bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма економічного розвитку громад для сільської місцевості України
06.10.2014

Західноукраїнський ресурсний центр в рамках програми «Економічний розвиток громад», що реалізовується за фінансової підтримки Фонду Ч. Ст. Мотта оголошує конкурс пропозицій,спрямованих на втілення проектів з економічного розвитку.

Програма «Економічний розвиток громад» передбачає підтримку громадських ініціатив членів територіальних громад сіл та селищ Львівської, Тернопільської,  Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Закарпатської  областей спрямованих на пожвавлення економічних процесів та розвиток громад у сільській місцевості України. 


До участі у Програмі запрошуються громадські організації, органи самоорганізації населення, кооперативи та ініціативні групи громадських активістів Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Закарпатської  областей, що здійснюють роботу в напрямку соціально-економічного розвитку місцевих сільських громад.

Мета конкурсу: підтримати суспільно-економічні ініціативи членів територіальних громад сіл та селищ цільового регіону, що спрямовані на створення «двигунів громади».  

«Двигун громади» – під цим терміном ми розуміємо організації, підприємства, кооперативи, які стимулюють економічні процеси у громаді, залучаючи до своєї діяльності місцеві ресурси, людський потенціал, застосовують у своїй діяльності дбайливе ставлення до навколишнього середовища та перебувають у власності громади.

Тематика ідей, які можна подавати на участь у конкурсі може включати, але не обмежується, наступними темами:
• переробка та реалізація продукції сільськогосподарського виробництва;
• запровадження самодостатніх проектів з альтернативної енергетики та енергозбереження. Створення структур для організації альтернативних природньому газу видів опалення громадських споруд;
• створення громадських чи комунальних ринків;
• налагодження виробництва будь-якого виду продукції на базі використання місцевих ресурсів та робочої сили;
• заохочуються проекти, метою яких буде створення кооперативів, соціальних підприємств, засновниками яких будуть громадські організації, органи місцевого самоврядування, органи самоорганізації населення, місцеві фізичні та юридичні особи.

Вимоги до проектів: пропоновані проекти повинні передбачати створення нових робочих місць, надання певного виду послуг чи виробництво готової продукції.

Програма розпочнеться дводенним вступним семінаром, який відбудеться у листопаді/грудні 2014 року у м. Львові. На семінарі учасники ознайомляться з пріоритетами Програми та зможуть розвинути та доопрацювати концепції власних проектів. Участь в установчому семінарі є безкоштовною. Після семінару, його учасники будуть мати можливість подати детальну проектну заявку, після чого, на конкурсній основі, відбудеться остаточний відбір переможців конкурсу.

Максимальна сума внеску в реалізацію проекту зі сторони ЗУРЦ – 100 000грн.
Аплікант повинен забезпечити власний внесок у грошовій формі не менше 30% від загального бюджету проекту.

Для участі у конкурсі просимо заповнити анкету учасника встановленого зразка і надіслати її на електронну пошту [email protected] з назвою повідомлення «Економічний розвиток громад» і назву населеного пункту» до 17.00 7 листопада 2014р.

Оригінал анкети потрібно надіслати на адресу:

Західноукраїнський ресурсний центр, вул. Лисенка 21, м. Львів, 79008 (кінцева дата відправлення анкети повинна бути не пізніше 07.11.2014р).

Анкети, які надійдуть після вказаного терміну, не будуть допущені до участі в конкурсі. Анкету можна заповнювати від руки або у друкованому вигляді. Електронний варіант анкети можна знайти на сайті ЗУРЦ ( www.zurc.org ).

Анкети учасників, які не відповідають умовам конкурсу будуть відхилені. Кількість учасників вступного семінару є обмеженою, тому, у випадку надходження великої кількості анкет буде проведено конкурсний відбір учасників. Перевагу отримають ідеї, які найбільш точно відповідаю пріоритетам конкурсу.

За додатковою інформацією звертайтеся за тел. (032) 297-66-24, ф. (032) 297-68-13,                
e-mail: [email protected],  координатори програми – Зоряна Стоцько, Петро Лазарчук

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.