bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма розвитку локальних ініціатив 2021 для ОТГ 5 областей
12.04.2021

Фонд «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в Україні в рамках Transition Promotion Program запрошує громади Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей подавати заявки на участь у програмі розвитку локальних ініціатив 2021. 29 квітня 8:00: крайній час для надання листів про наміри щодо участі громади у програмі розвитку локальних ініціатив 2021.

В рамках програми передбачається ряд заходів, націлених на розвиток відібраних громад через партисипативні підходи вивчення локальних проблем, інвентаризацію ресурсів, та проведення конкурсу грантів.

Програма складатиметься з наступних етапів:

  1. Травень 2021. 3-денний тренінг «Партисипативне дослідження у громадах» (онлайн чи офлайн – в залежності від епідеміологічної ситуації). На тренінгу будуть розглянуті конкретні інструменти вивчення громадської думки, та складений план проведення партисипативних досліджень у громадах щодо наявних локальних проблем та шляхів їхніх вирішень.
  2. Травень-червень 2021. Проведення партисипативних досліджень у громадах на основі підготовлених планів під час тренінгу, а також проведення інвентаризації наявних ресурсів громади.
  3. Липень 2021. На основі проведених досліджень та інвентаризації у громадах, будуть створені аналітичні мапи громад (друковані видання), які стануть дорожньою картою для планування та реалізації подальших проєктів у громадах.
  4. Липень 2021. Проведення грантового конкурсу локальних ініціатив у громадах. На основі виявлених проблем, у кожній із громадах буде проведений грантовий конкурс локальних ініціатив. На кожну громаду ми виділяємо 100 тис грн + 100 тис. грн виділяє громада, тобто загальний бюджет складе 200 тис. грн для проведення грантового конкурсу серед жителів громад. Передбачається, що у кожній громаді буде підтримано 4 соціальні проєкти по 50 тис. грн кожний.
  5. Серпень-жовтень 2021. Реалізація соціальних ініціатив у громадах, націлених на вирішення локальних проблем, виявлених в рамках проведення досліджень. Це мають бути короткострокові проєкти, які можуть в короткий час поліпшити якість життя громади.
  6. Вересень-Жовтень 2021. Під час реалізації соціальних проєктів у громадах будуть також відзняті відео-ролики для популяризації успішних практик ОТГ щодо виявлення та вирішення проблем у партнерстві з населенням.

Під час всього періоду програми, громади отримають менторський супровід та консультації від наших експертів як віддалено так і офлайн.

Умови участі у програмі

До участі у програмі буде відібрано на конкурсній основі 5 громад: по одній ОТГ із Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей.

Важливими критеріями відбору стане:

  • Готовність ОТГ активно приймати участь в усіх заходах програми, залучати місцевих жителів до процесу та інформувати про хід співпраці та реалізації програми.
  • Сформована у громаді ініціативна робоча група з числа представників органів влади, місцевого самоврядування/комунальних установ та жителів, активних громадян, для участі у програмі. Особливо вітається залучення до робочої групи представників шкіл і бібліотек ОТГ.
  • Готовність проведення сформованою робочою групою в ОТГ партисипативних досліджень та інвентаризації ресурсів відповідно до складеного плану дій під час тренінгу програми.
  • Готовність ОТГ виділити 100 тис грн на конкурс грантів, який буде проводитися у громаді. До цих 100 тис. грн ми додамо ще 100 тис. грн, і таким чином, загальний бюджет грантового конкурсу у громаді стане 200 тис. грн. На ці кошти у громаді буде підтримано 4 проєкти соціальної дії, які будуть реалізовані до кінця року.

З відібраними громадами ми підпишемо меморандуми про співпрацю та складемо детальний план дій на найближчі 6 місяців.

Всі витрати на навчання, друк матеріалів під час проведення досліджень, створення аналітичних мап громад, менторський супровід робочих груп покривається Фондом «Об’єднання».

Тренерами та консультантами в рамках програми виступатимуть досвідчені експерти розвитку громад.

Хто може подати заявку на участь у програмі?

  • Сільські, селищні, міські ради

Як подати заявку на участь у програмі?

Щоб подати заявку на участь у програмі, просимо представників зацікавлених ОТГ відправити офіційний лист про наміри на нашу пошту: [email protected], вказавши у темі листа: «Заявка на участь у програмі розвитку локальних ініціатив 2021».

У листі вкажіть наступну інформацію:

  • Коротка інформація про громаду: розташування громади, кількість населених пунктів у громаді, населення, діючі міжнародні програми (DOBRE, U-LEAD тощо) та їхній фокус роботи у громаді, діючі інструменти громадської участі в ОТГ (електронні петиції, громадський бюджет, електронні консультації з громадськістю, відкрите місто, відкриті бюджети тощо).
  • Вкажіть чому ви вважаєте, що ця програма для вашої громади актуальна.
  • Вкажіть, на вашу думку, ТОП 5 проблем у вашій громаді.
  • Який потенціал ви вбачаєте у вашій громаді?
  • Вкажіть дані контактної особи від вашої громади: ПІБ, посада, телефон, електронна пошта.
  • У листі також зазначте готовність громади активно приймати участь в усіх заходах програми та виділити 100 тис. грн на конкурс грантів в ОТГ.

Подайте ваш лист про наміри до 29 квітня 8:00. Увага, вкладений лист не має перевищувати 5 Мб!

Основні дати

29 квітня 8:00: крайній час для надання листів про наміри щодо участі громади у програмі розвитку локальних ініціатив 2021 на пошту [email protected]

6 травня: оголошення переможців, 5 громад від Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей, які будуть приймати участь у програмі у 2021 році

12 травня: проведення онлайн зустрічі з представниками відібраних громад для планування наступних дій

Травень: підписання меморандумів з відібраними громадами

Травень – жовтень: участь відібраних громад у програмі.

В разі виникнення питань, пишіть на пошту, або телефонуйте: Андрій Жнивін, 099 059 6050, [email protected]

Додаткова інформація

Фонд "Об'єднання" був створений у 2011 році з метою покращення взаємовідносин у суспільстві задля встановлення демократичного громадянського суспільства в Україні, сприяння дотриманню прав людини та захисту населення від негативних  явищ. Це далеко не перша програма розвитку громад, яку проводить Фонд «Об’єднання». За останні декілька років більше 150 проєктів соціальної дії наших випускників були підтримані нашими міжнародними партнерами на мільйони гривень. У 2020 році ми підтримали та допомогли розробити інвестиційні паспорти в 6 громадах півдня України. Вперше за весь час незалежності України у Лазурному та Скадовську, завдяки нашій роботі у 2018 році було проведене дослідження туристичного потенціалу регіону. У 7 громадах Херсонщини також проводилися партисипативні дослідження за спрощеним підходом нашої програми. Методологія дослідження, яку ми розробляли, лягла в основу створення аналітичних профілів у 30 громадах Донецької, Луганської та Запорізької областей на замовлення ПРООН. У 2016 році ми вперше організували у Херсоні пітчинг соціальних проєктів у партнерстві з Британською Радою, після чого десятки подібних пітчмнгів проводяться по всій Україні та підтримуються сотні проєктів соціальної дії Британською Радою та локальними громадами

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.