bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ElectUACamp – баркемп та конкурс інноваційних проектів на тематику виборів
01.10.2015

«Інтерньюз-Україна» за підтримки Програми У-Медіа запрошує активістів та журналістів до участі у ElectUACamp – баркемпі та конкурсі інноваційних ініціатив з метою підсилення ролі громадян та контролю за прозорістю виборчого процесу. Баркемп відбудеться 09-11 жовтня 2015 року у Києві. За результатами конкурсу, проведеного під час баркемпа «Інтерньюз-Україна» надасть фінансову підтримку від 6 до 12 найбільш успішним ініціативам, підтримавши їх грантами.

Мета заходу – підсилити спроможність громадян, ініціативних груп та громадських організацій контролювати хід виборів та мобілізувати населення з допомогою інноваційних інструментів та “низових” кампаній мобілізації виборців. Організатори запросить 30 учасників з числа журналістів, активістів та громадських лідерів.

ElectUACamp стане майданчиком для генерації ідей та презентації розроблених ініціатив від учасників. В рамках баркемпа учасники також дізнаються про юридичні особливості виборчого процесу 2015, прослухають майстер-класи експертів з комунікації та мобілізаційних кампаній.

За результатами конкурсу журі обере від 6 до 12 малих проектів від учасників, які будуть реалізовані в період з 12 по 26 жовтня 2015 року. Обрані проекти отримають фінансову підтримку.

Грантовий фонд: до 21 000 грн для кожного проекту.

Всього до участі у конкурсі запрошуються 30 учасників, відібраних за результатом конкурсу заявок. Організатори очікують, що учасники сформують мінімум 10-12 команд, кожна з яких розроблятиме ідею.

Який формат участі в конкурсі?

Потенційні учасники долучаються до запрошуються до участі у двох форматах:

  • Формат участі “Пропоную ідею”. Потенційні учасники реєструються на подію з розробленою ідеєю проекту, яку вони планують реалізувати. Організатори відбирають учасників на основі інновацінйості ідей та реалістичності реалізації проекту в короткі терміни.
  • Формат участі “Шукаю ідею”. Потенційні учасники приєднаються на баркемп з метою знайти однодумців, розробити й представити проект в останній день баркемпу.

Упродовж двох днів учасники напишуть плани реалізації ідей, створять прототипи рішень та зроблять їх презентацію. Фіналістів обере журі (три представника), до якого увійде представник Інтерньюз-Україна, журналіст та експерт у виборчому процес (громадський лідер).

Якою може бути тематика проектів?

  • Освітні проекти націлені на інформування цільових аудиторій в інноваційний спосіб щодо порядку агітації та голосування;
  • Мобілізаційні проекти націлені на активізацію участі у виборах цільових аудиторій, в тому числі молоді з допомогою інструментів Інтернету (створення освітніх роликів, флешмоби, квести, безпосередня комунікація з виборцями);
  • Watch-dog проекти націлені на спостереження за політиками та політичними партіями з метою недопущення зловживань на виборах й в день виборів. Заохочується також застосування інноваційних технологій (платформи, додатки) для контролю за виборами;
  • Арт-проекти націлені на донесення меседжу до цільових груп з допомогою мистецьких засобів, арт-об’єктів, графічного дизайну, візуалізацій;
  • Медійні проекти націлені на інформування щодо виборчого проекту на базі редакцій онлайн-ЗМІ шляхом створення інноваційних спецпроектів.

Дати проведення ElectUACamp –09-11 жовтня 2015, п’ятниця-неділя з 09.30 до 18.00. Місце проведення - офіс ГО “Інтерньюз-Україна”.

Учасникам з поза меж Києва організатори відшкодовують витрати на проїзд, забезпечують проживання і харчування. 

Умови участі:

Для участі необхідно заповнити онлайн-анкету.

Деталі баркемпу оновлюються на блозі electua.blogspot.com. Хештег баркемпу -#elect_ua

Учасники відбираються на конкурсних засадах. Термін подачі заявок: до вівторка 6 жовтня 2015 року, 19.00. Результати відбору будуть повідомлені 7 жовтня до 15.00. Організатори очікують, що відібрані учасники самостійно подбають про доїзд до Києва з подальшою компенсацією витрат.

Довідка:

Починаючи з 2009 року ГО “Інтерньюз-Україна” реалізовує низку інноваційних проектів, пов’язаних з виборчою тематикою під брендом ElectUA. У 2009 та 2010 році були проведені кампанії спостереження за виборчм процесом з допомогою можливостей Twitter (Tвітер-транасляція виборів). У 2012 році був реалізований проект ElectUA, в рамках якого була розроблена інтерактивна карта порушень під час виборів та працював сайт, де публікувалися повідомлення користувачів. В 2015 році  ElectUACamp продовжує традиції попередніх проектів.

Контакти

  • Інтерньюз Україна
  • Координатор кемпу Марія Саврун
  • [email protected]
  • (044) 458 44 40 та (050) 330 80 76

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.