bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для осіб похилого віку
19.08.2009

Фонд Східна Європа і компанія Telenor Group в Україні оголошують конкур “Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для осіб похилого віку у Полтавській та Сумській областях”.

Даний конкурс є спільною ініціативою Фонду Східна Європа і компанії Telenor Group в Україні та проводиться за фінансової підтримки Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Конкурс реалізується в співпраці з Головним управлінням праці та соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації та Головним управлінням праці та соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації.

Мета конкурсу: підтримка місцевих ініціатив по створенню центрів соціальної активності для одиноких малозабезпечених громадян похилого віку Полтавської та Сумської областей та надання їм якісних соціальних, юридичних та побутових послуг. Програма також передбачає підготовку співробітників та волонтерів для центрів соціальної активності, забезпечення цих центрів необхідним обладнанням та залучення до співробітництва державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ.

Географія конкурсу: Полтавська та Сумська області.

Учасники конкурсу: українські неприбуткові громадські та благодійні організації зі статусом юридичної особи, які мають досвід роботи з цільовою групою, а також з установами охорони здоров’я, соціального захисту, культури та побуту, юридичними консультаціями, ЗМІ та які забезпечені необхідними ресурсами.

Завдання конкурсу:

  • покращення якості життя малозабезпечених людей похилого віку шляхом створення умов для їх спілкування між собою;
  • надання якісних соціальних, юридичних і побутових послуг та медичних консультацій представникам цільової групи;
  • створення моделі організації роботи клубів соціальної активності для подальшого розповсюдження досвіду в інших містах та регіонах України;
  • організація центрів соціальної активності в різних регіонах зазначених областей, як правило, на базі територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких, непрацездатних громадян.

Проекти можуть містити, але не повинні обмежуватися наступними видами діяльності:

  • організація та розвиток центру соціальної активності для малозабезпечених громадян похилого віку, як правило, при районному чи міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких, непрацездатних громадян;
  • формування стійких зв’язків із організаціями, які можуть надавати соціальні, медичні, юридичні та побутові послуги;
  • надання таких послуг на базі центру соціальної активності;
  • покращення побутових умов в приміщеннях для діяльності центру соціальної активності на базі територіального центра соціального захисту населення (в тому числі, не капітальні ремонтні роботи, купівля необхідних меблів та обладнання);
  • купівля матеріалів для культурного дозвілля в центрі (літератури, ЗМІ, фільмів);
  • розробка інформаційних матеріалів для привернення уваги цільової аудиторії до діяльності центру;
  • інформування суспільства про питання соціальної адаптації самотніх людей похилого віку.

Середній розмір гранту – 80 000 гривень (в разі необхідності проведення ремонтних робіт сума гранту може бути збільшена). Максимальний термін реалізації проекту - 6 місяців

Фонд Східна Європа розгляне заявки, отримані не пізніше 18 вересня 2009р. Результати конкурсу будуть повідомлені не пізніше 15 жовтня 2009 р. Передбачена дата початку реалізації проектів 1 листопада 2009 р.

Рішення щодо надання грантів буде прийнято спільною комісією Фонду Східна Європа та компанії Telenor Group в Україні на основі рекомендацій незалежної ради експертів.

Детальна інформація щодо умов конкурсу та рекомендації з підготовки проекту та бюджету розміщені на веб сторінці Фонду Східна Європа www.eef.org.ua.

Фонд Східна Європа та компанія Telenor Group в Україні залишають за собою право не надавати грант, якщо якість заявки не буде відповідати вимогам конкурсу.

Проекти потрібно надсилати поштою за адресою:

Фонд Східна Європа вул. В. Васильківська, 55, 3 поверх (Бізнес-центр Lucky Net). м. Київ 03680

З позначкою - Конкурс «Труднощі долаємо разом»

Контактна особа:

Юрій Піскалюк Менеджер програм Тел./факс: (044) 200-38-24/25/26 [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.