bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські жіночі / феміністичні ГО можуть отримати фінансування від Equality Fund
25.09.2020

Міжнародний феміністичний фонд відтепер приймає заявки на фінансування від правозахисних жіночих / феміністичних організацій з усього світу. Подаватися на пряме фінансування у межах програми «Каталізатор» Equality Fund можна до 5 жовтня 2020 р.

Можливість відкрита для груп, які очолюють жінки; дівчат та небінарних людей, які сприяють змінам, протидіють порушенню прав, борються із наслідками COVID-19 і розробляють рішення для досягнення ґендерної рівності.

Про вимоги до учасниць, процес подання заявки можна дізнатися на сайті Equality Fund

Як проходить фінансування від EqualityFund

Головна ціль – підсилити та надати гнучкі ресурси правозахисним та феміністичним організаціям аби вони могли просувати свої пріоритети і порядок денний. Див. Принципи феміністичного фінансування.

  • Equality Fund надає гранти, які можна використати для операційних витрат, а також на конкретні програмні заходи та проєкти. Багаторічні гранти – терміном до трьох років. Нові організації або групи, яких раніше не підтримував Фонд, можуть отримати грант на рік.
  • Розмір грантів від Equality Fund варіюється від 10 000 канадських доларів на рік до 100 000 для деяких великих організацій. Максимальний річних розмір гранту не може перевищувати 50% від найвищого річного доходу організації-грантера за останні три роки.
  • На підтримку Equality Fund можуть розраховувати як неформальні, незареєстровані групи активістів /ок так і мережі, що працюють через фінансового спонсора (такі організації мають вказати своїх спонсорів).

Хто може подаватися

Організації

  • якими в основному керують, очолюють чи направляють місцеві жінки, молодь, дівчата і /або небінарні люди (тобто жінки, молодь дівчата і / або небінарні люди є більшістю в організації, її правління або координаційного комітету);
  • просувають права жінок, молоді, дівчат і небінарних людей в межах своєї основної місії, а не лише як центральна частина їхніх програм;
  • працюють із позиції фемінізму і / або прав жінок для структурних змін із питань, що стосуються жінок, молоді, дівчат і / або небінарних людей;
  • схильні до створення феміністичного руху і співпраці із іншими жінками, молодіжними організаціями, LBTQI, BIPOC тощо;
  • можуть заповнювати документи пропозиції, описову частину та фінансові звіти англійською;
  • пропрацювали не менше року;
  • зареєстровані / мають головний офіс у країні, яка знаходиться на Ближньому Сході, в Азії і Тихому океані, Центральній і Південній Америці, а також Східній Європі.
  • Здатні продемонструвати здатність приймати, керувати і повідомляти про кошти напряму або через налагоджені стосунки із фінансовим партнером;

Політичні партії, релігійні організації, державні органи, комерційні організації, академічні установи і приватні особи НЕ мають права на отримання фінансування.

Зверніть увагу, гранти Фонду не можуть бути використані для надання інших грантів.

Переглянути всю інформацію про отримання гранту тут

EqualityFund – це міжнародний феміністичний фонд, який базується в Канаді. Це новаторська співпраця, яка створена для надання нового імпульсу правам жінок і феміністичного руху. Використовуючи досвід Міжнародного жіночого фонду і завдяки значному внеску уряду Канади й інших донорів EqualityFund забезпечує ресурсами організації для захисту прав жінок та феміністичногу руху, які працюють як на низовому рівні, так і на регіональному і глобальному.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.