bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс міні-грантів проекту «Розвиток культури – джерело процвітання громади»
12.07.2013

Проект «Розвиток культури – джерело процвітання громади», який фінансується Європейським Союзом в рамках Програми Східного Партнерства «Культура», оголошує конкурс проектних заявок для отримання міні-грантів. До участі в конкурсі запрошуються громадські організації з південно-східної України (Донецька та Херсонська області) та Західної Грузії (Аджарія, Імереті та Мегрелія).

Мета конкурсу – підтримати місцеві культурні ініціативи, сприяти розвитку культурної сфери в невеликих містах і сільській місцевості, збільшити привабливість закладів культури для місцевих жителів і активізувати співпрацю закладів культури та громадських організацій для задоволення культурних потреб населення.

Пріоритетними для даного конкурсу будуть проектні заявки, які передбачають:

  • Тісну співпрацю громадських організацій з установами культури (бібліотеками, будинками культури, музеями тощо).
  • Проекти, діяльність яких здійснюється місцевими організаціями поза межами обласного центру, сприяючи розвитку невеликих міст і селищ.
  • Проведення творчих і культурних заходів, спрямованих на залучення нової аудиторії до установ культури, розширення асортименту їхніх послуг відповідно до потреб місцевих жителів і впровадження нових форм роботи.
  • Діяльність з нарощування потенціалу місцевих громадських організацій та закладів культури.

Загальний бюджет конкурсу для України та Грузії становить 300 000,00 грн. У межах цього конкурсу організація-заявник може претендувати на грант у розмірі від 5000 до 10 000 грн. для України або від 1000 до 2000 ларі для Грузії.

Сума гранту повинна становити не більше 80% всіх необхідних і допустимих витрат, передбачених бюджетом проекту. Інші 20% витрат організація-заявник та її партнер (партнери) повинні профінансувати за рахунок власних коштів або коштів, залучених з інших джерел (за винятком грантових програм, що фінансуються Європейським Союзом). Внески у натуральній формі (робота волонтерів, власне обладнання або приміщення тощо) вітаються, але не враховуються в загальну суму бюджету та/або власного фінансового внеску.

Брати участь у конкурсі проектних заявок і, відповідно, одержувачем гранту можуть бути громадські організації, які:

  • зареєстровані і здійснюють свою діяльність на території Донецької та Херсонської областей (Україна) та Аджарії, Імереті, Мегрелії (Західна Грузія);
  • є неприбутковими організаціями (в Україні мають код неприбутковості 0006 і внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій);
  • здатні залучити додаткове фінансування для реалізації свого проекту.

Проектні заявки не приймаються від релігійних організацій, політичних партій та їх місцевих осередків, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних установ і підприємств, приватних осіб.

Організація-заявник може подавати заявку самостійно або в партнерстві. У межах цього конкурсу перевагу матимуть проекти, що реалізуються в партнерстві з різними типами установ та організацій, які працюють у сфері культури, творчими об’єднаннями або ініціативними групами громадян. Також вітається партнерство організацій/установ, які представляють різні населені пункти, райони та/або області.

Проектні заявки з усіма необхідними обов’язковими додатками повинні бути подані не пізніше 18:00 (за київським часом) 05 серпня 2013 р. Проектні заявки, які надійдуть пізніше зазначеного терміну і дати, розглядатися не будуть.

Проект може тривати від 1 до 3 місяців. Діяльність в рамках проекту не повинна починатися раніше 20 серпня 2013 і повинна закінчуватися не пізніше 20 листопада 2013. Проект повинен реалізовуватися на території Донецької та/або Херсонської області в Україні та на території Аджарії, Імереті й Мегрелії в Грузії.

За консультаціями з приводу конкурсу міні-грантів можна звертатися до Донецького міського молодіжного центру мистецтв «ЕкоАрт» за телефоном (тел. +380954941821, +380972928060) або електронною поштою ([email protected]). Всі питання та відповіді на них будуть також опубліковані на сайті Організатора конкурсу.

Контакти

  • Донецький міський молодіжний центр мистецтв «ЕкоАрт»
  • тел. +38 095 494 18 21
  • +38 097 292 80 60 (Валентина Сахненко)
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

Катерина Іванівна   4038 днів тому   #  

Чому тільки дві області України можуть брати участь?

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Сахненко   4036 днів тому   #  

Катерино Іванівно, для проекту "Розвиток культури - джерело процвітання громади", що фінансується ЄС, в якості пілотних було обрано лише 2 області - Донецьку та Херсонську, відповідно, вони й беруть участь у конкурсі міні-грантів у межах цього проекту.

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Дудник   4023 дні тому   #  

Доброго дня! Чи може в якості пілотної прийняти участь ще одна громадська культурно-наукова організація, що перебуває тривалий час у дуже скрутному становищі продовжуючи плідно трудитись на ниві культури. Докладніше можна довідатись тут - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.492195294188217.1073741854.210006569073759&type=1&l=5ae4f21eff

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Сахненко   4018 днів тому   #  

Доброго дня, пане Сергію! Нажаль, проект включає в Україні лише 2 вказані області і триватиме до кінця 2013 року, але, оскільки ми будемо працювати над розвитком сфери культури й надалі, співробітництво з Вами можливе у майбутніх проектах.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.