bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як стати магістром у найкращому університеті світу?
24.04.2009

Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) – новий освітній проект Фонду Віктора Пінчука, спрямований на формування нового покоління української професійної еліти. Проект пропонує підтримку громадянам України віком до 35 років для отримання магістерського ступеня в найкращих університетах світу в галузях, які Фонд Віктора Пінчука вважає пріоритетними для подальшого розвитку України. На період 2009 – 2011 рік такими галузями є: сільське господарство, навколишнє середовище та екологія, право та державне управління.

Ідеться про 200 найкращих університетів згідно зі списком, опублікованим в Times Higher Education 

Гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають найуспішніші кандидати, відібрані незалежним журі конкурсу. У першу чергу грант буде покривати витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. Розмір гранту буде встановлюватися окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента. Більшість грантів покриватиме до 60 % (але не більше 50 тис. доларів за весь навчальний період, 1-2 роки) всієї необхідної суми. Студенти повинні будуть покрити решту витрат своїм чи спонсорським коштом.

Учасники проекту відбиратимуться в ході відкритого загальнонаціонального конкурсу. Для отримання гранту потенційні кандидати повинні будуть самостійно підібрати магістерську програму, подати всю необхідну документацію в університет та представити журі «Всесвітніх студій» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. Проектом передбачено, що всі отримувачі гранту мають взяти на себе зобов’язання повернутися в Україну, завершивши навчання за кордоном, та відпрацювати за фахом щонайменше 5 років.

Програма розпочнеться в 2009 році пілотним проектом, спрямованим на підтримку 20-30 кандидатів грантами на отримання освіти в обраних Фондом Віктора Пінчука галузях. Студенти розпочнуть навчання за магістерськими програмами восени 2010 року.

Потенційні учасники проекту – отримувачі грантів повинні:

• бути громадянами України віком до 35 років на момент вступу до університету

• мати ступінь бакалавра, або вище, за фахом, що вимагається обраним закордонним університетом та магістерською програмою даного університету

• бути зарахованими до складу студентів магістерської програми закордонного університету та почати навчання восени 2010 року

• мати чіткий план застосування отриманих знань та навичок в Україні

• мати твердий намір працювати в Україні за здобутим фахом.

Як взяти участь у проекті - читайте приєднаний файл. Детальну інформацію також можна знайти на сторінці проекту «Всесвітні студії»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.