bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс кліматичних інновацій ClimateLaunchpad
19.02.2018

Третій рік поспіль мережа енергетичних інновацій Greencubator проводить в Україні національний етап найбільшого у світі конкурсу зелених бізнес-ідей ClimateLaunchpad. Авторів найкращих заявок чекає навчання на дводенному тренінгу зі закордонним ментором та додаткові інтенсиви, що зроблять пітч, бізнес-план та пропозицію цінностей учасників максимально наближеними до ідеалу. Троє переможців національного етапу вирушать на міжнародний фінал і позмагаються за €10 000 та місце у провідному акселераторі кліматичних інновацій – Climate-KIC.

Більше грантів у розділі Гранти

Вимоги до учасників конкурсу

До участь у конкурсі приймаються ідеї, із якими можна одночасно рятувати планету й отримувати прибуток. Це можуть бути пропозиції для енергоефективності, агросфери, харчування, транспорту, користування водними ресурсами, відновлюваної електроенергії чи будь-які інші кліматично дружні рішення.

Заявки будуть розглядатися тільки у разі, якщо заявники:

  • ще не почали свій бізнес, або компанія була зареєстрована менше року тому;
  • залучили не більше € 200,000 загальних інвестицій;
  • не почали комерційний продаж свого продукту, рішення або прототипу.

Що чекає на учасників на національному етапі

Найкращі заявники спершу навчатимуться два дні в буткемпі, де їхнім ментором буде людина, яка вже встигла заявити про себе на ринку зелених технологій. Того року це був Рон Бломерс, засновник бізнес-акселератора Start-U-Up, який успішно вивів на світовий ринок продукти понад 10 інноваційних компаній, що починали зі стартапів. Після буткемпу відбудуться шість тренінгових сесій, де вас готуватимуть до національного фіналу. За його результатами топ-3 команди вирушать на Міжнародний Ґранд-фінал у листопаді 2018 року.

Зауважуємо, що буткемп, презентації та основна кількість освітніх матеріалів національного відбору будуть англійською мовою.

А що на міжнародному

Переможці національного відбору змагатимуться із представниками інших країн (у 2018 їх буде щонайменше 35) за три головні нагороди:

  • €10 000 – перше місце;
  • €5 000 – друге місце;
  • €2 500 – третє місце.

Топ-10 команд Ґранд-фіналу запросять до акселератора Climate-KIC, програма якого присвячена комерціалізації клінтеку. У 2017 році одна з українських команд отримала таку нагоду, ввійшовши до десятки найкращих. Це компанія Go To-U, яка працює над мережею зарядних станцій для електромобілів.


Конкурс ClimateLaunchpad заснувала найбільша європейська мережа кліматичних інновацій Climate-KIC (одна з організацій Європейського інституту інновацій та технологій, EIT) у 2014 році. За цей час із найбільшого європейського він виріс до найбільшого у світі. Торік до змагання приєдналися Австралія, Кенія, Індія, Азербайджан, а загалом організаторам надійшло понад 1000 ідей. У 2017 році головну перемогу здобула кенійська команда, яка виготовляє гелеве біопаливо з фруктових відходів.

 Подати заявку: https://climatelaunchpad.org/application-form/

Контакти

  • ГО ”Грінкубатор”
  • [email protected]
  • +38 044 374 17 17
  • http://greencubator.info/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.