bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти для українських діячів культури від Goethe-Institut
13.11.2015

Проект Goethe-Institut пропонує молодим діячам культури з України, Білорусі, Грузії та Республіки Молдова можливість отримати нові ідеї для власної діяльності завдяки зустрічам і обміну досвідом. 

Завдяки стипендіям на поїздки, груповим освітнім турам та практиці в Німеччині митці, культур-менеджери та громадські діячі можуть налагодити контакти не лише з колегами з власної країни, але й з учасниками з країн-сусідів та німецькими партнерами. Надійні відносини і довгострокова співпраця мають величезне значення для ціннісного дискурсу, зорієнтованого в майбутнє. Нові знайомства з потенційними партнерами та робота спільно з ними упродовж певного періоду часу можуть закласти підвалини для подальшого планування і проведення спільних транскордонних проектів.

Представлення трьох програм

Завдяки стипендіям можна здійснити індивідуальну поїздку до Німеччини для відвідання культурної події. Мета подорожі та її зв'язок з трансформаційними процесами у власних країнах роз’яснюються самим претендентом у власній заявці.

Освітні тури про мистецтво, культуру, місто і соціальні питання пропонують учасникам познайомитись з інституціями та ініціативами в Німеччині, передусім у Берліні та Лейпцигу або в Дюссельдорфі та регіоні Рур. Передбачається участь представників різних секторів культури та міської соціальної взаємодії. Таким чином склад учасників освітніх турів різноманітний, що дає нагоду для дискусій та обміну досвідом як всередині груп, так у відвідуваних закладах.

Для проходження практики залучається мережа культурних партнерів Goethe-Institut з врахуванням особливих побажань представників культури, які зможуть завдяки набутому впродовж двох тижнів практичному досвіду здійнити цільове поліпшення, розширення і адаптацію власних проектів.

На кого орієнтована програма?

Цільовою групою Фонду мобільності є молоді представники локальних культурних середовищ, які хочуть взяти участь у заходах, що їх цікавлять, а також презентувати свою діяльність в Німеччиня та провести дискусії – наприклад в рамках фестивалю кіно або театру, культурно-політичних зібрань, виставок та інших проектів в галузі культури. Стипендії спрямовані також і на осіб, які прагнуть професійного розвитку через дослідження або участь в семінарах, воркшопах і фестивалях та шукають нагоди для обміну досвідом з німецькими колегами.

Свої заявки можуть подати також і куратори, художні керівники, продюсери та керівники проектів в ініціативах та установах України, Білорусі, Грузії та Республіки Молдова для зустрічей з наявними і потенційними партнерами в Німеччині та розробки й реалізації разом з ними спільних ініціатив. 

Максимальна сума стипендії: до 1275 євро

Останній термін подачі заявок: 20 листопада 2015 року

У зв’язку з короткими термінами подачі заявок приймається до уваги наявність у стипендіатів діючої шенгенської візи.

Документи приймаються за електоронною адресою [email protected].

Деталі оголошення про стипендію та формуляр-заявка англійською мовою знаходяться у додатку.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.