bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма інституційного розвитку неурядових організацій та ініціатив екологічного спрямування
23.06.2021

Програма спрямована на зміцнення екологічного руху Приазов’я через розвиток інституційно потужних місцевих громадських ініціатив, які визначають сферу захисту навколишнього середовища серед своїх стратегічних пріоритетів. Заявки приймаються до 18:00 5 липня 2021 року.

Цей лист запрошення підготовлено французькою гуманітарною організацією ACTED для неурядових, громадських організацій та екологічних ініціатив з регіону Азовського моря (Донецька, Запорізька та Херсонська області), які займаються питаннями охорони навколишнього середовища та мають досвід адвокації цих питань на місцевому рівні (далі – організації громадянського суспільства, ОГС).

ACTED діє в Україні з 2015 року та реалізує проекти та ініціативи, спрямовані на найбільш вразливі верстви населення, які страждають від конфлікту на Сході України, стихійних лих або соціально-економічних труднощів. У 2021 році ACTED в партнерстві з міжнародними організаціями IMPACT та SeeD розпочали нову ініціативу, спрямовану у тому числі на посилення здатності місцевих неурядових організацій та ініціатив з регіону Азовського моря ефективно впливати на місцеву екологічну політику та практику її застосування.

Програма спрямована на зміцнення екологічного руху Приазов’я через розвиток інституційно потужних місцевих громадських ініціатив, які визначають сферу захисту навколишнього середовища серед своїх стратегічних пріоритетів.

В рамках програми в 2021-2022 роках ACTED планує надати всебічну допомогу та фінансову підтримку місцевим ОГС Приазов’я у розбудові їх технічного та організаційного потенціалу у здійсненні кампаній, спрямованих на захист навколишнього середовища. Дана допомога включатиме в себе тренінги та гранти, а також інструменти мережування із побудови спільних адвокаційних платформ, але не обмежуватиметься цим.

ACTED також допоможе відібраним партнерам ефективно використовувати фактичні дані для просування змін, зокрема, зібрані організаціями партнерами - ініціаторами програми, а також інноваційні технології, такі як інтерактивні інформаційні панелі для відстеження тенденцій і показників в напрямку захисту навколишнього середовища та підвищення обізнаності громадян про екологічні тенденції й ризики.

Додаткова увага Програми буде приділена питанням особистої безпеки ОГС, що здійснюють адвокаційні та антикорупційні кампанії екологічного спрямування. Це включатиме в себе оцінку ризиків до початку місцевих кампаній, а також розробку планів із зменшення цих ризиків. Волонтери та співробітники ОГС зможуть пройти додаткове навчання із надання першої медичної допомоги та особистої безпеки.

Окрім того ACTED планує надати додаткову підтримку партнерським ОГС у вирішенні ключових прогалин у власному організаційному розвитку шляхом допомоги у виробленні кодексів поведінки та інших внутрішніх процедур. Ці знання передбачають також навчальні заходи із ефективного управління фінансовими ресурсами організації.

Партнерські організації матимуть право отримати грант, спрямований на реалізацію проекту/кампанії, що сприяє охороні навколишнього середовища. Такі гранти можуть бути спрямовані на: а) підвищення обізнаності громадян Приазов’я про місцеві екологічні тенденції та ризики; б) підвищення прозорості місцевої екологічної політики та зобов’язань у цій сфері; в) постійнодіючий публічний діалог навколо екологічних питань місцевого значення.

Очікується, що ACTED надасть до 10000 євро 4 партнерським ОГС для реалізації запропонованих ними проектів. Точна сума гранту визначатиметься ACTED з урахуванням змісту проекту, а також рівня організаційного розвитку партнерів.  

Підтвердженням інтересу ОГС до участі у відборі партнерів ACTED є подання організацією заповненої Заявки кандидата за формою, наведеною у Додатку 1.

Заявки кандидата (включно із додатками) просимо подавати на електронну адресу [email protected]  в термін до 18.00 05 липня 2021 року.

У темі листа необхідно зазначити «Заявка на участь в програмі інституційного розвитку». Усі вкладені файли просимо подавати лише у форматах pdf, docx або doc

Критерії вибору партнерів програми:

  • відповідність поданої анкети кандидата меті й пріоритетам даного оголошення;
  • орієнтація діяльності ОГС на захист навколишнього середовища на місцевому рівні;
  • попередній досвід кандидата у проведенні діяльності, передбаченої оголошенням;
  • демонстрація досвіду мережевої (коаліційної) співпраці;
  • досвід широкого інформування громадськості про власну діяльність;
  • демонстрація переконливого досвіду управління грантами.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.