bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма резиденцій для художників і художниць
31.01.2020

Відкритий конкурс для художників і художниць з України і Угорщини. Кінцевий термін подачі заявок: 9 лютого 2020 року. 

Проєкт спрямований на розробку нових моделей співпраці між художниками, бібліотеками і спільнотами міста через експериментування з різними способами залучення людей і принесення нових тем і програм в бібліотеку. Проєкт надає можливість художнкам і художнтцям з Україниі Угорщини створити нові твори, реалізувати публічні програми і спільні висловлювання.

  Незважаючи на те що бібліотеки відіграють важливу роль у культурній і соціальній сфері, вони зазвичай сприймаються як архаїчні установи. Фактично, більшість з них обмежують свої фунції, зберіганням і наданням книг в користування. Метою проєкту є преосмислення ролі бібліотеки в соціальному житті міста і інформування громадян про те, що їх потреби можуть формувати цілі і місію цих установ. Програма складається з серії презентацій, воркшопів і робочих зустрічей. Проєкт буде проходити в Ужгороді на базі Закарпатської обласної універсальної наукової бібілотеки ім. Ф. Потушняка.

Ми шукаємо художників, які хотіли б переосмислити роль та місію бібліотеки, залучивши до цього процесу бібліотекарів, студентів мистецьких закладів і закладів культури Ужгорода і соціально вразливі групи такі як люди похилого віку, слабозорі люди, іноземні студенти і громадяни, представники лгбт-спільноти. Протягом тижня художник працюватиме з однією або декількома соціально вразливими групами і маргіналізованими темами з ціллю зробити їх видимими в публічному полі і знайти такі форми публічної репрезентації, які би створювали безпечний простір для публічного обговорення актуальних проблем на базі бібліотеки.

Щоб подати заявку надішліть:

1. CV або коротку біографію;

2. Портфоліо (макс. 10 МБ);

3. Коротку проєктну пропозицію та робочий план на адресу [email protected] з темою “Application_Бібліотека об’єднує людей” до 9 лютого 2020 року.

Заявки мають бути написані англійською мовою.

Програма покриває наступні витрати: вартість подорожі , проживання та добові, та надає гонорар у розмірі 300 Євро.

Організатори:

Платформа міждисциплінарних практик Open Place (м.Київ, Україна)

http://openplace.com.ua

Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Ф.Потушняка (м. Ужгород, Україна)

http://www.biblioteka.uz.ua

 Studio of Young Artists’ Association (м. Будапешт, Угорщина)

http://studio.c3.hu/syaa-studio/?lang=en

Проєкт реалізується в рамках програми „Tandem”

https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem-ukraine/

Tandem Ukraine is a learning-by-doing-it-together progamme that supports social change through cultural action. It’s a platform for project initiators to develop new skills, innovate practices and connect to international networks. Tandem offers a space to build sustainable partnerships that can grow through shared values.

Якщо у вас виникли запитання, будь ласка звертайтесь: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.