bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікрогрантів для організацій з Черкаської та Кіровоградської областей
08.05.2012

Ресурсний центр АНГО (далі – РЦ АНГО) запрошує громадські організації і ініціативні групи Черкащини та Кіровоградщини до участі в Конкурсі мікропроектів.

В Конкурсі проектів можуть брати участь зареєстровані громадські організації, які працюють в Черкаській та Кіровоградській областях. Якщо у конкурсі бажає взяти участь незареєстрована ініціативна група, гарантії за проектом повинна взяти на себе зареєстрована громадська організація-партнер/ співвиконавець ініціативної групи.

Метою Конкурсу є виявлення та фінансова підтримка ефективних проектів місцевих громадських організацій та ініціативних груп громадян, спрямованих на:

  • підвищення обізнаності виборців, розяснення виборчого законодавства, підвищення явки на виборах, розповсюдження кращих практик;
  • обговорення з виборцями обєктивних критеріїв оцінки кандидатів у депутати, наприклад, таких як духовні цінності, бачення розвитку України, позитивні думки, культура мови, спосіб життя, тощо;
  • широке залучення громадян до обговорення виборчих програм кандидатів і партій на предмет впровадження європейських цінностей в Україні;
  • захист прав виборців під час виборчого процесу;
  • місцеві ініціативи із спостереження за виборчим процесом з боку громадських організацій та інформування громадськості про порушення закону;
  • протидія підкупу та залякуванню виборців, протидія адміністративному тиску на виборців;
  • журналістські розслідування з виборчої тематики;
  • захист виборчих прав вразливих груп громадян.

Фінансування у формі мікрогрантів буде надано на діяльність, що сприятиме:

  • стимулюванню та активізації виборців до участі в парламентських виборах 2012 р. для забезпечення демократизації суспільних відносин та покращення життя громадян;
  • процесам самоорганізації громадян;
  • пошуку нових ефективних інноваційних практик, що усувають нездорові явища у виборчому процесі та заохочують громадян до участі у виборах.

Період реалізації мікропроектів з 15 серпня по 15 листопада 2012 р.

Максимальна сума мікрогранту: 15000 грн.

Очікується, що середній розмір гранту становитиме 12000 грн.

Кошти гранту можуть бути використані виключно на громадську діяльність у повній відповідності із затвердженим проектом і можуть бути спрямовані на такі витрати: оренда обладнання, транспорту і приміщення, використання засобів зв’язку, придбання обладнання, витратних матеріалів і канцтоварів, відрядження, заробітна плата з урахуванням податків, сплата послуг сторонніх організацій та/або приватних підприємців для виконання робіт в межах гранту, банківські послуги.

Зміст заявки

Проекти повинні бути оформлені за встановленою формою. До заявки можуть додаватися додатки, які на вашу думку допоможуть експертам краще оцінити ваш проект (наприклад, резюме виконавців, коротка інформація про вашу організацію, тощо). Але не подавайте більше 3 додатків.

Подання проектів

Проекти бажано подавати електронною поштою на адресу [email protected]. У разі неможливості подання проектів електронною поштою їх слід надіслати або доставити особисто в 1 примірнику (з додатками) на адресу: Ресурсний центр АНГО вул. Благовісна, 262, м. Черкаси, 18007 Від кожної організації до розгляду приймається не більше однієї заявки. Заявки учасникам не повертаються.

Останній термін подання документів на Конкурс: 5 липня 2012 р. до 17.00. Проекти, які надійшли після вказаної дати, розглядатися не будуть. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, до уваги не береться.

Учаснику конкурсу рекомендуємо завчасно переконатись в тому, що ми отримали надіслані матеріали (тел. 37-00-75, ел. пошта [email protected]).

Інформація про стан заявки. Учасники конкурсу будуть повідомлені про результати конкурсу протягом 1 місяця після закінчення терміну прийому документів електронною поштою.

Тренінги з написання проектів та активізації виборців

Бажаючі можуть взяти участь в одному з шести семінарів-тренінгів з написання проектів, які відбудуться в травні-червні 2012 р. в м. Черкаси, м. Сміла, м. Умань, м. Кіровоград, м. Олександрія та м. Світловодськ. На семінарі ви можете отримати консультацію щодо відповідності Вашої ідеї проекту пріоритетам конкурсу. Записатись на семінар-тренінг, дізнатися про дату його проведення та отримати додаткову інформацію та, за необхідності, форму заявки можна, звернувшись до РЦ АНГО. Адреса: м. Черкаси, вул. Благовісна, 262, ел. пошта: [email protected]; тел.: (0472) 37-00-75, 56-10-11.

Проект “Інформування виборців перед парламентськими виборами” здійснюється Ресурсним центром АНГО за підтримки Національного фонду сприяння демократії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.