bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма малих грантів Данської ради у справах біженців
25.11.2011

Данська рада у справах біженців запрошує українські НУО, а також державні установи до участі у Програмі малих грантів.

Програму спрямовано на підтримку ініціатив, покликаних вирішувати проблеми дітей біженців в Україні у рамках проекту, що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу, «Правовий та соціальний захист дітей-біженців та дітей, що шукають притулку, в Україні, Білорусі та Молдові».

Проект має за мету посилення потенціалу держави та громадського суспільства України, Білорусі та Молдови у сфері захисту інтересів найбільш уразливих дітей-біженців та дітей, що шукають притулку.

В рамках цієї діяльності завданнями проекту є полегшення доступу дітей-біженців та шукачів притулку до систем захисту у відповідності до міжнародних стандартів; посилення спроможності громадського суспільства продовжувати розвиток існуючих програм соціальної допомоги та забезпечення потреб дітей; розвиток, систематизація та використання нових моделей поводження з дітьми, що шукають притулку; підвищення уваги громадськості до потреб дітей-біженців та шукачів притулку; підвищення обізнаності дітей-біженців та шукачів притулку щодо своїх прав та зобов’язань у країні притулку.

Загальні критерії

Організація-заявник має бути громадською неприбутковою, належним чином зареєстрованою організацією, або державною установою.

Організація-заявник може не бути виконавчим партнером проекту ДСБ «Правовий та соціальний захист дітей-біженців та дітей, що шукають притулку, в Україні, Білорусі та Молдові», який фінансується Європейською Комісією.

Заявник має подати заявку у двох екземплярах: один українською мовою, другий – англійською. Заявки іншими мовами, або заявки, подані однією з вищевказаних мов, розглядатися не будуть.

Будь-яка організація може отримати тільки один грант в рамках одного проекту.

Заявки приймаються до 3 лютого 2012 року.

Програмна тематика

2.1. Ініціативи у сфері орієнтації та адаптації.

Запропоновані заходи мають бути спрямовані на подолання раніше виявлених перешкод у процесі орієнтації та адаптації дітей біженців в українському суспільстві та забезпечення доступу до соціальних благ. Крім цього, заходи, заплановані проектом, мають укріпляти соціальну мережу громад біженців та мігрантів, як, наприклад, програми прискореного навчання, які нададуть дітям-біженцям можливість отримати освіту, набути професійні навички; програми навчання основам читання, писання та лічби для тих дітей, які не можуть інтегруватися у шкільне суспільство, а також проведення культурних та масових заходів, які сприятимуть розвитку соціальних мереж.

2.2. Ініціативи з Адвокації та Поширення обізнаності

Запропоновані проекти мають привернути увагу на місцевому, регіональному та національному рівнях до ситуації, у якій знаходяться діти-біженці та діти, що шукають притулку, в Україні, до тих проблем, з якими вони стикаються.

2.3. Ініціативи по протидії расизму та ксенофобії, захисту етнокультурних потреб людини

Проекти даної категорії мають звертатися до проблем расизму та ксенофобії в контексті дітей-біженців та шукачів притулку. Прикладами таких проектів може у тому числі бути публікації книжок чи брошур, фотовиставки та медіа-кампанії.

2.4. Юридична підтримка

Проекти юридичної підтримки мають доповнювати заявлені в основному проекті послуги, але не дублювати їх. Тобто, це, наприклад, можуть бути освітні проекти у сфері захисту прав дитини, але не юридичне консультування або супровід.

Розмір фінансування Максимальний розмір гранту 42.000 грн.

Аплікаційна форма

Задля зручності заявника та прискорення процесу відбору проектів було розроблено загальну аплікаційну форму проекту.

На конкурс приймаються тільки проекти, що написані у відповідності до вимог стандартної аплікаційної форми, а саме:

  • Всі поля форми мають бути заповнені.
  • Заявка подається у двох екземплярах: один українською мовою, другий – англійською. Заявки іншими мовами, або заявки, подані однією з вищевказаних мов, розглядатися не будуть.
  • В оформленні заявки має бути використано тільки шрифт Arial, розмір – 10. Поля документу – 1,5 см. Максимальній розмір заявки – 10 сторінок.

Наступні дані мають бути вказані в проектній пропозиції:

  • Інформація про організацію (назва організації, поштова адреса, телефон/факс, електронна адреса, прізвище та кваліфікація відповідального/керівника проекту, головні види діяльності та завдання організації, джерела фінансування; досвід попередніх проектів).
  • Назва проекту, цілі та завдання.
  • Опис проекту (поточна ситуація, проблема, яку хоче вирішити організація).
  • Цільові групи проекту (очікувані набувачі послуг за проектом).
  • Заходи в рамках проекту.
  • Етапи проекту*.
  • Термін реалізації проекту.
  • Очікувані результати проекту.
  • План оцінки успішності проекту.
  • Індикатори.
  • Додаткова інформація (копія свідоцтва про реєстрацію, рекомендаційні листи).
  • Бюджет в гривні.

Фінальний звітній період не включається до етапів проекту, а визначається для кожного отримувача гранту індивідуально.

Аплікаційна форма є невід’ємною частиною договору, який укладається між заявником та Данською радою у разі затвердження проекту. Форма у двох екземплярах обома мовами відповідним чином засвідчується підписами та печатками сторін.

Принципи фінансування

Підтримка надається на впровадження заходів, запланованих в проектній пропозиції.

Кошти на накладні видатки не мають перевищувати 10% від загальної вартості проекту.

Заробітна платня може бути профінансована в розмірі не більшому, ніж 10% від загальної вартості проекту. У разі погодження проекту виконавцеві перераховується 80% загальної вартості гранту. Решту суми ДРБ переказує по задовільному завершенню проекту, після погодження фінальної описової та фінансової звітності. Цим передбачається, що заявник має у наявності додаткові альтернативні кошти для покриття 20%, на які він може розраховувати до моменту фінальної виплати ДРБ.

Оцінка та відбір заявок

Кожний проект оцінюється з точки зору можливості досягнення встановлених цілей та очікуваного впливу проекту.

Проектні пропозиції оцінюватимуть члени Координаційного Комітету проекту за допомогою поіменного голосування підчас регулярних засідань Координаційного Комітету.

Критерії оцінки проектної пропозиції:

  • Відповідність основним завданням проекту ДРБ.
  • Відповідність проекту потребам основних бенефіціарів проекту.
  • Можливий короткостроковий та довгостроковий вплив проекту.
  • Відповідність бюджетним лініям.
  • Методи, запропоновані для реалізації проекту, інноваційність.
  • Рентабельність проекту.
  • Досвід та надійність організації-заявника.
  • Можливий зв’язок із іншими діючими чи завершеними проектами.

Пропозиції надсилаються на електронну адресу [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.