bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Однорічне стажування для дослідників з країн Східного Партнерства
21.01.2010

Ініціатива Реформування Місцевого Самоврядування та Державних Послуг (The Local Government and Public Service Reform Initiative, LGI) Інституту Відкритого Суспільства (Open Society Institute, OSI) починає відбір заявок на однорічне стажування, метою якого має стати забезпечення надання інформації та здійснення впливу на прийняття рішень і процеси переговорів між ЄС та державами Східного Партнерства незалежними дослідниками громадянського суспільства з країн Східного Партнерства.

Останній термін подання заявок: 29 січня 2010 р.

 

Дослідники із незалежних аналітичних центрів шести країн Східного Партнерства і Росії контактуватимуть із відомими аналітичними центрами в країнах ЄС, які мають досягнення у сфері зовнішніх відносин ЄС, а також значне зацікавлення у країнах Східного Партнерства. Кожне стажування буде організовано в межах окремого питання зі списку пріоритетів Східного Партнерства (спрощення візового режиму, торгівельна та економічна політика, транскордонна співпраця, вирішення конфліктів, демократизація, енергетична безпека, екологічна стійкість).

 

За потреби, дослідники та приймаючі інституції будуть запрошені до консультацій з відповідними національними урядами та інституціями ЄС з метою погодження механізму співпраці перед зарахуванням до програми стажування. Пропозиції участі у стажуванні подаватимуться спільно особою-експертом і приймаючим аналітичним центром ЄС.

 

Учасники програми стажування LGI працюватимуть з приймаючою інституцією протягом року і проведуть не менше двох місяців в офісі приймаючої інституції. Перевага надаватиметься співпраці, яка фокусуватиметься на конкретних угодах між ЄС та країнами Східного Партнерства в рамках цієї ініціативи. Для експертів, програми стажування передбачатимуть можливості наставництва та мережування, які будуть доступні у їхній власній країні. Для приймаючих інституцій, програма співпраці надасть доступ до місцевих ресурсів у сфері знань, комунікації з урядом і громадянським суспільством, а також інтелектуальний внесок до дослідницьких проектів, які тривають. Для національних урядів, програма стажування забезпечить можливість підвищення обізнаності про місцеві потреби та пріоритети у спільноті дослідників ЄС, державних службовців та політиків. Для ЄС, програми стажування нададуть можливість мати незалежне, надійне джерело дослідження та аналізу для обговорення конкретних угод в рамках Східного Партнерства із урядами країн Східного Партнерства.

 

Учасники програми відвідають Будапешт, щоб познайомитися зі співробітниками LGI та OSI-Budapest. Частину триденного візиту складатиме відкритий до участі тренінг із написання ефективних документів з аналізу політики. Європейські експерти будуть також залучені до тренінгів та семінарів з європейських питань та процесу прийняття рішень у ЄС. Ці тренінги організовуватимуться для задоволення конкретних запитів дослідників та аналітичних центрів.

 

Максимальний бюджет проекту:

Максимальний бюджет кожного стажування може становити 12 000 дол. США, включаючи 12-місячну стипендію, витрати на переїзд та проживання для стажування протягом двох місяців безпосередньо в аналітичному центрі ЄС. Як зазначається у доданому бюджеті, кошти можуть бути використані для оплати такої діяльності: стипендія – для опитувань, досліджень, зустрічей та дискусій з ключовими стейкхолдерами, написання аналітичних документів, адвокації на національному рівні, роботи та комунікації з партнерським аналітичним центром; проживання в ЄС та віза – для поїздки до ЄС, витрат на проживання протягом двох місяців візиту до аналітичного центру в ЄС.

Детальну інформацію щодо участі в ініціативі LGI Ви зможете знайти у доданих файлах 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.