bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тематичний конкурс грантів з протидії торгівлі людьми в Україні
09.04.2019

Посольство США в Україні через Фонд сприяння демократії Відділу преси, освіти та культури та Відділ з правоохоронних питань запрошує подавати свої заявки на конкурс до 3 травня 2019 р.

Посольство США в Україні від імені Державного департаменту США запрошує українські неурядові організації подавати на розгляд проектні заявки з тематики попередження та протидії торгівлі людьми в Україні, переслідування та покарання торговців людьми, та захисту постраждалих.  Мета грантового конкурсу полягає в тому, щоб надати підтримку постраждалим та попередити торгівлю людьми незважаючи на мету та форму експлуатації, включаючи: трудову, сексуальну експлуатацію, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність та використання у збройних конфліктах, вилучення органів, або тощо.

Посольство США в Україні через Фонд сприяння демократії Відділу преси, освіти та культури та Відділ з правоохоронних питань запрошує подавати свої заявки на конкурс до 3 травня 2019 (п’ятниці).

При відборі проектних заявок Фонд сприяння демократії та Відділ з правоохоронних питань Посольства США будуть звертати особливу увагу на інноваційні підходи при втіленні ініціатив з протидії торгівлі людьми, включаючи підвищення обізнаності громадськості, захист уразливих груп населення, підтримка постраждалих від торгівлі людьми, заохочення більш активної участі місцевої влади у протидії торгівлі людьми, посилення співпраці між громадськістю та правовою системою, освіта громади, представників правоохоронних органів та інших учасників щодо законодавства з протидії торгівлі людьми.  

Компоненти проекту можуть включати, але не повинні обмежуватися наступним:

  • Проведення адвокаційної кампанії та заходів зі зміцнення потенціалу задля підвищення обізнаності та забезпечення дотримання Закону України “Про протидію торгівлі людьми” та національного механізму перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми;
  •  Взаємодія з новоствореними об'єднаними територіальними громадами для забезпечення пріоритетності протидії торгівлі людьми;
  • Навчання працівників, які надають послуги постраждалим від торгівлі людьми, працівників правоохоронних органів, адвокатів та працівників судових органів  ефективній  та системній протидіїторгівлі людьми в Україні;
  • Попередження торгівлі людьми, у тому числі шляхом цілеспрямованих заходів профілактики та всебічної роз’яснювальної роботи про різні види торгівлі людьми, які поширені в Україні;
  • Забезпечення захисту, реабілітації та допомоги постраждалим задля їх успішної реінтеграції у суспільство, включаючи надання правової допомоги, забезпечення доступу до правосуддя та надання фінансової компенсації;
  • Захист дітей та молоді від торгівлі людьми;
  • Подолання упередження по відношенню до постраждалих від торгівлі людьми з боку пересічних громадян;
  • Мобілізація ініціатив з протидії торгівлі людьми та активних груп громадянського суспільства в Україні;
  • Розвиток та зміцнення співробітництва між громадянським суспільством, поліцейськими підрозділами, прокуратурою та юридичною спільнотою, судовими органамита іншими відповідними державними органами;
  • Навчання тих, хто надає допомогу першого реагування постраждалим від торгівлі людьми, включаючи працівників соціальної служби, поліції, прокурорів та адвокатів;
  • Зосередження уваги на роботі з сільським населенням, внутрішньо-переміщеними особами та іншими вразливими верствами населення;
  • Проведення освітніх кампаній про загрози та виклики торгівлі людьми.

Посольство США в Україні через Фонд сприяння демократії Відділу преси, освіти та культури а також через Відділ з правоохоронних питань Посольства США відбере проекти найвищої якості та орієнтовані на конкретні результати, які будуть реалізовуватися недержавними організаціями по всій території Україні. Ми особливо вітаємо проектні заявки з тих областей, які найбільше вразливі до проявів торгівлі людьми.

Ми не будемо фінансувати діяльність/механізми, які вже існують, наприклад гаряча лінія. Проте, ми підтримуємо ініціативи, які популяризують і доповнюють наявні механізми з протидії торгівлі людьми – такі як, поширення інформації про наявні гарячі лінії та національний механізм перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми

Тривалість проекту може бути різною, але не повинна перевищувати 12 місяців. Середній кошторис проекту буде фінансуватися в обсязі 25000 дол. США, але фінансування міжсекторального проекту може бути більшим. Проект має закінчитися впродовж одного року, а початися – не раніше кінця травня 2019 року. Фінансування проектів залежить від наявності коштів.   

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК: 3 травня, 2019

Грантоотримувачі будуть координувати свою роботу з партнерами уряду США по боротьбі з торгівлею людьми в Україні. Вони матимуть доступ до освітніх матеріалів, які розроблені партнерськими організаціями за кошти американського уряду, включаючи матеріали, які можна роздрукувати та користуватися. Організації можуть використати інформацію, що міститься у Доповіді Держдепартаменту США про торгівлю  людьмиза 2018 рік щодо конкретних рекомендацій для України (https://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2018/index.htm).

Дане оголошення не зобов’язує уряд Сполучених Штатів Америки видати грант, так само як покривати видатки, понесені у зв’язку з підготовкою чи подачею проектної заявки. Також уряд США зберігає за собою право відхилити усі отримані проектні заявки.

ВИМОГИ ДО УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ:

  • Гранти можуть надаватися виключно українським громадським організаціям, зареєстрованим у відповідності до українського законодавства.
  • Організації та їх працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними, або обраними на державні посади на момент подачі заявки та впродовж тривалості проекту. Проектні заявки від неурядових організацій, які приналежні, або фінансуються політичними партіями, не будуть розглядатися.
  • Подача заявки чи отримання фінансування в рамках даного тематичного конкурсу не дискваліфікує від участі в інших грантових конкурсах уряду США, включаючи загальний конкурс Фонду сприяння демократії, або інших тематичних конкурсів, чи грантових програм та контрактів Відділу з правоохоронних питань Посольства США.

ПРАВИЛА ПОДАЧІ:

Попри те, що це спільний конкурс Фонду сприяння демократії та Відділу з правоохоронних питань Посольства США, при подачі проектних заявок просимо оперуватися правилами подачі та формами Фонду сприяння демократії, які в наявності за посиланням: https://ua.usembassy.gov/education-culture/democracy-grants/.

Просимо якомога швидше розпочати процес отримання / оновлення номеру DUNS та реєстрації в системі SAM.GOV для участі в конкурсі. Більше інформації можна дізнатися за посиланням https://ua.usembassy.gov/education-culture/democracy-grants/.

Додаткову інформацію можна дізнатися телефоном (044) 521-5044, або електронною поштою на адресу [email protected]

До розгляду будуть прийматися виключно електронні заявки. Аплікаційні форми, так само, як і форми SF 424 та 424-B мають бути заповнені українською і англійською мовами. Разом з аплікаційними формами слід подати копії реєстраційних документів організації та резюме основних виконавців проекту (українською мовою). 

Проектні заявки (англійською і українською мовами) з поміткою «На конкурс з протидії торгівлі людьми» будуть прийматися до розгляду не пізніше 3 травня 2019 року 18:00 (київський час). Аплікаційні заявки надсилайте на адресу: [email protected].

Посольство США в Україні не буде приймати до розгляду неповні проектні пропозиції, або такі, що надійшли пізніше зазначеної дати.

 

Перш ніж подавати Вашу заявку, просимо детально ознайомитися з інформацією, розміщеною на сторінці Фонду сприяння демократії Посольства США https://ua.usembassy.gov/education-culture/democracy-grants/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.