bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Чернігові стартував проект «Бюджет участі»
02.09.2015

У Чернігові з 1 вересня стартував проект щодо залучення жителів міста до розподілу коштів міського бюджету на наступний рік. Чернігівці можуть подати проектні пропозиції до 15 вересня.

Бюджет участі (громадський бюджет) надає можливість громадянам вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону чи навіть міста. Зокрема, на проекти чернігівців у бюджеті Чернігова на 2016 рік планується передбачити 4,8 млн гривень.

Прийом проектних пропозицій від чернігівців у рамках бюджету участі або громадського бюджету триватиме упродовж двох тижнів – до 15 вересня.

Зразок пропозиції можна знайти за посиланням: http://bit.ly/1L5qQLF

Раніше на сесії міської ради було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м.Чернігова, яким визначені часові рамки проекту. Так, упродовж 1-15 вересня цього року – прийом документів у відділі зв’язків із громадськістю міської ради. Потім із 16 вересня до 4 жовтня пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що загальноміське голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

У м. Чернігові Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ реалізовує Проект «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні (у містах Черкаси, Полтава та Чернігів), використовуючи польській досвід у цій сфері.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.