bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проектів «Сприяння стабілізації громад на Донбасі»
20.03.2015

Представництво МОМ в Україні у рамках проекту СПРИЯННЯ СТАБІЛІЗАЦІЇ ГРОМАД НА ДОНБАСІ За підтримки Міністерства закордонних справ Японії оголошує конкурс для громад: ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ З ТЕРИТОРІЙ НА ЯКИХ БУЛО ВІДНОВЛЕНО КОНТРОЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ

Запрошуємо громади зазначених територій взяти участь у конкурсі проекту «Сприяння стабілізації громад на Донбасі»

Мета проекту: сприяння стабілізації громад на пост-конфліктних територіях на Донбасі.

Якщо у Вашій громаді:

  • кількість внутрішньо переміщених осіб становить не менше 10%  від загальної кількості населення (але не менше 150 офіційно зареєстрованих ВПО);
  • є ініціативна група (50% якої становлять внутрішньо переміщені особи та 50% - представники місцевої громади);
  • є потреба у відновленні об’єкту соціальної інфраструктури;
  • є готовність проводити заходи соціального спрямування та  згуртованості на базі відновленого об’єкту соціальної інфраструктури;
  • наявна підтримка органів влади (матеріальна та/або нематеріальна);
  • наявна місцева неурядова організація (НУО), яка працює на благо місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб;

ТОДІ ми запрошуємо Вас взяти участь у конкурсі для громад . Для участі у конкурсі громади мають заповнити аплікаційну форму та надіслати її підписану та відскановану копію  у термін до 3 квітня 2015 року  на електронну адресу [email protected].  

До розгляду будуть прийняті лише форми, які є повністю заповнені та надані у вказаний в оголошенні термін. Просимо уважно ознайомитися з умовами конкурсу перед надсиланням форми.

Проекти з розвитку громади можуть включати (але не будуть обмежуватись лише ними) розширення шкіл та дитячих садків або ігрових майданчиків; покращення медичних закладів первинної ланки та акушерських пунктів; розвиток та вдосконалення інфраструктури культури та відпочинку; або інші аналогічні ініціативи, які потенційно можуть призвести до покращення громадської інфраструктури.

Заходи соціального згуртування можуть включати (але не будуть обмежуватись лише ними):

створення батьківських груп підтримки, які згуртовуватимуть батьків місцевих та внутрішньо переміщених дітей, проведення креативних та інформативних майстер класів у школах з метою покращення інтеграції громади та ВПО,  проведення культурних заходів та ін.

Роль НУО буде значною на стадії розробки проекту. НУО буде організовувати зустрічі громади, запрошуючи широке коло членів громади: громадян, включаючи внутрішньо переміщених осіб, громадські організації, місцеві органи влади, місцевий бізнес, медіа, волонтерів та громадських експертів. Порядок денний зустрічей буде включати визначення найбільш важливих проблем громади, обговорення інфраструктури, визначення пріоритетів та формування ініціативних груп. НУО буде організовувати публічні слухання та запрошувати громаду на збори. Під час зборів громада голосуватиме за той проект, який вона вважає найбільш важливим на даний момент. НУО також буде відповідати за імплементацію проекту.

Будь ласка, зауважте, що громада має звертати увагу на концепцію заходів соціального згуртування під час обрання об’єкту соціальної інфраструктури.

Громади, відібрані до участі в проекті, буде залучено до наступних кроків реалізації проекту:   

І. Участь у тренінгах з розвитку громади.

МОМ буде проводити тренінги з розвитку громади для ініціативної групи (50% групи мають становити внутрішньо переміщені особи та 50% - представники місцевої громади).

ІІ. Розробка проектів, спрямованих на покращення соціальної інфраструктури (конкурс буде оголошено пізніше цього року)

На цій стадії громада, ініціативна група, НУО та органи влади мають згуртувати свої зусилля з метою розробки проекту відновлення об’єкту соціальної інфраструктури. Також буде необхідним документальне підтвердження від місцевої влади щодо дольового фінансування чи надання допомоги у негрошовій формі (матеріали, товари, працівники, фахівці). Розмір можливого гранту для громади становить до 40 000 доларів США.

Одним з компонентів проекту будуть заходи соціального спрямування та згуртування населення громади. Для громади дуже важливо розуміти та мати чітке уявлення щодо заходів соціального спрямування, які будуть проводитись пізніше на базі відновленого об’єкту соціальної інфраструктури.

ІІІ. Реалізація проектів розвитку громад

Власне впровадження проекту, здійснення заходів по відновленню соціальної та громадської інфраструктури.

Останній термін для подання заповнених анкет в електронному вигляді  - 3 квітня 2015 року.

Правила подачі анкет:

Електронні копії анкет надсилати на e -mail: [email protected]

Будь ласка, заповнюйте анкету, яка додається до цього оголошення.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до МОМ:

(044)568 5015,  Анастасія Литвинова

                           Владислав Кучериносов

Просимо зауважити, що неповні анкети або анкети, що надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!

Терміни:

ВПО (Внутрішньо переміщена особа) -  особи, переміщені всередині країни, визначаються як люди або групи людей, які були змушені рятуватися втечею або покинути свої будинки або місця проживання, через або для того, щоб уникнути наслідків збройного конфлікту, ситуації загального насильства, порушень прав людини або стихійних лих/техногенних катастроф, і які не перетнули міжнародно-визнаний державний кордон країни.

Громада –  це група людей, об’єднана сталими взаєминами з метою покращення себе та світу, в якому вони живуть. Приналежність до громади побудована на відчутті, а не обов’язково на реальності.  

Приймаюча громада – громада, яка приймає значну (по відношенню до місцевого населення) кількість ВПО.

 

Контакти

  • (044)568 5015
  • Анастасія Литвинова та Владислав Кучериносов

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.