bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс ініціатив «Стратегічні судові справи з протидії дискримінації»
11.11.2012

Харківська обласна фундація «Громадська Альтернатива» в рамках проекту «Протидія дискримінації через стратегічні судові справи» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» оголошує про конкурс ініціатив «Стратегічні судові справи з протидії дискримінації».

Конкурсом передбачається консультативна та фінансова підтримка визначених конкурсною комісією проектів стратегічних судових справ, які спрямовані на вирішення конкретного аспекту прояву дискримінації за ознаками раси, інвалідності, гендеру або сексуальної орієнтації. Підтримка охоплює період підготовки справи до суду.

Мета конкурсу

Підтримати судові справи з протидії дискримінації з метою сприяння поширенню використання цього методу для подолання проблеми дискримінації в Україні.

Учасники конкурсу

Учасниками конкурсу можуть бути юристи та активісти громадських організацій, незалежні юристи та адвокати, представники груп, які зазнають дискримінації. Пріоритет надається випускникам освітніх заходів ХОФ «Громадська Альтернатива», які отримали підготовку з впровадження стратегічних судових справ з протидії дискримінації

Пріоритети конкурсу

У рамках конкурсу будуть підтримані проекти, спрямовані на порушення конкретних судових справ з дискримінації за ознаками раси, інвалідності, гендеру або сексуальної орієнтації, які матимуть чітку стратегію дій щодо вирішення конкретного аспекту прояву дискримінації за однієї з названих ознак в Україні шляхом використання судової системи.

Обов’язковою умовою конкурсу є спрямованість запланованої судової справи на зміну закону або практики його застосування чи державної політики (тобто системні позитивні соціальні зміни), а не на отримання індивідуального рішення для конкретної особи (групи осіб).

Суттю проекту має бути опис підготовчого етапу до початку судового провадження, тобто моделювання судової справи: вивчення ситуації та пошук ідеального клієнта, збір доказів, замовлення експертиз, залучення професійних юристів, організація дій на підтримку судочинства (залучення ЗМІ, експертних організацій і т.д.) тощо.

Конкурсом не можуть бути підтримані проекти, спрямовані виключно на гонорари виконавцям, забезпечення поточної діяльності організації, придбання обладнання.

Звертаємо Вашу увагу, що перевага буде надаватися проектам, які відповідають вимогам, викладеним у цьому розділі, та спрямовані на вирішення актуальної та серйозної проблеми у сфері протидії дискримінації за названими ознаками.

Важливі умови

Проектні пропозиції за доданою формою приймаються по 30 листопада 2012 року. Усі проекти отримають експертну оцінку та рекомендації щодо провадження судової справи.

Результати конкурсного відбору проектів, які отримають фінансову підтримку, будуть повідомлені до 7 грудня 2012 року.

Максимальний розмір фінансової підтримки – 500 доларів, середній розмір – 200 доларів.

Фінансова підтримка буде надаватися на основі договору, яким передбачається надання ініціатором проекту фінансового та змістовного звіту про його виконання організаторам конкурсу.

Термін виконання проекту не повинен перевищувати 2 місяців і завершитись не пізніше 10 лютого 2013 року.

Критерії оцінки проектних пропозицій

  • Відповідність пріоритетам та умовам конкурсу;
  • Актуальність обраної проблеми для суспільства чи окремих громад;
  • Спрямованість на системні позитивні зміни в суспільстві, місцевій чи локальній громаді;
  • Конкретність цілей, завдань та результатів;
  • Наявність чіткої стратегії дій по веденню судової справи;
  • Реальність та ефективність запланованого судового процесу, що передбачає: а) спроможність ініціатора проекту або ініціативної групи виконати поставлені завдання; b) реальність у часі; c) достатність та оптимальність підібраних ресурсів;
  • Конкретний план реалізації проекту – підготовчого етапу до початку судової справи.

Проектну пропозицію просимо направляти електронною поштою на адресу: [email protected]. За цією ж адресою або за мобільним телефоном +380504023456 можна звертатись за консультаціями з приводу підготовки проектної заявки.

Контакти

  • Марія Ясеновська
  • ХОФ “Громадська Альтернатива”
  • [email protected]
  • +380504023456

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.