bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс міні-грантів в рамках проекту “Зміцнення громадянської активності в Україні”
29.04.2013

Громадська організація «People in Need» («Людина в біді», Прага, Чехія) у співпраці з Кримським правозахисним центром «Дія», Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини» та Мережею правових приймалень Криму запрошують громадські організації та ініціативи України до участі в конкурсі мінігрантів з проведення кампаній в рамках проекту «Зміцнення громадянської активності в Україні».

Мета проведення конкурсу:

  • Підвищення громадянської активності в сфері захисту прав людини та громадських інтересів;
  • Ефективне інформування місцевого, національного та міжнародного суспільства про правозахисних проблемах України;
  • Розвиток горизонтальних зв’язків між активістами-правозахисниками в регіонах України.
  • Основні пріоритети конкурсу:
  • Рішення конкретних найбільш актуальних правозахисних та інших соціальних проблем України;
  • Залучення місцевих громад до громадської активності з акцентом на права людини;
  • Проведення публічних кампаній на актуальні правозахисні теми України та інших країн пострадянського простору;
  • Інноваційний підхід до вирішення правозахисних проблем;
  • Розвиток співробітництва між ініціативними групами / організаціями, що працюють у правозахисній сфері;
  • Партнерські проекти з правозахисними організаціями різних українських областей.

Географія конкурсу:

Проекти, які подаються на конкурс, мають реалізовуватися в Україні.

У рамках конкурсу планується підтримати мінімально три проекти. Проекти можуть включати наступні види діяльності (але не обмежуватися тільки ними): проведення публічних кампаній, адвокасі заходів, виставок, лекцій, показів. Пріоритетно будуть підтримані проекти, які не будуть базуватися тільки на проведення семінарів та подібних пасивних заходів. За інших рівних умов будуть підтримані організації та ініціативні групи, які максимально відповідають пріоритетам конкурсу і працюють у правозахисній сфері. Комісію з відбору кампаній, які будуть підтримані в рамках проекту, будуть представляти координатори проекту «Зміцнення громадянської активності в Україні» і мінімально два українські експерти з прав людини.

Проекти повинні бути реалізовані протягом 5 місяців у період з 15 червня по 15 листопада 2013 Максимальний розмір можливого фінансування - 20.000 гривень.

Процедура подання проектів:

Проекти можуть подавати як зареєстровані громадські організації, так і незареєстровані ініціативні групи (у складі мінімум 3 осіб).

Для подачі проекту необхідно заповнити прикладену до даного листа аплікаційну форм до 10 травня 2013 року в електронному вигляді та надіслати її за адресою Конкурс міні-грантів в рамках проекту "Зміцнення громадянської активності в Україні"Конкурс міні-грантів в рамках проекту "Зміцнення громадянської активності в Україні" [email protected] (тема листа - «На конкурс грантів - кампанії»). Вам буде повідомлено про отримання заявки протягом трьох робочих днів, у випадку якщо підтвердження не було, будь ласка, зв’яжіться з контактними особами по телефону. У процесі розгляду заявок експертна комісія може запросити додаткові документи, а також підтримати проект в неповному розмірі або запропонувати організації (ініціативної групи) скорегувати окремі види діяльності або бюджетні статті.

Заявки приймаються до 18:00 15 травня 2013. Заявки, отримані після цього терміну, розглядатися не будуть. Заявки не будуть братися від політичних партій, релігійних організацій, бізнес структур та фізичних осіб.

Переможці конкурсу будуть названі до 24 травня 2013. Фінансові кошти будуть перераховані на рахунки переможців конкурсу в періоді з 1 по 15 червня 2013 за умови надання необхідних даних (переможцям конкурсу мінігрантів буде необхідно надати організаційні рахунки в Євро).

«Зміцнення громадянської активності в Україні» здійснюється чеської Проект громадської організацією «People in Need» («Людина в біді», м. Прага, Чехія) у партнерстві з Кримським правозахисним центром «Дія», Мережею правових приймалень Криму і Всеукраїнською освітньою програмою «Розуміємо права людини». Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.