bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів на розширення взаємодії з громадянським суспільством у Східному партнерстві
21.06.2021

Партнерство «Відкритий уряд» оголошує конкурс на отримання грантів двох категорій: на розширення взаємодії з громадянським суспільством та на розробку інновацій для підтримки онлайн-інструментів, спрямованих на підвищення рівня підзвітності урядів. Заявки приймаються до 9 липня 2021 року.

Партнерство «Відкритий уряд» оголошує конкурс на отримання грантів двох категорій:

  • Категорія 1: гранти на залучення громадянського суспільства з акцентом на використання платформи OGP для розширення взаємодії з громадянським суспільством і побудови міжгалузевих партнерств у сферах доброчесності, боротьби з корупцією, надання державних послуг, правосуддя, реагування на COVID-19 та посткризового відновлення, а також громадського простору;
  • Категорія 2: гранти на інновації для підтримки розробки або тиражування онлайн-інструментів і платформ, додаткового захисту і стратегій взаємодії, що дозволяють громадянському суспільству або громадянам вимагати від своїх урядів більшої підзвітності.

Цей конкурс оголошується в рамках програми EU for Integrity для Східного партнерства, що фінансується Європейським Союзом і реалізується спільно Партнерством «Відкритий уряд» та Антикорупційною мережею ОЕСР.

Діяльність Відділу підтримки Партнерства «Відкритий уряд» спрямована на підтримку урядів і громадянського суспільства в країнах-членах, у тому числі в регіоні Східного партнерства, з метою вдосконалення процесу співтворення планів дій і виконання зобов’язань на національному або місцевому рівні з потенційно високим впливом, який може призвести до підвищення рівня прозорості урядів та їх підзвітності, зміцнення участі громадян і чуйності урядів. В кінці 2020 року Партнерство «Відкритий уряд» (OGP) розпочало співпрацю з Європейською комісією і Антикорупційною мережею ОЕСР (OECD ACN) в рамках багаторічної ініціативи EU for Integrity, спрямованої на надання допомоги країнам Східного партнерства в запобіганні та боротьбі з загрозами для верховенства права, підтримці реформ сектору правосуддя, підвищенні доброчесності при наданні державних послуг та проведенні реформ державного управління – у сферах, які вже є частиною національного діалогу OGP в більшості країн регіону.

Це буде досягнуто шляхом вдосконалення існуючих механізмів підтримки, доступної цим країнам, за допомогою розширеної технічної допомоги, що надається разом з відповідними партнерами, надання консультаційних послуг для підтримки та розробки процесів, регулярного обміну досвідом і знаннями (як щодо вдосконалення процесу співтворення, так і у конкретних тематичних напрямках політики), а також за допомогою надання малих грантів для побудови партнерств, підтримки впровадження реформ та цифрових інновацій у відкритому уряді.

Управління цими грантами здійснюватиметься Відділом підтримки OGP. Грантові контракти будуть підписані між Відділом підтримки OGP і бенефіціарами. Бенефіціари співпрацюватимуть з урядовою контактною особою, групами громадянського суспільства, які беруть участь в процесі OGP, і / або координаційною радою / багатостороннім форумом (MSF) під час проведення заходів, пов’язаних з цими грантами.

Детальна інформація про процес подання заявок та терміни для кожної категорії грантів розміщена тут. Заявки (заповнені форми “Application Form” та “Budget Form”, які можна завантажити тут) слід надсилати електронною поштою на адресу: [email protected], не пізніше 9 липня 2021 року, 23:59. Питання та уточнення прийматимуться до 2 липня 2021 року, 23:59. У разі виникнення додаткових питань щодо процесу подання заявок або конкурсу, приєднуйтесь до орієнтаційної сесії 2 липня о 15:00 українського часу (буде надано синхронний переклад між англійською та російською мовами). Реєстрація на сесію відкрита тут.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.