bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підтримка культурної діяльності в Україні за участю Великої Британії
27.09.2024

Британська Рада пропонує гранти до 6 000 фунтів стерлінгів на включення британського контенту та експертизи в публічні програми в Україні. Конкурс охоплює всі сектори культури та креативних індустрій: література, кіно, музика, дизайн, мода, архітектура, візуальне та цифрове мистецтво тощо.


Грантова підтримка може бути надана для таких форматів:


Виставки робіт британських митців.
Покази британських фільмів на фестивалях, публічних заходах та в обмеженому прокаті.
Залучення британських спікерів до конференцій та експертів до воркшопів.
Участь митців у короткотермінових резиденціях та колабораціях.


Ми будемо раді бачити заявки з усіх мистецьких та креативних секторів, а також проєкти на перетині мистецтва, креативних індустрій та мистецької освіти. Проєкти, що отримають грантову підтримку, можуть мати фізичну, цифрову або гібридну модель реалізації відповідно до безпекової ситуації.

Запрошуємо заявників подавати проєктні пропозиції, які чітко відображають принципи рівності, різноманітності та інклюзивності, а також враховують питання кліматичної стійкості у своєму дизайні. Ми настійно рекомендуємо учасникам включати заходи, які активно залучають жінок, молодь і недостатньо представлені групи як бенефіціарів або як частину команди реалізації проєкту.

Нижче ви знайдете повну інформацію про умови участі та процес подання заявок.

Дедлайн подачі заявок:
31 жовтня 2024 року, 23:59 за київським часом.

Якщо ця інформація потрібна вам у будь-якому іншому форматі або ви хочете скористатися підтримкою для подачі заявки, будь ласка, напишіть нам на [email protected]


Інформаційна сесія

Дізнайтеся більше про цю грантову можливість під час загальної презентації програми та інформаційної сесії у форматі «запитання-відповідь» 9 жовтня 2024 року. Для участі у сесії потрібно зареєструватися.


Хто може подати заявку?

До участі у грантовому конкурсі запрошуються організації, які працюють у сфері мистецтва, культури та освіти та мають досвід реалізації культурних проєктів. Досвід реалізації міжнародних культурних проєктів буде перевагою. Заявку має подавати юридично зареєстрована неприбуткова організація в Україні.
 

Що може покриватися грантом?

Витрати, пов’язані з реалізацією проєктів у часовому проміжку з грудня 2024 по грудень 2025.
Посади штатних працівників або підрядників на фіксований термін для реалізації проєкту
Додаткові години для наявних працівників для реалізації проєкту
Гонорари експертів та спікерів
Виробничі витрати  
Купівля прав та ліцензійні платежі
Витрати на переклад та оплату послуг перекладача
Витрати на маркетинг, просування
Заходи, пов'язані з навчанням та залученням громадськості
Моніторинг та оцінювання проєкту
Витрати на подорожі, включаючи витрати на страхування
Додаткові витрати для вашої організації, такі як нові онлайн підписки, програмне забезпечення або додаткова оренда (до 15% від бюджету), технічне обладнання для забезпечення реалізації програми під час нестачі електроенергії, наприклад, електрогенератори (до 25%), покращення умов укриття (до 25%), придбання засобів безпеки (аптечки, вогнегасники) (до 15% від бюджету)


Підтримка у забезпеченні доступності

Ви можете подати заявку на додаткові витрати на організацію доступності додатково до загальної вартості проєкту, щоб забезпечити його інклюзивність. Витрати на доступність проєкту передбачають усунення бар'єрів для людей з порушеннями слуху, людей з інвалідністю та нейродивергентних митців або аудиторії. Це можуть бути, зокрема, перекладачі жестової мови, субтитрувальники або персональні асистенти для митців чи продюсерів з інвалідністю.


Захист та управління ризиками

Заявник повинен надати докази належного управління ризиками під час проведення заходів та проєкту в цілому. Заходи безпеки та вибір місця проведення заходу з доступом до укриття повинні бути частиною планування публічної програми.

У випадку особистої участі в грантових активностях осіб, які приїжджають з-за меж України, необхідно дотримуватися рекомендацій FCDO (Міністерства закордонних справ, у справах Співдружності та розвитку Великої Британії) щодо поїздок. Для осіб, які подорожують з інших країн, дозволені лише поїздки до регіонів, визначених як «помаранчеві». Поїздки до регіонів, визначених як «червоні», не передбачені умовами цього гранту. До розгляду прийматимуться лише доцільні для програми та обґрунтовані випадки поїздок.

Оскільки безпекова ситуація в Україні може змінитися, заявники мають бути готові адаптувати проєктну діяльність та організацію поїздок, зокрема скасувати, перенести або змінити заплановані формати. Команда Британської Ради оцінюватиме, чи вжиті належні заходи безпеки та захисту.


Ключові дати грантової програми

Кінцевий термін подання заявок: 31 жовтня 2024 року

Повідомлення про результати: після 21 листопада 2024 року

Перевірка належної ретельності: листопад 2024 року

Початок укладання контрактів: кінець листопада-грудень 2024 року

Реалізація основних активностей грантового проєкту: грудень 2024 - листопад 2025 року

Подання планів активностей і комунікації: до лютого 2025 року

Кінцевий термін виконання заходів проєкту: до кінця грудня 2025 року

Завершення звітності: до лютого 2026 року


Корисна інформація

Одна організація може подати кілька проєктів, але лише один з них буде профінансований у межах цієї грантової програми.
Одержувач гранту несе відповідальність за сплату будь-яких податків та банківських зборів, пов'язаних з отриманням гранту. Ці витрати мають бути включені до бюджету проєкту під час подання заявки.  
Гранти будуть виплачуватися в гривнях за обмінним курсом Британської Ради до фунта стерлінгів після комплексної перевірки та підписання відповідного контракту.
Виплати здійснюються протягом 30 днів після підписання грантового контракту обома сторонами. 
Будь ласка, зверніть увагу, що тільки після завершення виплати гранту заявник може розпочати договірні відносини з постачальниками та проєктну діяльність.
Ми очікуємо, що всі документи, які підтверджують фінансові витрати (квитанції, рахунки-фактури, підтвердження оплати, договори тощо), будуть надані в електронному вигляді як частина звітності. Це необхідно відповідно до вимог Національного аудиту Великої Британії.
Отримувач гранту повинен буде пройти обов'язкові тренінги Британської Ради з питань захисту та безпеки, рівності, різноманітності та інклюзії.
У разі погіршення безпекової ситуації Британська Рада має право відкликати дозвіл на використання коштів на подорож.


Як подати заявку

Щоб подати заявку, будь ласка, заповніть аплікаційну форму. У формі ви знайдете спеціальні розділи, де вам буде запропоновано завантажити наступні супровідні документи:

- Бюджет проєкту у нашій формі
- Реєстраційні документи вашої організації


Контакти для зв'язку

Будь-які запитання, пов'язані з конкурсом грантів, слід надсилати на електронну адресу [email protected]

У темі листа потрібно вказати «Гранти на публічні програми».


Завантаження


Аплікаційна форма для ознайомлення
(Adobe PDF 115KB)

Процес та критерії оцінювання
(Adobe PDF 2MB)

Budget template (ukr/eng)

(Microsoft Word 62KB)

 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.