bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікрогрантів місцевих адвокасі кампаній
15.07.2011

 

З 1.07.2011 року Фундація імені князів-благодійників Острозьких за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” розпочинає реалізацію проекту «Конкурс мікрогрантів місцевих адвокасі кампаній «Поділи відповідальність на всіх».

Метою проекту є посилення спроможності територіальних громад Рівненської області в представленні своїх прав та інтересів в органах державного самоврядування шляхом проведення конкурсу та надання не менше 7 мікрогрантів на підтримку організації та проведення адвокасі кампаній.

 

Пріоритетами конкурсу мікрогрантів є:

  • Екологічнобезпечне середовище (вирішення питання несанкціонованих сміттєзвалищ, будівництво шкідливого виробництва, організація місць рекреації, дитячих майданчиків тощо)
  • Збереження та популяризація культурної та історичної спадщини
  • Розвиток зеленого туризму та підтримка малого підприємництва
  • Покращення стану та розвиток житлово-комунального господарства
  • Посилення туристичного потенціалу регіону в підготовці до «Євро 2012».

До участі в конкурсі запрошуватимуться громадські організації, благодійні фонди, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також ініціативні групи громадян.

Участь в конкурсі також зможуть взяти сільські та селищні ради, але за умови утворення ними ініціативної групи, яка буде діяти незалежно, але злагоджено з державною структурою.

Протягом часу інформаційної кампанії про початок проекту конкурсу мікрогрантів (3 місяці) Фундація Острозьких проведе 1 прес-конференцію, персонал проекту надаватиме консультації для громадських організацій та ініціативних груп громад, відкриті консультації в м. Дубно, м. Рівне, м. Костопіль, м. Сарни щодо підготовки проектної документації, роз’яснення щодо пріоритетів конкурсу та заходів, які будуть фінансуватися, підготовки бюджету та фінансової звітності.

Будуть надаватися консультації безпосередньо в офісі Фундації Острозьких, через електронну пошту. Проекти оцінюватиме створена експертна рада, яка буде складатися з представників органів влади, ЗМІ, незалежної громадської організації, бізнесу або фінансової установи. Переможців конкурсу, не менше 14 осіб, буде запрошено до участі в 2-х денному тренінгу з проектного менеджменту для підготовки до виконання поданих ними ж проектів.

Моніторинг реалізації мікрогрантів будуть проводити запрошені експерти. Під час тренінгів отримають знання з проектного менеджменту, управління ресурсами, організації апарату державного управління та місцевого самоврядування, прийняття рішень, PR, вміння з організації та проведення адвокасі кампаній та навички ведення переговорів та впливу на прийняття рішень.

По завершенню проекту буде проведено прес-конференцію по результатах реалізації проекту, виготовлено звітну брошуру накладом 500 примірників про успішні та невдалі історії адвокасі кампаній, яка також міститиме матеріали щодо організації та проведення адвокасі кампаній, мобілізації громади тощо. Брошура в електронному форматі буде розміщена на сайті Фундації Острозьких.

Наразі особливо гостро виникає необхідність партнерства громади з органами влади в умовах економічних та політичних негараздів. В часі від початку світової фінансово-економічної кризи в 2008 році ще більше знизився рівень довіри громадян до органів влади, а влада ще менше почала дбати про інтереси громади. При цьому помилковим є думка про те, що всі проблеми громади має вирішити держава.

Таким чином є необхідність дати громадянам розуміння, які вони мають права та як їх захищати, які функції місцевих самоврядувань і як слідкувати за виконанням цих обов’язків, як виглядає процес прийняття рішень в державних структурах і як законно впливати на прийняття вигідних для громади рішень тощо. Громади потребують підтримки, тому освітня та часткова фінансова підтримка важливих ініціатив саме на часі.

За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою м. Рівне, вул. Драгоманова, 11, 33028,e-mail: [email protected] Марини Дорощук, асистента президента Фундації Острозьких, тел.: (0362) 22 10 81, (067) 360-83-34, (067) 239 54 26.

Адвокасі кампанії – метод та процес впливу на людей, які приймають рішення, та на громадську думку щодо проблемних питань. Воно спрямоване на мобілізацію громадських дій для досягнення змін у суспільстві, в тому числі проведення законодавчих та політичних реформ з метою вирішення вищеназваних проблем.

Метою проекту Конкурс мікрогрантів місцевих адвокасі кампаній «Поділи відповідальність на всіх» в рамках проекту «Посилення впливу громадянського суспільства» за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” є посилення спроможності територіальних громад Рівненської області в представленні своїх прав та інтересів в органах державного самоврядування шляхом проведення конкурсу та надання не менше 7 мікрогрантів на підтримку організації та проведення адвокасі кампаній.

Детальніше про програму: www.irf.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.