або участі у заходах, пов’язаних із охороною довкілля;
  • є чинна організація/юридична особа (наприклад, комунальна установа чи неурядова організація), яка працює з молоддю. Організація повинна мати можливість отримати та взяти на баланс обладнання, яке буде закуплено в рамках проєкту;
  • інтерес до сфери захисту навколишнього середовища та посилення соціального згуртування в громаді/регіоні, а також бажання працювати над цими питаннями;
  • готовність брати активну участь у серії тренінгів, консультаціях з органами влади (в т.ч. у форматі онлайн), а також участь у міжрегіональних поїздках для обміну досвідом та кращими практиками впровадження молодіжних ініціатив; ділитися своїми враженнями у спеціально створеному МОМ відеоблозі та брати участь у інших проєктних заходах.

ТОДІ ми запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі серед молодіжних ініціативних груп для залучення до проєкту!

Молодіжні ініціативні групи, які будуть відібрано для участі в проєкті, будуть залучені до таких компонентів проєкту:

І. Участь у тренінгах із розвитку громади.

МОМ проведе серії тренінгів із питань розвитку проєктів, збору коштів (фандрайзингу), адвокації та проєктної комунікації, охорони довкілля та на інші теми, які будуть відповідати потребам кожної МІГ.  Під час тренінгів члени молодіжної ініціативної групи та активні члени громади матимуть змогу розвинути навички та отримати необхідні знання про мобілізацію ресурсів та залучення громад, розробку кампанії з підвищення обізнаності, розробку проєктів та ін.

Обрані МІГ повинні мати доступ до якісного Інтернету та бути технічно оснащеними для участі в онлайн-тренінгах. Якщо МІГ не має доступу до якісного Інтернету/обладнання, вона повинна  заздалегідь повідомити про це МОМ для пошуку альтернативного рішення.

ІІ. Проведення консультацій в рамках інклюзивного діалогу на районному, обласному та національному рівнях із представниками влади та іншими зацікавленими сторонами.

За участі досвідченого тренера/фасилітатора кожна МІГ буде брати участь у консультаціях із місцевими зацікавленими сторонами, представниками приватного сектора та представниками органів влади шляхом проведення спільних семінарів для обговорення результатів проведеного дослідження та розробки рекомендацій для вдосконалення молодіжної політики. Також будуть проведені консультації з молоддю на рівні громади для виявлення потенційних сфер співпраці у розробці місцевої політики, програм охорони навколишнього середовища.

Представники молодіжних ініціативних груп також візьмуть участь у семінарах з представниками Міністерства молоді та спорту, Всеукраїнськими молодіжними центрами та регіональними молодіжними центрами для сприяння співпраці між відповідними зацікавленими сторонами та виявлення потенційних cфер взаємодії.

У рамках проєкту очікується проведення 96 консультацій в 6 цільових регіонах на різних рівнях між відібраними МІГ та органами, що приймають рішення.

ІІІ. Розроблення адвокаційних кампаній на регіональному рівні та партнерських проєктів з екологічних питань

Відібрані молодіжні ініціативні групи з кожного регіону матимуть змогу на практиці застосувати знання, отримані під час навчального процесу, шляхом розробки адвокаційної кампанії на регіональному рівні за рахунок невеликого гранту, передбаченого проєктом.

Також, МІГ співпрацюватимуть на регіональному рівні з метою розроблення концепції партнерських проєктів з питань охорони довкілля.

IV. Участь молоді у міжрегіональних поїздках обміну досвідом

Серед представників молодіжних ініціативних груп молоді люди, які продемонструють особливу мотивацію та лідерські здібності під час впровадження проєкту, будуть обрані для участі в міжрегіональних поїздках по Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях для обміну досвідом та кращими практиками впровадження молодіжних ініціатив. Учасники поділяться своїми враженнями у відеоблозі, який буде створений МОМ, і використовуватиметься для підсумків про досвід та знання, отримані під час міжрегіональних поїздок та можливості застосування їх у власній громаді.

Важливо! Обрані МІГ повинні будуть відвідати усі тренінги, брати активну участь у всіх активностях за різними компонентами проєкту, а також залишатися доступними для подальшої комунікації з МОМ в післяпроєктних заходах, наприклад, моніторингова діяльність, потенційні зустрічі з МОМ тощо.  Приблизна тривалість проєкту –  до 10 місяців.

Для участі у конкурсі молодіжні ініціативні групи мають заповнити заявку (можна завантажити в архіві нижче) та надіслати її підписану та відскановану копію у термін до 15 липня 2021 року на електронну адресу: eceproject@iom.int

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до МОМ за електронною адресою: eceproject@iom.int

Просимо зауважити, що неповні анкети або анкети, що надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!   

Детальна інформація та документація за посиланнямhttp://ukraine.iom.int/ua/node/3505   

З нетерпінням чекаємо на Ваші заявки!

Контакти

  • http://ukraine.iom.int/ua/node/3505

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.