bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проектів з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації
29.04.2011

Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» оголошує відкритий конкурс проектів з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації в сфері боротьби з туберкульозом

Конкурс проводиться в рамках програми «Зменшення тягарю туберкульозу в Україні шляхом зниження епідемії туберкульозу серед уразливих груп» / «Зупинимо туберкульоз в Україні» за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (далі Програма).

Програма реалізується впродовж п’яти років в усіх областях України, даний конкурс оголошено на першу фазу – 2011-2012 роки.

Загальні умови участі у конкурсі

До участі у конкурсі запрошуються організації з всеукраїнським та міжнародним статусом, які:

  1. Реалізують проекти, спрямовані на боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні.
  2. Є офіційно зареєстрованими та діють на території України.
  3. Мають відповідний досвід роботи у сфері адвокації, комунікації та соціальної мобілізації в сфері охорони здоров’я та боротьби з епідеміями туберкульозу та ВІЛ/СНІД в Україні зокрема, а також володіють інформацією щодо реалізації, методів і підходів до цих компонентів.

Предмет та мета конкурсу

Предметом конкурсу є проектна пропозиція, яка повністю відповідає вимогам цього оголошення.

Метою конкурсу є вибір Суб-реципієнтів Програми за компонентом «Адвокація, комунікація та соціальна мобілізація» за напрямками:

  • Адвокація: мобілізація політичної волі;
  • Комунікація: підвищення громадської свідомості;
  • Мобілізація громадянського суспільства та соціальна мобілізація. Конкурс проводиться для пошуку суб-реципієнтів, які зможуть ефективно реалізувати компонент АКСМ, що включають в себе заходи з адвокації, комунікації та соціальної мобілізації в сфері боротьби з епідемією туберкульозу. Будь-яка організація має право подаватися за одним або кількома напрямками.

Географія реалізації проектів:

  • Перший рік: Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Миколаївська, Харківська області та місто Київ.
  • Другий рік: Херсонська, Луганська, Одеська, Кіровоградська, Запорізька, Київська області, АР Крим та місто Севастополь.

У виборі регіонів можливі зміни пов’язані з готовністю регіонів та епідеміологічною ситуацією в областях.

Сума грантів 

Сума грантів на програмну діяльність:

  • Адвокація – 577 328 доларів США;
  • Комунікація – 496 342 доларів США;
  • Соціальна мобілізація – 1 000 484 доларів США.

Максимальна сума адміністративної складової в компоненту АКСМ складає 770, 230 доларів США на 1 фазу реалізації програми (кожен окремий напрямок компоненту не може припадати більше ніж 1/3 цієї суми). Співвідношення адміністративних та програмних витрат в гранті може варіювати та залежатиме від розміру організації та пакету послуг, який буде реалізуватися в рамках гранту, складності компоненту, тощо.

Завдання відповідно за напрямками: 

Адвокація: мобілізація політичної волі

  • Організація громадських слухань та організація парламентських слухань у Верховній Раді;
  • Організація національних прес-конференцій;
  • Організація регіональних круглих столів;
  • Підтримка діяльності на місцях спрямовання на покращення доступу уразливих груп до високоякісних послуг з ДОТС;
  • Організація та підтримка відповідних регіональних та національних подій, в тому числі Дня боротьби з захворюванням на туберкульоз;
  • Підтримка тренінгів / заходів для журналістів.

Комунікація: підвищення громадської свідомості

  • Розробка стратегії комунікації компоненту АКСМ з іншими компонентами Програми та погодження цієї стратегії із ОР та групою Суб-реципієнтів;
  • Розробка концепції та логотипу для медіа кампанії;
  • Виготовлення друкованої та відео-продукції для соціальної реклами;
  • Організація конкурсу для журналістів;
  • Тренінги для журналістів;
  • Розробка матеріалів для уразливих груп;
  • Розробка допоміжних інформаційних матеріалів для лікарів/клієнтів.

Мобілізація громадянського суспільства та соціальна мобілізація 

  • Тренінги з соціальної мобілізації для лідерів спільнот / уразливих груп;
  • Тренінги з питань туберкульозу для медіаторів у ромських громадах;
  • Ведення випадку та консультантська допомога для осіб звільнених з місць позбавлення волі;
  • Підтримка виявлення / підтримка серед уразливих груп;
  • Підтримка видання грантів місцевим НУО для роботи з уразливими групами;
  • Підтримка роботи волонтерських організацій.

Визначення проектів-переможців конкурсу, винагорода

Відбір Суб-реципієнта відбувається згідно процедур організатора конкурсу. Технічний комітет з розгляду проектних пропозицій (далі ТКРП) проводить оцінку кожної проектної пропозиції та надає рекомендації Організатору щодо вибору проектних пропозицій, які відповідають встановленим критеріям та пропонують найефективніші шляхи досягнення цілей Програми.

Проектна пропозиція може бути підтримана за певних умов та рекомендацій, які формуються ТКРП та погоджуються Організатором конкурсу. Рекомендації надаються Організатору конкурсу, який приймає остаточне рішення щодо переможця конкурсу. Організатор залишає за собою право змінювати обсяг робіт діяльності за проектною пропозицією, а відповідно і суму, запитувану заявниками, на основі рекомендацій, винесених технічним комітетом з розгляду проектних пропозицій.

Відповідальність Організатора конкурсу не виходить за межі винагороди, визначеної умовами конкурсу.

Для участі у конкурсі необхідно подати 1 запечатаний конверт (2 примірника документів у друкованому варіанті та CD-диском із електронною версією всього пакету документів).

Проектну заявку з бюджетом та додатками, які складено за відповідними формами (Форми можна також отримати, надіславши запит електронною поштою на адресу [email protected] - контактна особа – Леся Прокопович).

Форма Проектної пропозиції, бюджет та інформація про організацію, які подаються на конкурс повинні бути пронумеровані, всі документи, які подаються, мусять бути закріплені печаткою організації та підписом директора, заповнені українською мовою, й подані на розгляд в одному запечатаному конверті. за адресою: вул. Ільінська, 8, 04070, м. Київ, Україна, Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», відділ «Адвокації, комунікації та соціальної мобілізації».

Оголошення про конкурс розсилаються електронною поштою на адреси організацій, що є потенційними учасниками конкурсу, а також розміщується на веб-сайті Організатора конкурсу та в ЗМІ.

Організатор конкурсу не несе відповідальності за роботу пошти України, за будь-які поштові помилки, внаслідок яких матеріали (проектна пропозиція, бюджет чи будь-які інші документи, необхідні для участі у конкурсі) учасника конкурсу не надійшли/надійшли із запізненням, були загублені чи пошкоджені; за роботу операторів зв’язку; у випадку виникнення форс-мажорних обставин.

Організатор конкурсу не несе відповідальності за неможливість контакту з учасником конкурсу, якщо будь-яка інформація про учасника конкурсу повідомлена неправильно.

Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої ним інформації. Участю у конкурсі учасник безумовно погоджується з усіма умовами конкурсу та бере на себе обов’язок належно виконувати їх.

У випадку виникнення ситуації, що припускає неоднозначне тлумачення умов конкурсу, та/або питань, не врегульованих умовами конкурсу, остаточне рішення приймається Організатором конкурсу. Рішення Організатора конкурсу є остаточним та оскарженню не підлягає.

Будь ласка, зверніть увагу!

  1. Проектна пропозиція, має бути надана до Організатора конкурсу: 1.a.) електронна копія на CD або DVD диску в запечатаному конверті до 12-00 20 травня 2011 р. 1.б.) тверда копія (з підписами та печаткою) у 2 примірниках в запечатаному конверті до 12:00 20 травня 2011 р.;
  2. Проектна пропозиція, яка надійде до Організатора конкурсу після вказаних в оголошенні термінів, не розглядатиметься;
  3. Відкриття конвертів з заявками в електронному та друкованому форматі буде відбуватися 20 травня о 12.00 за адресою: вул. Ільінська 8, м. Київ, Україна, Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», відділ «Адвокації, комунікації та соціальної мобілізації». Всі учасники конкурсу запрошуються на відкриття конвертів;
  4. Подані на конкурс матеріали не рецензуються;
  5. Причини відмови у підтримці проекту не повідомляються;
  6. Підбиття підсумків конкурсу буде відбуватися за адресою: вул. Ільінська 8, м. Київ, Україна, Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», відділ «Адвокації, комунікації та соціальної мобілізації» 2 червня 2011 р.;
  7. Про результати конкурсу учасників повідомлять письмово не пізніше 10 червня 2011 р.

Форму заявки, пакет документів та детальні технічні завдання за кожним з напрямків можна знайти у додатках.

За додатковими консультаціями звертайтесь в офіс Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», вул. Ільінська 8, 04070, м. Київ, Україна.

Контактна особа: Прокопович Леся – спеціаліст з адвокації Т + 38 044 502 52 14 Ф +38 044 502 52 15 М +38 050 347 38 17 [email protected]

Контакти

  • Леся Прокопович
  • Благодійний фонд Ріната Ахметова “Розвиток України”
  • [email protected]
  • Т: + 38 044 502 52 11
  • Ф +38 044 502 52 15
  • http://www.fdu.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.