bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартував прийом заявок на отримання допомоги у створенні опікунських рад для медичних закладів
04.11.2020

Громадська організація “Агенція змін “Перспектива” за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” розпочала прийом заявок на участь в конкурсі зі створення опікунських рад в медичних закладах вторинного і третинного рівня. Кінцевий термін подання - 17 листопада.  Буде відібрано 2 медичних заклади України.

Учасники проєкту отримають фахову підтримку у створенні та налагодженні ефективної роботи опікунських рад з грудня 2020 по червень 2021 року.  

Також буде відібрано групу заявників, які отримуватимуть регулярні звіти та рекомендації щодо роботи з опікунськими радами при лікарнях, братимуть  участь в онлайн-зустрічах. 

Чому важливо створити опікунську раду? 

Пандемія підсилила виклики для побудови ефективного менеджменту у системі охорони здоров’я. Ми всі шукаємо можливість швидко та якісно змінити підходи в сфері охорони здоров’я. Громада - щоб отримати доступ до якісної медичної послуги та сервісу, головний лікар/ директор - щоб створити ефективну лікарню та мотивовану комманду, залучити інвестиції, влада - щоб покращити здоров’я населення. Корисним інструментом для вирішення цих питань може стати опікунська рада.

За допомогою опікунської ради медзаклад може скористатися досвідом бізнесу, громадських організацій, пацієнтських об’єднань - тих, хто вже вміє будувати і розвивати працюючі системи. Це дозволить удосконалити діяльність медзакладу, залучити додаткові ресурси, підвищити довіру та посилити участь жителів у його розвитку.

До участі в конкурсі запрошуються медичні заклади вторинного-третинного рівня з усіх областей України, що працюють в громадах з кількістю населення від 200 до 500 тисяч мешканців. 

Ініціювати участь медичного закладу у конкурсі можуть:

  • головні лікарі та адміністративні команди лікарень вторинного-третинного рівнів;

  • місцеві органи влади (адміністрації) та органи самоврядування районів та міст;

  • представники бізнесу та інші представники місцевих громад, які зацікавлені в покращенні ефективності роботи медичного закладу у їх регіонах.

Учасники відбору мають відповідати таким критеріям: 

  • Готовність головного лікаря системно співпрацювати з опікунською радою та втілювати ідеї проекту;

  • Наявність зрозумілого плану та цілей розвитку медичного закладу на 3-5 років;

  • Готовність власника (влади району чи міста) підтримувати проект;

  • Готовність бізнесу та громади долучитися до проекту в складі опікунської ради.

Для участі у конкурсі необхідно:

  1. Заповнити анкету за посиланням https://goo.su/2QEL

  2. Відправити задекларований намір-лист власника (районної чи міської ради) підтримати участь медичного закладу у конкурсі та дотримуватись його критеріїв та умов, на електронну пошту:  [email protected]

Визначення  переможців відбудеться до 23 листопада.

Проєкт «Підвищення ефективності управління автономними медичними підприємствами через формування опікунських рад» реалізується Громадською організацією “Агенція змін “Перспектива” за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.