bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Можливості для медіа: липень 2019
19.07.2019

Дізнавайтеся про актуальні можливості зі щомісячної підбірки, створеної на основі бюлетеня.

1. КОНКУРС ВІДЕО НА ТЕМУ ЗМІНИ КЛІМАТУ

Географія: весь світ

Міжнародний конкурс відео, присвячених зміні клімату, організований секретаріатом РКЗК ООН і Програмою малих грантів ПРООН-ГЕФ, приймає відео тривалістю до трьох хвилин, що демонструють, що люди роблять для боротьби зі зміною клімату.

Подати заявки на конкурс можуть автори-початківці віком від 18 до 30 років.

Конкурс проходить у трьох категоріях: земля, біорозмаїття та клімат.

Відео повинні бути англійською мовою або містити англійські субтитри. Два переможці стануть молодіжними репортерами, що допомагають команді програми ООН зі зміни клімату записувати відео, публікувати статті і дописи в соціальних мережах, а також отримають повністю оплачену поїздку на 25-у сесію Конференції ООН зі зміни клімату (COP 25), яка відбудеться у грудні в Чилі.

Деталі: http://bit.ly/2HJG81n

Дедлайн: 28 липня 2019 року

2. СТИПЕНДІЇ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ І ПИСЬМЕННИКІВ-ПОЧАТКІВЦІВ З УСЬОГО СВІТУ

Географія: весь світ

«Fear No Lit» – літературна організація, що працює над створенням незвичайних літературних вражень, приймає заявки на стипендію для авторів-початківців (Submerging Writer Fellowship). Подати заявки на цю стипендію можуть журналісти й письменники на старті своєї кар’єри.

Програма надасть автору можливість видати книгу на 125 екземплярів (зі збереженням авторських прав), отримати допомогу в плануванні заходів та маркетингу для реклами книги, а також 500 доларів США на реєстрацію на обраному курсі, конференції або семінарі і стипендію розміром у 500 доларів. Приймаються заявки від авторів, які раніше не публікували книг, не вигравали значних нагород чи призів і не навчаються на магістратурі.

Деталі: http://bit.ly/2KUfq95

Дедлайн: 31 липня 2019 року

3. ПРЕМІЇ AAAS KAVLI SCIENCE JOURNALISM AWARDS ДЛЯ НАУКОВИХ ЖУРНАЛІСТІВ З УСЬОГО СВІТУ

Американська асоціація сприяння розвитку науки (AAAS) є найбільшою у світі загальнонаціонауковою спільнотою і видавцем різних журналів. Премію AAAS Kavli Science Journalism Awards, яку присуджує Фонд Кавлі, вручають журналістам, котрі висвітлюють теми науки, техніки та математики для широкої аудиторії.

Категорії конкурсу:

  • велика газета, невелика газета, журнал, аудіо, відео (екстрені новини та довгі репортажі),
  • відео (аналітичні програми),
  • онлайн-видання та наукові видання і програми, розраховані на дітей.

Робота повинна бути опублікована або вийти в ефір з 16 липня 2018-го по 15 липня 2019 року.

Роботи іншими мовами повинні супроводжуватися перекладом на англійську мову.

У кожній із цих категорій присуджуватимуть дві нагороди: золотий приз – 5 000 доларів США і срібний приз – 3 500 доларів.

Переможцям також покриють транспортні витрати на відвідування церемонії вручення нагород, що відбудуться в лютому 2020 року у Сіетлі, США.

Деталі: http://bit.ly/2XlCSNX

Дедлайн: 1 серпня 2019 року

4. СЕМІНАР ДЛЯ МОЛОДІЖНИХ ЖУРНАЛІСТІВ У ЛЕЙПЦИГУ ВІД САКСОНСЬКОГО ФОНДУ МЕДІАОСВІТИ

Географія: Центральна і Східна Європа

Саксонський фонд медіаосвіти проводить 10-денний семінар для молодих журналістів із Центральної та Східної Європи. У безкоштовному семінарі можуть взяти участь журналісти друкованих, радіо-, теле- та онлайн-медіа віком до 40 років, які добре знають німецьку мову.

Мета семінару – надавати можливість інтернаціональним журналістам ознайомитися з роботою німецьких засобів масової інформації та зміцнити міжнародні зв’язки журналістів.

Учасникам оплатять витрати на проїзд, харчування та проживання. Семінар відбуватиметься з 16 по 27 вересня у німецькому Лейпцигу.

Деталі: http://bit.do/eU3nd

Дедлайн: 2 серпня 2019 року

5. КОНФЕРЕНЦІЯ З ОНЛАЙН-ЖУРНАЛІСТИКИ

Географія: весь світ

Журналісти та вчені з усього світу, які мають оригінальні дослідження в галузі онлайн-журналістики, можуть опублікувати свої статті у науковому журналі. Міжнародний симпозіум з онлайн-журналістики, організований Центром журналістики в Америках ім. Найтів, приймає дослідницькі роботи на тему «Влада, привілеї і патріархальність у журналістиці: динаміка контролю над ЗМІ, опір та оновлення».

Організатори пропонують авторам включати у свої дослідження мультимедійні елементи, такі як відео, інтерактивну інфографіку, аудіо та інші.

Заявки приймаються англійською мовою.

XXI Конференція ISOJ відбудеться 24 і 25 квітня у Техаському університеті в Остіні, вона включає наукові дослідження та дискусії за участю вчених і журналістів з університетів і новинних організацій усього світу. Роботи будуть анонімно відрецензовані групою вчених провідних світових вишів.

Деталі: http://bit.ly/2ZjVy2e

Дедлайн: 23 серпня 2019 року

6. КІНОФЕСТИВАЛЬ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ТЕМІ ПРАВ ЛЮДИНИ

Географія: весь світ

Міжнародний правозахисний фестиваль документального кіно «Один світ» (One World), який організовує чеська неурядова організація «Людина в біді», триватиме з 5 по 14 березня 2020 року в Празі.

Взяти участь у цьому фестивалі можуть кінематографісти з усього світу.

У міжнародному конкурсі вручатимуть призи у загальній категорії і категорії найкращого режисера. На конкурс приймаються фільми, робота над якими була або буде закінчена у 2018-2020 роках.

Фільми, зняті не англійською мовою, повинні супроводжуватися субтитрами.

Вартість участі – 20 євро.

Деталі: http://bit.ly/2IB5MqZ

Дедлайн: 1 вересня 2019 року

Дедлайн для фільмів, завершених у вересні і до листопада 2019: 1 листопада 2019 року

7. CТИПЕНДІЇ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ ВІД ІНСТИТУТУ РЕДКЛІФФА

Географія: весь світ

Журналісти, дизайнери фільмів, звуку і нових медіа можуть подати заявки на отримання цієї стипендії у Кембриджі, Массачусетс, США.

Стипендіальна програма Інституту перспективних досліджень Редкліффа дозволяє учасникам працювати над широким спектром завдань, що належать до різних професій, галузей науки і мистецтва, включаючи журналістику.

Розмір стипендії – до 77 500 доларів США на один рік з додатковими виплатами на витрати з проведення проекту. Стипендіати отримують можливість користуватися офісом або студією, а також матимуть доступ до бібліотек та інших ресурсів Гарвардського університету протягом року стипендіальної програми, з вересня 2020 по травень 2021 року.

Під час оцінювання заявок враховується якість і значення запропонованого проекту, а також досягнення і потенціал заявника.

Журналісти, які претендують на участь у програмі, повинні мати щонайменше 5 років професійного досвіду.

Деталі: http://bit.ly/2IBYrFX

Дедлайн: 12 вересня 2019 року

8. ГРАНТИ НА РОБОТУ НАД ЖУРНАЛІСТСЬКИМИ ПРОЕКТАМИ

Географія: Центральна, Східна та Південно-Східна Європа

Reporting Democracy керується Балканською мережею журналістських розслідувань – некомерційною мережею, яка пропагує свободу слова, права людини і демократичні цінності у Південній і Східній Європі та за її межами.

Reporting Democracy пропонує гранти на роботу над статтями або розслідуваннями, присвяченими темам, що впливають на демократію у країнах Балтії і Вишеградської четвірки.

Пропонується два види грантів:

  • гранти на журналістські проекти, включаючи лонгріди, розслідування або аналітичні статті (обсяг тексту близько 1 500 слів);
  • гранти для окремих журналістів або команд на транскордонні проекти, включаючи глибокі статті та розслідування (обсяг тексту близько 2 500 слів).

Заявки на постійній основі приймаються англійською мовою. Обсяг фінансування залежить від проекту.

Деталі: http://bit.ly/2Xi89S7

9. ПРОГРАМА СТИПЕНДІЙ РЕЙГАНА-ФАСЕЛЛА НАЦІОНАЛЬНОГО ФОНДУ НА ПІДТРИМКУ ДЕМОКРАТІЇ

Географія: весь світ

Названа на честь головних засновників National Endowment for Democracy (NED), колишнього президента Рональда Рейгана і покійного конгресмена Данте Фаселла (D-Fl.), Програма стипендіатів Reagan-Fascell – це міжнародна програма обміну, яка фінансується з федерального бюджету і яка пропонує для активістів демократії, журналістів, лідерів громадянського суспільства і вчених з усього світу можливість провести п’ять місяців у резиденції NED у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб провести незалежне дослідження демократії в конкретній країні або регіоні.

Програма пропонує п’ятимісячні стипендії для фахівців, що працюють у сфері поліпшення стратегій і методів побудови демократії за кордоном і п’ятимісячні стипендії для проведення оригінальних досліджень.

Деталі: http://bit.ly/2LHsChd

Дедлайн: 1 жовтня 2019 року

10. КОНКУРС НА ПІДГОТОВКУ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ

Географія: Молдовa, Українa, країни Південного Кавказу і Центральної Азії

Інститут висвітлення війни та миру (The Institute for War and Peace Reporting) планує підготовку документального фільму з проблем управління в країнах Центральної Aзії, Кавказу та Східної Європи.

Фільм повинен охоплювати такі теми у контексті зазначених країн:

  • охорона навколишнього середовища,
  • виклики стоять перед жінками і дівчатками,
  • вплив дезінформації і пропаганди на громадськість,
  • управління і корупція, конфлікти.

Метою фільму є показати загальні проблеми країн Центральної Азії, Південного Кавказу та Східної Європи, щоб громадськість краще розуміла проблеми цих країн, і щоб країни заохочували початок конструктивної дискусії для спільного врегулювання загальних проблем. Фільм повинен реалістично висвітлювати повсякденне життя в цих країнах, охопити справжні історії та представити позиції всіх сторін.

Вимоги: зацікавлена організація повинна взяти на себе відповідальність за весь процес виробництва фільму. Відео й аудіо фільму мають бути високої якості.

Деталі: http://bit.ly/2N1m1QW

Дедлайн: 31 серпня 2019 року

З питаннями звертатися до менеджерки проекту Анни Дабрундашвілі: [email protected] не пізніше 17 липня 2019 року.

11. СТИПЕНДІЇ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ НА ПРОХОДЖЕННЯ КУРСІВ РАДІО НІДЕРЛАНДІВ

Географія: Вірменія та Грузія

Orange Knowledge Programme приймає заявки на участь у курсах для журналістів. Курси будуть проходити в Навчальному центрі Радіо Нідерландів.

Курси проводяться Нідерландської організацією міжнародного співробітництва в галузі вищої освіти і фінансуються Міністерством закордонних справ Нідерландів. Стипендії покривають вартість транспортних витрат, проживання, візи, страховки та навчання.

Деталі: http://bit.ly/2b7ZlKj

Дедлайн: 11 липня 2019 року

12. ПРОГРАМА Х’ЮБЕРТА ГАМФРІ НА 2020/2021 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Географія: Білорусь

Посольство США у Білорусі оголошує конкурс на участь у програмі на стипендію Х’юберта Гамфрі на 2020/2021 навчальний рік.

Стипендії призначаються фахівцям, які мають відповідний професійний досвід і можливість скористатися програмою незалежного навчання в одному з провідних вишів США. Програма Х’юберта Гамфрі дає можливість досвідченим фахівцям з Білорусі та інших країн світу пройти річне стажування в США для проведення наукових досліджень і підвищення кваліфікації. Однією з конкурсних дисциплін на 2020-2021 рік є ЗМІ/Журналістика.

Учасники повинні відповідати таким вимогам:

  • бути громадянином Республіки Білорусь;
  • мати диплом про вищу освіту (ступінь бакалавра і вище);
  • мати досвід роботи від 5 років за фахом;
  • виявляти лідерські якості і прагнення приносити користь країні;
  • високий рівень знання англійської мови (потрібно буде скласти іспит TOEFL).

Деталі: http://bit.do/eU3nv

Дедлайн: 11 серпня 2019 року

13. КОНКУРС МІНІГРАНТІВ НА ПІДГОТОВКУ МІЖРЕГІОНАЛЬНИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

Географія: Україна

Регіональний інститут розвитку преси організовує конкурс з такими цілями:

  • підтримати незалежних журналістів у викритті корупційних схем, політиків і чиновників, які неправомірно використовують своє становище в різних сферах суспільно-політичного життя країни;
  • сприяти об’єднанню журналістів-розслідувачів з різних областей України, а також посилити їх співробітництво й обмін досвідом;
  • посилити незалежність і об’єктивність роботи журналістів в їхній антикорупційної діяльності;
  • привернути увагу громадськості до корупції в органах влади всіх рівнів і всіх регіонів.

Учасники конкурсу: журналісти і медіа в Україні

Сума гранту: 30 тис. грн

Деталі: http://bit.do/eU3n2

Дедлайн: 1 листопада 2019 року

Повний перелік можливостей доступний за посиланням.

Контакти

  • https://internews.ua/opportunity/opportunities-july

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.