bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні»
22.07.2015

Проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», розпочатий Інститутом громадянського суспільства за підтримки Європейського Союзу, спрямований на прискорення процесів децентралізації в Україні. Діяльність у рамках проекту сприятиме реалізації Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації в Україні та ефективному реформуванню публічної влади в країні. Команда проекту працює над підтримкою процесу децентралізації в Україні, розбудовою спроможних громад та формуванням ефективної публічної влади.

В рамках проекту оголошується конкурс місцевих грантів, спрямований на підтримку процесів децентралізації в частині застосування законодавства щодо добровільного об’єднання громад в Україні. 

Завдання конкурсу:

  • Формування спроможності робочих груп, що працюють з територіальними громадами в процесі їх добровільного об’єднання, задля ефективної та результативної реалізації процесу децентралізації;
  • Покращення інформованості мешканців об’єднаної громади щодо цілей, завдань та перспектив такого об’єднання.
  • Підвищення кваліфікації  працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад для роботи в нових умовах, з новими повноваженнями та ресурсами;  
  • Створення максимальних можливостей участі мешканців громад у процесах планування території, бюджетного планування, благоустрою, через широке впровадження механізмів місцевої демократії в процес добровільного об’єднання громад, у тому числі через підготовку статутів об‘єднаних громад;

До участі в конкурсі запрошуються: українські громадські об’єднання зі статусом юридичної особи, що мають досвід аналітичної роботи у сфері розвитку місцевого самоврядування, регіональної політики, партнерства з місцевими органами влади, проведення громадських заходів і тісної співпраці зі ЗМІ.

Географія конкурсу: в рамках конкурсу будуть підтримуватися заявки українських громадських об’єднань, що сприятимуть добровільному об’єднанню громад Київської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Донецької та Луганської областей (за винятком окупованих територій), і які мають необхідні матеріальні ресурси і кваліфікований персонал та здатні реалізувати відповідний проект.

Детальна інформація про конкурс у приєднаному файлі або на сайті www.eef.org.ua

Аплікаційну форму, форму для підготовки логічної моделі, а також інструкції з заповнення аплікаційної форми, логічної моделі та підготовки бюджету заявки можна знайти на веб-сайті ФСЄ в Розділі «Рекомендації» http://eef.org.ua/ua/rekomendatsii.html або веб-сайті Інституту Громадянського Суспільства http://www.csi.org.ua

Всі заявки мають бути надіслані на адресу електронної пошти: [email protected] не пізніше 23:59 1 вересня 2015 р.

Питання щодо цього оголошення про конкурс та процедур, пов’язаних із ним, можна надсилати у письмовій формі на електронну адресу [email protected] до 7 серпня 2015 року. 

 

Контакти

  • (044) 200 3824 (25
  •  26)
  • Яніна Кузьменко

Коментарі

Светлана Булава   3190 днів тому   #  

Будуть лі підтримуватися заявки українських громадських об’єднань, що сприятимуть добровільному об’єднанню громад Дніпропетровської області?

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Піскалюк   3190 днів тому   #  

На даний час в рамках конкурсу грантів очікується підтримка громад лише з шести пілотних областей. Дніпропетровської області, на жаль, в цьому переліку немає.
Якщо будуть зміни, ми повідомимо про це на веб-сайті Фонду Східна Європа www.eef.org.ua та на сторінці Фонду в фейсбук.

  •   Пiдписатися на новi
Тодавчич Олександр    3170 днів тому   #  

Вінницька?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.