bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міні-гранти на проведення заходів із програмування в рамках ініціативи Meet and Code
28.08.2018

Meet and Code розпочинає третій раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу. Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP другий рік, – привернути увагу дітей та молоді до цифрового світу. Дедлайн - 15 вересня 2018 р.

Більше грантів у розділі Гранти.

Кожна НУО (неурядова організація) має можливість подати заявку та отримати грант на організацію подій, які присвячені програмуванню/новітнім технологіям. За умовами програми дані заходи необхідно провести впродовж Тижня кодування ЄС, що триватиме з 6 по 21 жовтня 2018 року.

У 2017 році учасниками програми в Україні стали 26 організацій, які через заходи різних форматів продемонстрували, наскільки цікавим може бути цифровий світ.

Цього року НУО можуть отримати міні-грант розміром до 9000 гривень для організації заходів, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. Подавати заявки потрібно в електронному вигляді. Особливо чекаємо на заявки із Хмельницької, Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Волинської, Донецької, Київської,Харківської, Черкаської Миколаївської, Рівненської, Чернівецької, Чернігівської областей.

В першому раунді були відібрані наступні події:

  • Всеукраїнський веб квест для дівчат «У світі кодування 2018»//Академія інноваційного розвитку освіти
  • RoboFest ZV // ГО "Агенція сталого розвитку Жовті Води"
  • Віртуально доповнена реальність футбольних тренувань школярів//ГО Благодаріння
  • Хакатон "Кодуй граючись"// Громадська організація "Обласний жіночий інформаційний центр"
  • ITBABYFEST 2.0//Запорізька громадська організація "Центр розвитку кар'єри "Професіонали"
  • Girls Football + HTML. Разом цікавіше!//Торецька міська організація жінок-інвалідів "Лаванда"
  • Кодування та робототехніка для дітей з багатодітних сімей та дітей-переселенців // Інноваційне майбутнє
  • Let's go to fantastic RoboWorld!//:іноча благодійна організація "Наші візії"
  • Майстер-клас з робототехніки та інноваційних технологій//Центр освіти дорослих

Організації з першого раунду, які не отримали фінасування подій можуть доопрацювати свої заявки або подати нові.

Третій  раунд подання заявок триватиме до 15 вересня 2018 року.

Критерії відбору поданих заявок:

  • кожна подія має стосуватися теми технологій та кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, кінопоказ, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки – подія має зосереджуватися на програмуванні
  • кожну подію має відвідати щонайменше 20* дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років (*верхня межа відсутня).
  • заходи, профінансовані ініціативою Meet and Code, повинні бути безкоштовними для учасників

Новинки 2018: Нагороди Meet and Code

Цього року Meet and Code вперше нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у трьох категоріях:

Грай та кодуй (щорічна тема)

Заходи Meet and Code, які намагаються вирішити футбольні проблеми, пов’язані з ІТ, або заходи, які використовують футбол для привернення уваги дітей до ІТ.

Інновації

Заходи Meet and Code, що розвивають та популяризують креативні навчальні методи і/або розвивають сучасні ІТ/цифрові теми. Наприклад, IoT, Blockchain, AI, 3D-друк тощо.

Різноманіття

Заходи Meet and Code, що використовують IT або інші цифрові технології, аби зменшити нерівність, яка існує в громаді чи суспільстві.

В процесі подання заявки ви обираєте категорію, яка відповідає вашій події. Заходи, що не відповідають вказаним категоріям, залишаються прийнятними для отримання гранту.

Голосування відбуватиметься з 1 вересня по 5 жовтня 2018 року.

На першому етапі події змагаються між собою на національному рівні. Відбір заходів відбуватиметься двома способами: одна подія обиратиметься шляхом публічного голосування на сайті Meet and Code, ще одну подію відбере Ресурсний центр ГУРТ як партнер Глобальної мережі TechSoup .

У кожній категорії подія із найбільшою кількістю голосів потрапить до наступного етапу, де переможців відбиратиме журі. Організації, що обіймуть перші місця у категоріях на загальноєвропейському конкурсі, отримають винагороду в розмірі 2500 євро.

Хто впроваджує ініціативу Meet and Code

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup.

ГУРТ – національний центр суспільної інформації та експертизи, що вже понад двадцять років сприяє суспільним перетворенням в Україні, використовуючи та розвиваючи потенціал інститутів громадянського суспільства. З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з TechSoup реалізовує Програму технологічної підтримки НПО України, яка пропонує некомерційним організаціям програмне забезпечення відомих ІТ-компаній на пільгових умовах.

Компанія SAP, один із світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки – рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 378 000 клієнтів, передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійке зростання.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс».

Для отримання додаткової інформації завітайте на www.sap.ua.                                      

Контакти

Коментарі

Алексей Светличный   2107 днів тому   #  

У меня открыто несколько центров по обучению детей основам программирования и робототехники в Киеве и области. Есть ли возможность поучаствовать в получении таких грантов?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2107 днів тому   #  

Добрий день, пане Олексію! Участь можуть приймати зареєстровані НУО. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Люсьєна Шум   2107 днів тому   #  

Підкажіть, будь ласка, на що саме можуть бути витрачені ці кошти? Наприклад, придбання обладнання, оплата праці викладачам?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2106 днів тому   #  

Добрий день! Фінансування може бути використано на проведення подій пов’язаних з темою програмування. Придбання обладнання або оплата праці викладачам підпадає під цю категорію. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Солдатко Светлана   2106 днів тому   #  

Добрый день! Проект должен подаваться вместе с заявкой? или сам проект можно подать позже дедлайна? Спасибо.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2106 днів тому   #  

Добрий день, пані Світлано! Заявки на отримання гранту на проведення події подаються до дедлайну. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Ємченко   2105 днів тому   #  

Доброго дня! Я зареєструвала організацію на сайті але не можу знайти посилання для подання заявки на участь.(

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2103 дні тому   #  

Добрий день, пані Наталіє! Подати заявку можна за посиланням https://meet-and-code.org/ua/uk/event/0. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Ємченко   2103 дні тому   #  

Дякую за відповідь,ще питання,як можна подивитися статус поданної заявки?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2102 дні тому   #  

Добрий день, пані Наталіє! Переглянути статус заявки Ви можете на сайті https://meet-and-code.org/ua/uk/own-events. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Ємченко   2082 дні тому   #  

Доброго дня!Підкажіть,будь ласка де можна переглянути зразки погоджених проектів як приклад?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2081 день тому   #  

Добрий день! Ви можете преглянути їх за посиланням https://meet-and-code.org/ua/uk/explore. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Куць   2104 дні тому   #  

Доброго дня! Я реєструвала організацію на сайті, та після входу на сайт показує інформаційне повідомолення: "Ваша організація не прийнятна, ваші події не відображаються." Щось неправильно ввела?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2103 дні тому   #  

Добрий день, пані Тетяно! Ваша організація ще не пройшла перевірку на прийнятність для участі в конкурсі на сайті meet-and-code.org . Напишіть, будь ласка, на пошту [email protected] із зазначенням назви організації. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Поперечна   2101 день тому   #  

добрий день, а бібліотека може подавати заявку?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2100 днів тому   #  

Добрий день, пані Тетяно!Заявки можуть подавати лише НУО. Однак Ви можете в партнерстві з громадською організацією підготувати заявку. Найближчим часом буде оголошено наступний раунд подання заявок. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Кравченко_Сергій    2091 день тому   #  


Доброго дня, пане Максиме!
Підскажить будь ласка, для того щоби прийняти участь у заході треба тільки подати заявку? Чі щось ще? Дякую.
Сергій Кравченко

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2087 днів тому   #  

Добрий день, пане Сергію! Потрібно подати заявку на сайті Meet and Code, яка буде розглянута. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Ната   2085 днів тому   #  

Здравствуйте! А частная школа и гос.университет совместно могут принять участие в проекте? Спасибо!

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2085 днів тому   #  

Добрий день! Заявки можуть подавати неприбуткові, неурядові організації. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Бєлкіна Ірина   2085 днів тому   #  

Доброго дня!
В інформаційно повідомленні гурт дедлайн - 15 серпня, в той час, як на сторінці https://meet-and-code.org/ua/uk/conditions-of-participation дедлайн - 15.09.2018 включно. Надайте, будь ласка, пояснення щодо термінів подання заявки.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2085 днів тому   #  

Добрий день, пані Ірино! 15 серпня завершується другий раунд подання заявок, а 15 вересня завершиться третій раунд відбору подій, він же останній в цьому році. Частина заявок вже була відібрана впровдовж першого раунду, який тривав до 15 липня. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Товмач   2085 днів тому   #  

Звертаюся до представника НУО з такою пропозицією : є інноваційна технологія яка поєднано реальне футбольне поле з коипютером. Це дозволить підліткам відпрацювати філігранну техніку передачі м'яча партнеру та не отримувати небезпечних фізичних перевантажень на тренуваннях. Зацікавленій стороні надішлю анонс матеріалу для попереднього ознайомлення. Я - по статусу, участі брати неможу.
Ваші пропозиції на [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Бєлкіна Ірина   2082 дні тому   #  

Доброго дня!
Питання щодо реалізації заходу. У разі, якщо ми створюємо подію в реєстраційній системі, але не отримуємо фінансування, чи зобов’язані ми реалізувати подію власним коштом?
Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2082 дні тому   #  

Добрий день, пані Ірино! Ні, це поширюється лише на НУО, які отримали фінансування. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Галина Швець   2082 дні тому   #  

Доброго дня! Професійний ліцей може подавати заявку?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2081 день тому   #  

Добрий день, пані Галино! Заявки можуть подавати лише НУО. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Бєлкіна Ірина   2081 день тому   #  

Доброго дня! В мене питання щодо можливості подачі деількох ідей проектів.На сайті Meet and Code зазначається, що можна подати декілька проектів, якщо вони відрізняються срямуванням. Що мається на увазі під "спрямуванням": загальна концепція, категорія нагородження, рівень складності?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2081 день тому   #  

Добрий день, пані Ірино! Ви не можете подавати однакові заявки. Подавайте, будь ласка, різні ідеї заходів, які відрізняються форматом. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Нагорний   2074 дні тому   #  

Добрий день, Максим!
Тема нашої праці повністю співпадає з вимогами. У нас сільська неприбуткова організація. Ми добудовуємо приміщення де буде проходити навчання діток програмуванню. Відкриття цього приміщення водночас може бути й презентацією курсів програмування. В той же час у нас уже протягом 6 років діти тренуються на майданчику для мініфутболу. Діти які грають в футбол тепер будуть навчатись програмуванню. Але нажаль, я тільки сьогодні довідався про можливість цього гранту. Чи є ще можливість взяти участь. Якщо так, то як це зробити найшвидше.
Анатолій

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2074 дні тому   #  

Добрий день, пане Анатолію! Так, ви можете подавати заявку. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Анастасія Ізвєкова    2074 дні тому   #  

Здравствуйте, общеобразовательная школа может принять участие?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2073 дні тому   #  

Добрий день! Заявки можуть подавати лише НУО. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Нагорний   2074 дні тому   #  

Добрий вечір, Максиме! При заповненні заявки вказані обмеження в кількості знаків, чи слів?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2060 днів тому   #  

Добрий день, пане Анатолію! Вказана кількість знаків. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Ярослава Бондар   2072 дні тому   #  

До котрого числа ще можна подавати заявки?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2060 днів тому   #  

Добрий день! Заявки можна подавати до 15 вересня 2018 р. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Криворучко   2060 днів тому   #  

Як дізнатися, чи подалася наша заявка? уже вдруге заповнюю форму за наведеним посиланням, потім тисну "подати заявку" і все...знайти подію - не можу, пересвідчитися про статус - також..

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2060 днів тому   #  

Добрий день, пані Наталіє! При поданні заявки надходить автоматичне сповіщення на пошту. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Криворучко   2060 днів тому   #  

двічі подавала, все зробила, як належне, форма заявки після натискання "подати заявку" - зникає..результату - нуль..що робити?

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2058 днів тому   #  

Добрий день, пані Наталіє! Скористайтесь, будь ласка, іншим браузером при заповенні заявки. При виникенні помилки, будь ласка, зробіть скрін-шот і надішліть на [email protected]. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Криворучко   2053 дні тому   #  

Здравствуйте, Максим! С другого браузера все получилось, спасибо за помощь!

  •   Пiдписатися на новi
Марія Морошан   2052 дні тому   #  

Добрий день! Чи можна робити заявки з Івано-Франківської області, чи будуть вони розглядатися? Дякую

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2052 дні тому   #  

Добрий день, пані Маріє! заявки зі всіх областей будуть розглянуті. Чекаємо Вашої заявки та бажаємо успіхів. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчак Юлія   2051 день тому   #  

Доброго дня!
Ми зареєструвалися - але далі пише "Помилка: This credentials are invalid". І не можемо зайти.... Як бути?

  •   Пiдписатися на новi
Надія Лісняк   2051 день тому   #  

Добрий день! Пане Максиме, а коли будуть висвітлені результати другого раунду конкурсу? Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2051 день тому   #  

Добрий день, пані Надіє! Перепрошуємо за затримку. Відібрані події Ви вже можете переглянути на сайті https://meet-and-code.org/ua/uk/explore. Сьогодні були оголошені результати. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Короваєва Богдана   2048 днів тому   #  

Доброго дня!
Заявку надіслала, але не бачу її в подіях.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2047 днів тому   #  

Добрий день! Вкажіть, будь ласка, назву події. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Короваєва Богдана   2047 днів тому   #  

Кодуй - не нудьгуй!

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2046 днів тому   #  

Добрий день! У поданих заявках відсутня подія з такою назвою. Подайте, будь ласка, повторно. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Короваєва Богдана   2046 днів тому   #  

Вже подала успішно

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Криворучко   2046 днів тому   #  

хотіли зареєструвати ще одну подію. Нам прийшло повідомлення - вибачте, Ваша організація не прийнятна. Чому? Ми додали усі документи, витяг з державного реєстру неприбуткових організацій.

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2046 днів тому   #  

Добрий день! Вкажіть, будь ласка, назву організації.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Криворучко   2046 днів тому   #  

Громадська організація "Спілка учасників бойових дій "Захисник Вітчизни"

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2046 днів тому   #  

Прикріпіть, будь ласка, скановані копії документів, які підтверджують неприбутковий статус організацї. наразі до облікового запису прикріплений скан зі сайту https://cabinet.sfs.gov.ua/registers/non-profit. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Яценко Діана Степанівна   2044 дні тому   #  

Доброго дня, скажіть, будь ласка, чи школа може брати участь у цьому проекті? Дякую

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2043 дні тому   #  

Добрий день, пані Діано! Ні, лише неурядові організації можуть подавати заявки. Ви можете подати заявку у партнерстві з громадською організацією. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Олекса Довбуш   1690 днів тому   #  

За цим посиланням https://meet-and-code.org/ua/uk/event/0 "У доступі відмовлено".
І якщо тиснути на кнопку для подання заявки, то відповідна сторінка не відкривається)

Неможливо прийняти участь у цьому конкурсі

  •   Пiдписатися на новi
Тимчак Юлія   1677 днів тому   #  

пане Максиме, яким чином отримувати токен?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчак Юлія   1677 днів тому   #  

наша ГО "Чарівні Руни" була зареєстрована ще в минулому році, ми вдало реалізували ініціативи в рамках тижня кодування... зараз знову зареєструвалися... але вже 3-тій день мучаюся і не розумію, як отримати токен... :(

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   1676 днів тому   #  

Вітаю, Юліє! Дедлайн для подання заявки цього року 8 вересня. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.