bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Можливості для медіа
02.04.2019

Підбірка включає інформацію про гранти, конкурси, стипендії та інші можливості для журналістів і ЗМІ.

 КОНФЕРЕНЦІЯ З ЖУРНАЛІСТИКИ ДАНИХ

Третя Європейська конференція з журналістики даних і обчислювальної журналістикивідбудеться 1–2 липня у Малазі, Іспанія. Приймаються заявки від журналістів, викладачів і співробітників університетів, наукових центрів та інших зацікавлених фахівців. Конференція включає академічні лекції, ключові виступи лідерів медіа, фахові та консультативні зустрічі. Прийом заявок відкрито як для академічних досліджень, так і для практично орієнтованих виступів, а також майстер-класів на тему журналістики даних і дисциплін у сфері інформації, роботи з даними, інформатики та соціальних наук.

Деталі: https://bit.ly/2JI600v

Дедлайн: 4 квітня 2019 року

ОДИНАДЦЯТА ВСЕСВІТНЯ КОНФЕРЕНЦІЯ З ЖУРНАЛІСТИКИ РОЗСЛІДУВАНЬ У ГАМБУРЗІ, НІМЕЧЧИНА

Вчені, що спеціалізуються в галузі журналістики розслідувань, можуть представити свої наукові роботи на конференцію, організовану Глобальною мережею розслідувальної журналістики (Global Investigative Journalism Network)Netzwerk Recherche та Академією міжнародного діалогу та журналістики (Interlink Academy for International Dialog and Journalism), яка відбуватиметься з 26 по 29 вересня у Гамбурзі. На конференції будуть представлені доповіді про тенденції, проблеми та методики викладання розслідувальної журналістики, а також найкращі приклади проведення журналістських розслідувань. Можливі теми включають:

  • тенденції у сфері журналістських розслідувань та журналістики даних;
  • проблеми, з якими стикаються журналістські розслідування в різних країнах і культурах;
  • успішні методи викладання журналістики розслідувань і журналістики даних;
  • адаптація розслідувальної журналістики до нових технологій.

Деталі: https://bit.ly/2uvSgf1

Дедлайн: 8 квітня 2019 року

СТИПЕНДІЯ ONE WORLD MEDIA

One World Media приймає заявки на стипендіальну програму від представників медіа, які працюють на різних платформах, включаючи телебачення, радіо, друковані видання, фотожурналістику й онлайн/мультимедіа. Щороку програма обирає дванадцять осіб, включно з трьома стипендіатами з країн, що розвиваються. Учасники програми отримають грант розміром у 1000 фунтів стерлінгів на створення проекту, консультативну підтримку, тренінги і можливість зав’язати професійні контакти.

Деталі: https://bit.ly/2OuQjIC

Дедлайн: 10 квітня 2019 року

ПРЕМІЯ ЛОРЕНЦО НАТАЛІ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ, ЯКІ ВИСВІТЛЮЮТЬ ТЕМИ РОЗВИТКУ

Премія Лоренцо Наталі (Lorenzo Natali Journalism Prize), яка фінансується Європейською комісією, вручає призи за досягнення в друкованій, радіо- і тележурналістиці. У конкурсі можуть взяти участь автори з усього світу, які висвітлюють теми розвитку, демократії і прав людини. Загальна тема цього року: «Журналістика в боротьбі за розвиток». Конкурс особливо зорієнтований на матеріали про співпрацю з метою розвитку. Серед пріоритетних тем – молодь, гендерна рівність, охорона здоров’я, зміна клімату та багато іншого. Приймаються роботи будь-якою мовою, які були опубліковані або вийшли в ефір з 10 березня 2018-го по 9 березня 2019-го року. У разі, якщо обрано не англійську, французьку або іспанську мови, матеріали повинні супроводжуватися перекладами на одну з них. Переможці в кожній категорії отримають нагороди розміром у 10 000 євро.

Деталі: https://bit.ly/2m91I62

Дедлайн:14 квітня 2019 року 23:59 (CET)

ТРЕВЕЛ-ГРАНТИ НА КОНФЕРЕНЦІЮ ВІД ГЛОБАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЖУРНАЛІСТІВ-РОЗСЛІДУВАЧІВ

Журналісти з країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою можуть подати заявки на отримання гранту для поїздки на Глобальну конференцію журналістів-розслідувачів, яка відбудеться 26 – 29 вересня у Гамбурзі, Німеччина. Глобальна мережа журналістів-розслідувачів (Global Investigative Journalism Network) пропонує більш ніж 200 стипендій для перспективних молодих і досвідчених журналістів, які демонструють інтерес до розслідувань і журналістики даних.

Конференція включає понад 150 панельних дискусій, семінарів і сесійдля обміну досвідом з провідними світовими журналістами-розслідувачами, дата-журналістами та експертами. Очікується, що отримувачі грантів опублікують матеріал або виступлять з доповіддю про конференцію у своїх країнах. Організатори особливо радять подавати заявки журналістам зі спільнот, що включають корінні народи, ЛГБТІ та інші спільноти.

Деталі: https://bit.ly/2HRQFb6

Дедлайн: 5 травня 2019 року

ВІДКРИТА РЕЄСТРАЦІЯ НА ЛЬВІВСЬКИЙ МЕДІАФОРУМ

Журналісти з усього світу можуть взяти участь у Львівському медіафорумі, який триватиме з 30 травня по 1 червня у ЛьвовіУкраїна.У рамках форуму відбудуться дискусії про актуальні тенденції розвитку журналістики, знайомство з головними світовими медіатрендами, а також практичні тренінги та майстер-класи від провідних фахівців галузі медіа з різних країн світу. Вартість участі 36 – 55 доларів.

Деталі: https://bit.ly/2Fw2OzJ

СТАЖУВАННЯ ДЛЯ ЖУРНАЛІСТІВ У НІМЕЧЧИНІ

Організація «Міжнародні журналістські програми» (Internationale JournalistenProgramme)запрошує журналістів із Польщі, Росії, Грузії, України, Білорусі, Вірменії, Азербайджану та країн СНД і Прибалтики взяти участь у Програмі графині Маріон Денгофф і розширити свою обізнаність про економіку, культуру і суспільне життя Німеччини. П’ятеро молодих журналістів отримають можливість протягом двох місяців працювати редакторами-стажерами в одному з німецьких ЗМІ. Стипендія є одноразовою виплатою розміром у3800 євро.

Деталі: https://bit.ly/2U4CvuN

Дедлайн: 15 квітня 2019 року

СТИПЕНДІЇ НА ПРОХОДЖЕННЯ ТРЕНІНГУ З ЖУРНАЛІСТИКИ У ПРАЗІ ВІД BAKALA FOUNDATION

Географія: Білорусь, Українa Стипендії на участь у тренінгу можуть отримати студенти вишів, які здобувають освіту в галузі журналістики, масових комунікацій і в суміжних галузях. Учасники повинні мати громадянство Білорусі, Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, України, Великобританії, США і чудово володіти англійською мовою.

Journey Program – це щорічний курс інтенсивного навчання, організований Bakala Foundation. Цього року він триватиме з 3 по 13 серпня у Празі. Тренінги проводять журналісти, редактори та експерти в галузі медіа таких новинних організацій, як BBC, CNN, The New York Times, Reuters, The Wall Street Journal та інших.

Серед тем курсу – пошук ідей матеріалів, робота з джерелами, пошук і верифікація інформації в соціальних медіа, ведення репортажів з місця подій в режимі реального часу та інше. Приймаються заявки від студентів, які отримали освіту щонайменше в два академічних семестри і продемонстрували високу успішність, а також добре володіють англійською мовою. Обрані кандидати отримають повну стипендію, яка покриває транспортні витрати, вартість візи, проживання, харчування та навчальні матеріали.

Деталі: https://bit.ly/2JmJ2rp

Дедлайн: 5 травня 2019 року

КОНКУРС СТИПЕНДІЙ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ЖУРНАЛІСТСЬКИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

Географія: Україна Конкурс Інституту розвитку регіональної преси за підтримки Internewsспрямований передусім на підтримку розслідувачів, які викривають корупцію або зловживання в енергетичному, медичному секторах, а також у сферах юстиції та екології. Сума гранту: 18 000 грн.

Деталі:https://bit.ly/2CH2Ns3

Дедлайн:15 квітня 2019 року

КОНКУРС МІНІ-ГРАНТІВ НА ПІДГОТОВКУ МІЖРЕГІОНАЛЬНИХ РОЗСЛІДУВАНЬ

Географія: Україна **Конкурс Інституту розвитку регіональної преси за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні**(EU Anti-Corruption Initiative) з метою:

  • підтримати незалежних журналістів у викритті корупційних схем, політиків і чиновників, які неправомірно використовують своє становище в різних сферах суспільно-політичного життя країни;
  • сприяти об’єднанню журналістів-розслідувачів з різних областей України, а також посилити їх співпрацю й обмін досвідом;
  • посилити незалежність і об’єктивність роботи журналістів в їх антикорупційній діяльності;
  • привернути увагу громадськості до корупції в органах влади всіх рівнів і всіх регіонів. Учасники конкурсу – журналісти і медіа в Україні з досвідом підготовки журналістських розслідувань. Сума гранту: 30 000 грн.

Деталі: https://bit.ly/2F5UtSY

Дедлайн:15 квітня 2019 року

ТРЕТЯ ХВИЛЯ КОНКУРСУ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ РЕГІОНАЛЬНИХ ЖУРНАЛІСТІВ НА НАЙКРАЩИХ МАТЕРІАЛ НА ТЕМУ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Географія: Україна Конкурс в рамках проекту ЄС «Association4U» для журналістів та медіа в Україні, у яких є досвід підготовки журналістських розслідувань. Тематика матеріалів:

  • експорт українських товарів до ЄС;
  • безпека і якість харчових продуктів;
  • енергетичний ринок, енергоефективність і поновлювана енергетика;
  • розвиток цифрової економіки (цифрова інфраструктура, електронна комерція, розвиток цифрових компетенцій, кібербезпека);
  • реформування митниці;
  • права і свободи людини.

Приз: оплата участі у Львівському медіафорумі.

Деталі: https://bit.ly/2U1fWqI

Дедлайн: 30 квітня 2019 року

Добірку створено на основі щомісячного бюлетеня Funds4Media, що інформує про гранти, стипендії, школи та тренінги для видань і журналістів Східного Партнерства. Повний перелік можливостей можна знайти в оригіналі бюлетеня

Джерело: https://internews.ua/opportunity/funds4media-march2019

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.