bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для ініціатив з громадського контролю за силовими структурами
25.09.2020

Freedom House оголошує конкурс для офіційно зареєстрованих громадських організацій з усіх регіонів України на отримання грантів для втілення проєктів щодо розвитку громадського контролю та співпраці з силовими структурами (МВС, СБУ, МОУ та іншими). Дедлайн - 1 листопада 2020 року.

 Проєкти будуть реалізовані в рамках ініціативи «Діалог Безпеки», що впроваджується громадськими організаціями Експертний Центр з прав Людини, Український інститут з прав людини та Восток-SOS за підтримки Freedom House. Читайте більше про проєкт за посиланням.

 Проєктні пропозиції мають бути спрямовані на:

  • посилення можливостей громадського контролю в регіонах України;
  • становлення діалогу між громадянським суспільством та силовими структурами;
  • покращення ситуації з правами людини в Україні шляхом становлення системи ефективного громадського контролю за діяльністю силових структур на місцевому рівні, тощо.

Перевага надаватиметься ініціативам регіонального та місцевого рівня.

Строки:

Проєктні пропозиції приймаються до 1 листопада 2020 року на поштову скриньку [email protected]. В темі листа необхідно вказати «Громадський контроль, назва вашої організації, область та місто здійснення діяльності» (приклад: «Громадський контроль, Freedom House, Київська, Фастів»).

Конкурсна комісія вивчить всі подані пропозиції та повідомить учасників про своє рішення до 23 листопада 2020 року. В окремих випадках конкурсна комісія може надавати індивідуальні рекомендації учасникам щодо посилення їхньої пропозиції, або ж звертатися з додатковими питаннями.

Грантова інформація:

Freedom House в Україні підтримає до трьох ініціатив. Сума кожного гранту не має перевищувати 15 000 доларів США.

Орієнтовний початок проєктної діяльності – кінець січня 2021 року. Проєкти мають бути розраховані на термін від 8-ми до 12-ти місяців.

Проєктні пропозиції, незалежно від специфіки, завдань та активностей, мають бути сфокусовані на створенні та покращенні умов для залучення однієї або кількох українських силових структур (МВС, СБУ, МОУ, тощо) до з громадянським суспільством.

Пропозиції, які фокусуються лише на моніторингу та документуванні порушень, не будуть розглядатися, натомість пропозиції мають бути спрямовані на застосування комплексного підходу до розв’язання проблем.

 В процесі реалізації проєкту, ініціативи, які отримають грантову підтримку, будуть координуватися партнером Freedom House – Українським інститутом з прав людини (УІПЛ). УІПЛ також надаватиме рекомендації та слідкуватиме за дотриманням вимог щодо методології роботи з силовими структурами відповідно до спільного бачення Freedom House та наших партнерів щодо такої діяльності в Україні.

 

Критерії відбору:

Будь-яка офіційно зареєстрована в Україні громадська організація, яка спеціалізується на захисті прав людини, роботі з силовими структурами та дотичній діяльності, може подавати свої проєкти для розгляду грантовою комісією. Заявки оцінюватимуться з врахуванням таких критеріїв як:

  • Відповідність заявки умовам конкурсу
  • Аналіз проблеми, на вирішення якої буде націлений проєкт, та націленість запропонованих активностей на розв’язання цієї проблеми
  • Рівень залученості силових структур та правоохоронних органів до запропонованої діяльності
  • Обґрунтованість та доцільність бюджету проєкту
  • Реалістичність цілей проєкту та запропонованих активностей

Досвід проведення успішних проєктів чи активностей у сфері громадського контролю, у тому числі підтверджений рекомендаційними листами.

 

Щоб мати можливість отримати грант, вам потрібно надати таку інформацію на поштову скриньку [email protected]:

  • Необхідні документи, які підтверджують офіційну реєстрацію вашої організації (Витяг, свідоцтво про реєстрацію).
  • Підтвердження, що запропоновані активності підпадають під офіційну сферу діяльності організації (Статут).
  • Підтвердження діяльності організації у вказаній сфері діяльності (історія втілення проєктів або власних активностей).
  • Щонайменше два листи підтримки від міжнародних неурядових організацій чи донорів, або ж рекомендації від інших українських організацій.
  • Детальну інформацію про організацію.
  • Заповнену форму для подачі описової частини (прикріплений файл).
  • Заповнену форму для подачі бюджету та форму опису бюджету (прикріплені файли).
  • Зареєстрований номер DUNSта реєстрацію в системі SAM. Процедура реєстрації детально описана на сайті посольства США в Україні: https://ua.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/151/duns-ukr.pdf. Зверніть увагу, що процес реєстрації займає певний час, тому його варто розпочати щонайшвидше.

Контакти

Коментарі

Жора Жаров   1293 дні тому   #  

Доброго дня! Підскажіть, на кого (директорк, керівник, голова і т.і.) та якої організації (ТОВ, ПАО, тощо) підготвуати "Листи підтримки від міжнародних неурядових організацій чи донорів, або ж рекомендації від інших українських організацій" за Конкурсом грантів?

  •   Пiдписатися на новi
Жора Жаров   1293 дні тому   #  

Крім того, підскажіть яким чином можна звязатись з представником, або керівником проекту Конкурс грантів для ініціатив з громадського контролю за силовими структурами (посилання https://gurt.org.ua/news/grants/63178/)? Громадська організація "КМС "БЕРКУТ" має на меті подати на розгляд проект для Конкурсу грантів.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.