bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call для молодих художниць з України та Білорусі
10.06.2021

Open Call організовується для молодих мисткинь, які лише на початку свого творчого шляху. Обраним кандидаткам буде запропоновано створити свої висловлювання, маніфести для архіву у співпраці з кураторками проєкту. Результат цієї роботи буде опублікований на веб-сайті архіву. Журі також відбере по одній художниці з кожної країни, чиї ідеї та мистецька практика отримають підтримку у вигляді грошового гранту у розмірі 300 євро*. Заявки приймаються до 20 червня 2021 року.

Katarzyna Kozyra Foundation (Варшава, Польща) у партнерстві з галереєю Артсвіт (Дніпро, Україна) та Ґете Інститутом (Мінськ, Білорусь) запрошує молодих жінок-художниць* взяти участь у Відкритому конкурсі для проєкту Secondary Archive – інтернет-платформи для артисток з Центральної та Східної Європи. Метою проєкту є популяризація, відкриття та актуалізація жінок-художниць, а також найважливіших явищ сучасного мистецтва з жіночого ракурсу. Архів збирає особисті висловлювання мисткинь трьох поколінь – тих, що працювали до 1991 року, покоління, яке розпочало свою мистецьку практику одразу після падіння комуністичного режиму, та наймолодших художниць, народжених після 1991 року. Він є міжнародним джерелом інформації про жіноче мистецтво у Центральній та Східній Європі як для фахівців у сфері мистецтва, так і для широкої аудиторії. Проєкт вже зібрав висловлювання художниць з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини і наразі ми спільно плануємо розширення архіву за участі художниць з України та Білорусі.

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ: художниці з України та Білорусі, народжені у 1991 році та пізніше, що працюють у різних медіа.

ПРАВИЛА ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ: художниці, зацікавлені в участі у проєкті, повинні надіслати наступні документи (англійською та своєю рідною мовою) в одному PDF-файлі (макс. розмір – 20 МБ.):
1) Біографія.
2) Портфоліо (якщо портфоліо містить відео, просимо додати посилання та паролі, у випадку необхідності).
3) Короткий мотиваційний лист, що пояснює власну мистецьку практику (макс. розмір – 2000 знаків однією мовою). Більше інформації за посиланням https://secondaryarchive.org/about/

ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО НАДІСЛАТИ НА АДРЕСУ: [email protected]
ТЕМА: Відкритий конкурс для проєкту Secondary Archive. Білорусь / Україна (вкажіть свою країну) (Secondary Archive Open Call. Belarus / Ukraine)
ДЕД-ЛАЙН: 20.06.2021 року
Результати будуть оголошені до 30.06.2021 року
Ми закликаємо художниць подавати портфоліо якомога раніше, оскільки журі почне розглядати та вивчати матеріали одразу після подання.
Поставити запитання та отримати додаткову інформацію можна за адресою [email protected]
“Secondary Archive - Платформа для художниць Центральної та Східної Європи: Україна та Білорусь” за підтримки Європейського Союзу в межах програми “Дім Європи”.
____________________________________________
*Стосується визначення жінки, ми приймаємо художниць будь-якої статі, що вважають себе жінками.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.