bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проектів на підтримку громадських ініціатив з подолання кризи в Луцьку
23.06.2011

Міжнародний фонд «Відродження», Виконавчий комітет Луцької міської ради, ВОГО «Фонд місцевого розвитку» оголошують конкурс проектів «Підтримка громадських ініціатив з подолання кризи в м. Луцьку».

У 2009 році Міжнародний фонд “Відродження” започаткував нову Антикризову гуманітарну програму заради підтримки гуманітарної сфери України, збереження культурного та людського потенціалу держави та допомоги вразливим групам населення, що постраждали від наслідків фінансово-економічної кризи (безробітнім, дітям та молоді, багатодітним сім’ям, неповним сім’ям, інвалідам, самотнім малозабезпеченим пенсіонерам, іншим групам населення, які потребують соціальної допомоги).

Програма надає підтримку соціокультурним інституціям (закладам загальної середньої освіти, дошкільним закладам освіти, сільським клубам та бібліотекам), а також громадським та благодійним організаціям, які реалізують гуманітарні та соціальні проекти для дітей, що проживають у сільській місцевості та депресивних регіонах.

Програма підтримує проекти на основі співпраці урядових інституцій та місцевих органів влади з громадськими організаціями, спрямовані на покращення рівня працевлаштованості серед молоді, забезпечення сталості надання соціальних послуг дітям та особам з особливими потребами, збереження та розвитку селищних, районних культурницьких інституцій (клубів, бібліотек тощо).

На сьогодні, Програма фінансово підтримала 289 громадських організацій та благодійних фондів на загальну суму 13,5 мільйонів гривень.

Мета конкурсу: допомогти в період кризи соціально вразливим верствам населення міста Луцька шляхом фінансової підтримки ініціатив місцевих неурядових організацій, які надають соціальні послуги, що безпосередньо спрямовані на покращення якості життя людей, які постраждали від фінансово економічної кризи.

Учасники конкурсу: неурядові організації міста Луцька, які мають досвід роботи з громадою, сприятимуть активізації громад для вирішення життєво-важливих проблем.

Проекти, що подаються на конкурс, можуть передбачати таку діяльність (наведений перелік видів діяльності не є вичерпним):

  • підтримка громадських ініціатив у соціальній сфері та наданні соціальних послуг;
  • реалізація заходів щодо подолання безробіття та бідності, у тому числі сприяння діяльності громадських організацій, які спрямовують зусилля на працевлаштування людей, на боротьбу з бездомністю та безпритульністю;
  • прямі соціальні послуги для незахищених груп, зокрема, інвалідів, людей з фізичними вадами, жінок, молоді, людей похилого віку, безробітних, малозабезпечених, безпритульних, людей з вадами психічного здоров’я, людей хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих;
  • підтримка соціально вразливих груп населення, зокрема, шляхом розвитку соціального підприємництва; - ініціювання вирішення актуальних та соціально важливих проблем, у сферах благоустрою, санітарного стану територій та соціального самопочуття громад;
  • організація дозвілля та забезпечення оздоровлення дітей дошкільного віку, а також дітей з малозабезпечених сімей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей інших пільгових категорій в канікулярний період;
  • підтримки чергових груп в дошкільних закладах, а також груп продовженого дня в загальноосвітніх закладах через активізацію гурткової роботи із залученням студентів педагогічних спеціальностей вищих навчальних закладів;
  • підтримка творчих колективів, професійних та аматорських театрів в організації культурних заходів, в тому числі із залученням неповносправних осіб з метою їх соціалізації;
  • покращення забезпечення учнів загальноосвітніх закладів, що перебувають в складних життєвих обставинах; - посилення впливу територіальних громад на процес прийняття рішень на місцевому рівні ( проведення громадських слухань, вдосконалення положень про Громадські ради з метою залучення громадськості до прийняття рішень.

Увага! Проектна пропозиція має обов’язково містити якісні та кількісні обґрунтування актуальності реалізації проекту в кризовий період.

Розмір фінансування одного проекту: до 15 000 грн.

Термін реалізації проектів: до 4 місяців.

Власний внесок заявника: загальний бюджет проекту повинен передбачати не менше, ніж 20 % власного внеску (кошти, матеріали) для виконання запланованої діяльності.

Обмеження щодо фінансування в рамках конкурсу: кошти, які будуть надані організації у порядку цільового фінансування не можуть використовуватися:

  • на реалізацію комерційних проектів, які передбачають отримання прибутку;
  • на покриття поточних витрат організації, не пов’язаних з реалізацією проекту (ремонт офісних приміщень, орендна плата тощо);
  • на проведення наукових досліджень та розробок;
  • на оплату особистого лікування, освіти, відпочинку;
  • витрати на реєстрацію нової організації;
  • на витрати, пов’язані з відрядженням закордон, запрошення закордонних делегацій, обмін делегаціями.

Не підтримуються політичні партії та релігійні громади.

Останній термін подання заявок на конкурс – 20 липня 2011 року (17.00 год) Оголошення результатів - 1 серпня 2011 року

Зверніть увагу! Проектну пропозицію слід подавати в 4-х примірниках в друкованому вигляді за адресою: м. Луцьк, вул. Коперника, 8а, ІІ поверх, ВОГО «Фонд місцевого розвитку», а також в електронній версії (на електронному носії або електронною поштою на адресу [email protected]).

Для участі у конкурсі потрібно надати (для громадських організацій з ознакою неприбутковості 006):

  • форму заявки українською мовою в електронному та друкованому вигляді підписану уповноваженими особами організації та скріплену печаткою організації ;
  • копію свідоцтва про державну реєстрацію;
  • копію статуту організації;
  • копію довідки з Державної податкової адміністрації про присвоєння коду неприбутковості; • довідку з банку про наявність рахунку;
  • резюме ключових виконавців;
  • грантова історія (якщо ваша організація раніше отримувала гранти, ­- вкажіть рік, суму, назву проекту та донора).

Заявка проекту розглядатись не буде: у випадку подання неповного комплекту документів; при надсиланні проекту лише факсом чи електронною поштою, без подання друкованої копії.

Матеріали, що будуть подані на конкурс не повертатимуться. Про результати конкурсу буде оголошено на сайті www.iniciativa.com.ua та в газеті «Луцький замок». Рішення за результатами конкурсу є остаточним і перегляду не підлягатиме, а причини відмови у підтримці проекту не повідомлятимуться.

Контакти:

  • Верзун Петро, керівник проекту, тел.моб. 0503786853
  • Іванюк Оксана, фінансовий менеджер проекту, (0332) 24-64-32

У відповідності до Меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом “Відродження” та Виконавчим комітетом Луцької міської ради ( від 16 березня 2011 року) п’ятдесят відсотків бюджетів підтриманих в рамках конкурсу проектів буде забезпечуватись із бюджету м. Луцька.

 

Контакти

  • Верзун Петро
  • ВОГО “Фонд місцевого розвитку”
  • [email protected]
  • (0332) 24-64-32

Коментарі

Віталій Ляснік   4761 день тому   #  

З’ясовується, що цей конкурс ТІЛЬКИ для організацій з кодом неприбутковості 006. Усім іншим - зась. Про це варто було б організаторам конкурсу говорити відкрито.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4751 день тому   #  

... Криза у головах організаторів програм МБВ... а не у м.Луцьку...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.