bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа міжнародної журналістики «Українські фронтири»
26.01.2015

Школа журналістики Українського католицького університету за підтримки mymedia.org.ua оголошує набір на Школу міжнародної журналістики «Українські фронтири», що пройде у другій половині квітня 2015 року. Цей проект є логічним продовженням Школи міжнародної журналістики та Школи репортажу. Його учасники вчитимуться писати на теми, пов’язані з прикордонною проблематикою, та вирушать у відрядження, щоб описати життя по обидва боки українського кордону. Усі витрати на проїзд і проживання візьмуть на себе організатори.

Робота школи складатиметься із двох етапів. Перший – майстер-класи, які проведуть у Львові українські та закордонні експерти з прикордонної тематики. Другий – відрядження на кордон України з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, Молдовою, Росією, Білоруссю або Польщею, під час якого кожен учасник напише репортаж про життя по обидва боки кордону. Приблизні тематичні фокуси:

  • Як живуть і чого прагнуть люди по обидва боки кордону
  • Що змінюють кордони в житті людини / країни
  • Українське прикордоння: минуле, сучасне, майбутнє
  • Кордони: перешкода чи перевага
  • Наскільки ментальні кордони співпадають з державними
  • Кордони, які зникли
  • Історії прикордоння / Проблеми прикордоння
  • Людина прикордоння / Антропологія прикордоння

Редактори-ментори допомагатимуть учасникам школи працювати над текстами. Найкращі матеріали будуть опубліковані в загальноукраїнських та регіональних медіа.

Учасників проекту відбиратимуть на конкурсній основі. Заявку на конкурс можуть подавати студенти 3,4 і 5 курсів будь-яких спеціальностей, а також журналісти віком до 28 років. Для цього на електронну адресу [email protected] потрібно вислати:

Розширене резюме;

Мотиваційний лист (обсяг – до двох тисяч знаків) із формулюванням своїх професійних очікувань від участі в проекті;

Есей (обсяг – до трьох тисяч знаків) на одну з запропонованих тем:

1) Де закінчується Україна

2) Які кордони потрібно здолати Україні дорогою до Європи (ментальні, культурні, економічні, політичні, історичні, уявні)

Додатковою перевагою (але не обов’язковою умовою) є опубліковані тексти про прикордоння, які необхідно долучити до заявки на участь у школі.

Дедлайн для подання заявок – 23 лютого 2015 року. Списки учасників проекту будуть опубліковані на сайті та Facebook-сторінці Школи журналістики УКУ 26 лютого 2015 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.