bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс міні-грантів для посилення спроможностей ОГС
02.10.2024

Благодійний Фонд «Помагаєм» у партнерстві та за підтримки Міжнародної Гуманітарної Організації «HelpAge International» оголошує конкурс міні-грантів для посилення спроможностей громадських, благодійних організацій та ініціативних груп, які забезпечують необхідною допомогою та підтримкою літніх людей у Дніпропетровській області.
 

Мета конкурсу: 

В рамках проєкту підтримку та допомогу повинні отримати щонайменше 100+ бенефіціарів  - літніх людей, як з інвалідністю, так і без неї, - які опинилися в скрутних обставинах через війну, охоплені вашою  громадською організацією.

Залучення бенефіціарів, тобто людей 60+ з інвалідністю або без неї, до процесу прийняття рішень та визначення пріоритетів у наданні допомоги та підтримки, щоб забезпечити, що їхні голоси та потреби враховуються повністю, гарантуючи що ніхто не залишиться осторонь. Це також сприятиме покращенню соціальної згуртованості та надасть можливість літнім людям взяти на себе відповідальність за власну відповідь.

Розвиток і підтримка громадських, благодійних організацій, ініціативних груп, спрямованих на надання допомоги найуразливішим верствам населення, з використанням SCLR-підходу («Підтримка ініціатив спільнот»), щоб забезпечити ефективну та адаптивну відповідь на кризові ситуації.

Створення стійкої мережі організацій та спільнот для координації, обміну досвідом та подальшої співпраці у реагуванні на кризові ситуації.


Географія конкурсу:
Дніпропетровська область


Цільові групи:

- Внутрішньо переміщені особи (ВПО), як з інвалідністю, так і без неї, старші 60 років, які проживають у Дніпропетровській області.

- Літні люди (60+), які проживають на прифронтових та деокупованих територіях у Дніпропетровській області, що відносяться до Наказу МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ № 309 від 22.12.2022 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#Text  

- Люди, що опинились в складних життєвих обставинах внутрішньо переміщені особи (ВПО) у Дніпропетровській області, та люди, що проживають на прифронтових та деокупованих територіях у Дніпропетровській області, що відносяться до Наказу МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ № 309 від 22.12.2022 
 

Ми підтримуємо будь-які ініціативи, спрямовані на вирішення гуманітарних потреб, за винятком наступних:

- Проведення довготривалих заходів та довготривалих ремонтних робіт (більше 4-х місяців);

- ПІдтримка будь-яких мілітарних ініціатив.
 

У конкурсі можуть брати участь громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи спільнот, групи самодопомоги та невеликі НУО (як зареєстровані, так і не зареєстровані), які об’єдналися для вирішення спільної проблеми.

У рамках цього проекту цільова благодійна допомога не надається прибутковим організаціям, фізичним особам, політичним партіям та урядовим інституціям.


Подача заявки:

Всі необхідні документи отримати за посиланням.

Уважно заповнити аплікаційну форму підготувати усі документи, та  надіслати на електронну адресу [email protected]


ВАЖЛИВО: усі документи надсилаються у одному листі!!! (аплікаційна форма, установчі документи, звіт, презентація, рекомендаційні листи, сертифікати, фото реалізації Вашої діяльності)


Кінцевий термін подання пропозицій – 15 жовтня 2024 року.


Бюджет та терміни реалізації:

Максимальна сума гранту: 110 000 - 390 000 гривень

Максимальний строк реалізації проєкту:  4-6 місяці.

Проєкти мають бути завершені не пізніше 30 квітня 2025 року. 


ВАЖЛИВО:  

Фінансуванню підлягають лише прямі витрати, які пов’язані з вирішенням проблеми або реалізацією ініціативи/проекту. Банківські витрати, що виникають при оплаті придбаних товарів та послуг відповідно до кошторису заявки, можуть бути включені до бюджету проекту.

Варто зауважити, що фінансуванню не підлягають витрати на оплату праці персоналу та адміністративні витрати організації, яка подає заявку.
 

Критерії оцінки проєктів:

Актуальність проблеми  та обґрунтування потреби: проблема для вирішення є нагальною та актуальною для представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо. Проблема відповідає тематиці оголошеного конкурсу. Завдяки реалізації проекту потреби літніх людей будуть закриті частково/або повністю. 

Продемонстрована діяльність на рівні громади: громадські, благодійні організації та ініціативні групи повинні мати досвід активної участі у своїх громадах, демонструвати свою відповідальність щодо надання гуманітарної допомоги.

Здатність до реалізації проекту: громадські, благодійні організації та ініціативні групи повинві демонструвати організаційну спроможність та мінімальні навички, необхідні для ефективної реалізації проєкту та управління запропонованими ініціативами, включаючи управління бюджетом та звітність. 

Термін вирішення проблеми: проблема, яка описана в заявці, повинна бути вирішена протягом 3-5 місяців, терміни реалізації повинні бути реалістичними та досяжними. Проте, за обґрунтованої потреби конкурсна комісія може прийняти рішення щодо збільшення терміну реалізації максимально до 6 місяців за умови узгодження такого рішення в рамках терміну дії гуманітарного проєкту.

Дотримання партисипативного підходу (у т.ч. до навчання): обрані групи повинні демонструвати можливості для літніх людей взяти ініціативну участь в проєкті та готовність брати участь у підході з партисипативного навчання (SCLR - підхід за керуванням проєктом постраждалими спільнотами), та бути відкритими для адаптації своїх ініціатив на основі зворотного зв’язку у місцевому контексті, аналізу та заповненню існуючих прогалин.

Відповідність цілям проекту: заявка має містити чіткий план розв’язання проблеми з конкретними діями та відповідальними особами. Пріоритет надаватиметься організаціям, які запропонують ініціативи, що тісно узгоджуються з цілями проекту, а саме - зниження страждань літніх людей, постраждалих внаслідок війни, та залучення їх до прийняття рішень.

Реалістичний та детальний бюджет: бюджет має відповідати плану реалізації проекту і містити чіткі та зрозумілі статті витрат. 

Сталі рішення: перевага надаватиметься організаціям, які забезпечать сталість результатів проєкту, запропонують стійкі/інноваційні рішення для вирішення виявлених прогалин та потреб у своїх громадах, демонструючи креативність та винахідливість.

Опис проєкту з урахуванням гуманітарних принципів: опис проекту повинен містити короткострокові та довгострокові результати проекту, які демонструють інклюзивність та неупередженість,  забезпечуючи представництво літніх людей, людей з інвалідністю та інших вразливих груп у громаді. 

Очікувані результати та соціальний вплив: запропоновані ініціативи повинні бути здійсненими (SMART-підхід), локальними, та здатними досягти визначеної кількості літніх людей (принаймні 100)  у громаді, максимізуючи вплив гуманітарного втручання. 


Оцінка

Для забезпечення максимальної прозорості, заявки будуть розглядатися спеціальною незалежною комісією (протягом двох тижнів після завершення подачи заявки), за шкалою оцінок від 0 до 5 для кожного критерію.

Заявки, які набирають найвищий бал, стають переможцями та отримають фінансування.

Результати конкурсу будуть надіслані кожному учаснику на електронну пошту після огляду всіх заявок та підрахунку балів.

Після розгляду заявок спеціальною незалежною комісією будуть обрані 3 організації - переможці. 


Контакти

За будь-якими питаннями звертайтесь за номером +380 98 848 20 44

Або пишіть на Емейл: [email protected]

Барабаш Анна - координатор проєкту

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.