bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄС виділяє 19 млн. євро на проекти у сфері міграції та притулку
09.09.2009

Європейська Комісія оголошує запрошення до подання проектів співпраці в сфері міграції та надання притулку вздовж східних міграційних шляхів на загальну суму 19 млн. євро, до участі в яких запрошуються учасники Європейського інструменту сусідства та партнерства (ENPI) на Сході.

Запропонована програма є частиною більш широкого запрошення до подання проектів (EuropeAid/128764/C/ACT/Multi), в якому беруть участь всі країни і яке здійснюється в рамках «Тематичної програми Європейської Комісії щодо співпраці з третіми країнами у сфері міграції та надання притулку».

Тематична програма має на меті допомогти третім країнам краще управляти всіма аспектами міграційних потоків у всіх їх вимірах. Загальний попередній бюджет, виділений в рамках запрошення до подання проектів, складає 70 млн. євро на два роки.

Програма охоплює основні сфери діяльності, які стосуються головних аспектів міграційних явищ. Зокрема, програма спрямована на те, щоб сприяти встановленню зв’язку між міграцією та розвитком; підтримати добре керовану трудову міграцію; боротись з нелегальною міграцією та сприяти реадмісії нелегальних мігрантів; захищати права мігрантів, захищати їх від експлуатації та виключення, а також підтримувати боротьбу з торгівлею людьми; сприяти наданню притулку та міжнародному захисту біженців.

Одна з шести частин (лотів), з яких складається програма, призначена для східних учасників Європейського інструменту сусідства та партнерства та країн Центральної Азії.

Зокрема, друга частина (Лот 2) має назву «Східні міграційні шляхи (Східна Європа, Південний Кавказ та країни Центральної Азії)» та бюджет у розмірі 19 млн. євро: 11 млн. євро на 2009 рік та 8 млн. євро на 2010 рік.

Лот 2 розбитий на чотири під-лоти наступним чином:

  • Під-лот F (7 млн. євро): Підтримка східних партнерів (України, Республіки Молдова, Вірменії, Грузії та Азербайджану та, можливо, Білорусі) в управлінні міграційними потоками, які виникають у цих країнах.
  • Під-лот G (7 млн.євро): Підтримка реалізації угод щодо реадмісії та спрощення процедури оформлення віз із країнами Східної Європи (Україною, Республікою Молдова, Російською Федерацією та Грузією).
  • Під-лот H (3 млн. євро): Підтримка практики поводження з шукачами притулку, біженцями та особами, які потребують міжнародного захисту, відповідно до найкращих міжнародних стандартів та практик, посилення захисту прав мігрантів та допомога мігрантам, які зіткнулись з проблемами, та жертвам торгівлі людьми у Східній Європі, Російській Федерації та регіоні Південного Кавказу.
  • Під-лот I (2 млн. євро): Підтримка практики поводження з шукачами притулку, біженцями та особами, які потребують міжнародного захисту, відповідно до найкращих міжнародних стандартів та практик, посилення захисту прав мігрантів та допомога мігрантам, які зіткнулись з проблемами, та жертвам торгівлі людьми у країнах Центральної Азії.

 

Бюджети грантів в рамках цього запрошення до подання проектів мають входити в діапазон від 500 тисяч євро до 2 млн. євро. Запланована тривалість проектів не може бути коротшою за 12 місяців та має не перевищувати 36 місяців.

Кінцевий термін подання концептуальних заявок – 13 листопада 2009 року.

Детальна інформація та рекомендації для аплікантів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.