bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс стипендій на журналістські розслідування від ІРРП
19.03.2019

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» за підтримки проекту USAID-Internews «Медійна програма в Україні» проводить конкурс стипендій на проведення журналістських розслідувань. Конкурс орієнтований насамперед на підтримку розслідувачів, які викривають корупцію чи зловживання у паливно-енергетичному, медичному секторах та у сфері юстиції та екології.

До участі в конкурсі запрошуються журналісти всіх видів ЗМІ з усіх областей України і які працюють у різних форматах: текст, відео, журналістський проект або серія публікацій тощо.

Конкурс передбачає надання 10 стипендій.

Максимальна сума стипендії – 18 тисяч гривень.

Заявки приймаються до 15 квітня 2019 року.

Відбір заявок відбувається на конкурсній основі. ІРРП залишає за собою право не пояснювати причини відмовити у наданні стипендій.

Результати відбору буде оголошено до 1 травня 2019 року.

Переможці мають опублікувати свої розслідування до 15 липня 2019 року.

Зверніть увагу, що розслідування обов’язково має пройти допублікаційну юридичну експертизу. Також ІРРП готове надати юридичне консультування, експертну (допомогу з пошуком експертів) та редакційну підтримки, в тому числі фактчекінг, переможцям конкурсу.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму, де детально прописати тему майбутнього розслідування, гіпотезу, план роботи та список джерел, які будете використовувати під час підготовки матеріалу. Також необхідно надати письмову згоду вашого безпосереднього керівника на публікацію.

Правила фінансування:

1) фінансування індивідуальних проектів розслідувань здійснюється за договором. Для оформлення фінансово-правових відносин журналіст повинен надати ксерокопії або електронні копії необхідних документів;

2) оприлюднення результатів розслідування в будь-якому форматі здійснюється виключно після отримання позитивного письмового висновку медіа-юристів ІРРП;

3) виплата грантових коштів здійснюється за результатами роботи та звітування – після публікації розслідування чи серії розслідувань. 

Додаткові запитання надсилайте на електронну адресу [email protected] або за номером телефону 8-067-547-22-33. Контактна особа – Ірина Шпаковська.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.