bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс заявок на отримання грантів для українських громадських організацій та незалежних медіа
28.08.2024

 
Мета конкурсу - посилити спроможність, стійкість та ефективність громадянських акторів, включаючи незалежні ЗМІ та організації громадянського суспільства в Україні, шляхом надання грантів на розвиток потенціалу в розмірі до 17 000 євро на основі оцінки організаційної спроможності (ООС).
У конкурсі можуть брати участь організації, які потребують підтримки для продовження своєї роботи, розвитку організаційної спроможності, підвищення стійкості, фінансової стабільності тощо.
 
Ми прагнемо підтримати медіа та громадські організації, що працюють у інформаційно-комунікаційних сфері, медіа, цифрової безпеки та інформаційної гігієни.
Контекст та цілі
ERIM (Equal Rights and Independent Media) - неприбуткова організація, що знаходиться в Ліоні, Франція. Наша місія полягає у просуванні прав людини, зміцненні незалежних ЗМІ та громадянського суспільства, а також у розширенні можливостей людей через розвиток навичок критичного мислення. Підхід ERIM наголошує на партнерстві з місцевими організаціями розвитку для досягнення змін через тренінги, партнерства, освіту, дослідження та схеми субгрантів.
 
«Демократія у Східному партнерстві - DEAP» - це регіональний проект, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ERIM. Проект спрямований на сприяння розвитку інклюзивних, стійких і демократичних суспільств у регіоні Східного партнерства шляхом зміцнення потенціалу громадянського суспільства та низових організацій, підтримки досліджень та аналізу політики, а також організації культурних та мережевих заходів для просування роботи правозахисників.
 
Цільові групи та бенефіціари
 
Ми особливо вітаємо заявки від регіональних, низових організацій. Пріоритет надаватиметься організаціям, які працюють у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській областях та фокусуються на інформаційно-комунікаційній сфері, медіа, цифровій безпеці та інформаційній гігієні.
Ми також вітаємо організації, які працюють над наскрізними питаннями, такими як права ЛГБТКІ+, права жінок, молоді, людей з інвалідністю тощо.
Заявки від політичних чи релігійних організацій не розглядатимуться.
 
Активності і дозволені витрати
 
Фінансування буде використано для досягнення однієї або кількох конкретних операційних цілей у таких сферах: (1) управління, (2) фандрейзинг, (3) розвиток та надання послуг, (4) залучення, брендинг та зовнішня комунікація, (5) управління людськими ресурсами, (6) фінансовий менеджмент, (7) моніторинг та оцінка.
 
Відібрані організації співпрацюватимуть із зовнішнім консультантом для проведення комплексної оцінки організаційної спроможності (ООС). Цей процес зазвичай триває в середньому чотири дні і відбувається в приміщенні організації. В оцінці повинні брати участь різні члени команди. Основна мета - визначити ключові сфери, на яких організація має зосередитися під час реалізації проекту/гранту на розвиток спроможностей. За результатами оцінки буде розроблено План розвитку потенціалу. Зовнішній консультант продовжуватиме залучатися протягом періоду реалізації проекту, пропонуючи консультації за потреби.
 
ЕРІМ надасть два гранти на розвиток потенціалу, кожен з яких становить максимум 17 000 євро, для проектів тривалістю до 18 місяців. Гранти будуть використані для реалізації планів розвитку потенціалу, які можуть включати, але не обмежуватися цим:
  • Консультації та наставництво у розробці або вдосконаленні політик/планових документів,
  • Стратегії, структури та процеси: стратегічні плани, плани професійного розвитку, комунікаційні стратегії, плани реагування на надзвичайні ситуації, бізнес-планування, стратегії фандрейзингу
  • Навчальні курси та цілеспрямована технічна допомога на основі організаційних потреб у таких сферах, як розвиток правління та управління, зв’язки з громадськістю, стратегічне планування, фінансовий менеджмент, волонтерські системи, адвокація та комунікація, інформаційні технології (ІТ), цифрова безпека тощо.
  • Моніторинг та оцінка прогресу організаційного розвитку
  • Інші потреби, визначені в ході ООС.
 
ЕРІМ готова поділитися з обраними бенефіціарами реєстром тренерів та експертів з організаційного розвитку. Організації також можуть обирати власних тренерів, однак ЕРІМ перевірятиме та затверджуватиме всіх експертів, тренерів та консультантів, найнятих в рамках кожного гранту, щоб забезпечити їхню відповідність цілям програми.
 
Наступні витрати не є довзоленими в рамках цього грантового конкурсу:
  • Основна підтримка та безпосередня діяльність: будь ласка, майте на увазі, що гранти на розвиток потенціалу не можуть включати основну підтримку та безпосередню діяльність, що здійснюється організацією. Прийнятними є лише заходи, спрямовані на посилення спроможності, процесу та сталості організації.
  • Міжнародні заходи/програми/конференції
  • Обладнання, за винятком випадків, коли надається вагоме обґрунтування
 
Розвиток потенціалу є ключовим елементом консолідації та довголіття організації, він підвищує ефективність, вплив, а також благополуччя та задоволеність всередині команди. Однак ми радимо подавати заявку лише в тому випадку, якщо ваша команда має достатньо часу та ресурсів, щоб присвятити їх покращенню організаційної спроможності. Вашій команді потрібно буде виділити достатньо часу на навчання, консультації з експертами, обмін ідеями з іншими членами команди та впровадження змін у довгостроковій перспективі.
 
Кожна сума підтримки, контракт та спосіб оплати будуть визначатися та обговорюватися між бенефіціаром та командою підтримки для забезпечення безпеки бенефіціарів та на основі результатів ООС.
 
Аплікаційна форма доступна тут
 
Прийнятні критерії відбору
 
Мінімальні прийнятні критерії:
  • Заявники повинні бути зареєстровані або юридично оформлені відповідно до українського законодавства; громадяни, молодіжні або інші форми неформальних груп, які прагнуть розвиватися як незалежні організації, мають право подавати заявки через вже існуючі організації, з якими вони мають відповідну історію співпраці.
  • Заявники повинні бути активними протягом щонайменше останніх 2 років
  • Заявники повинні мати щонайменше 2 штатних працівників
  • Поточний статут та місія заявника відповідають принципам демократії та прав людини
 
Критерії відбору:
  • Організація виділила чіткі сфери, в яких вона прагне вдосконалення
  • Організація запропонувала заходи, які зміцнять її
  • Організація продемонструвала готовність до участі та мотивацію до вдосконалення своїх внутрішніх процедур та стратегічних документів
  • Заявник продемонстрував потенціал стійкості, що виходить за рамки проектної підтримки
 
Процес подачі
 
Аплікаційна форма надсилайте українською або англійською мовою на електронну адресу: [email protected]
 
У темі листа, будь ласка, зазначте «DEAP - Capacity development for Ukraine». Заявки повинні бути подані у форматі Word, якщо можливо, будь ласка, надайте англійську версію вашої заявки до оригіналу, Google Translate є прийнятним методом перекладу. Заявки мають бути подані онлайн до 18:00 (за центральноєвропейським часом) 30 вересня 2024 року.
 

ERIM організовує сесію запитань та відповідей 12 вересня 2024 року. Щоб взяти участь, будь ласка, зареєструйтеся і залиште свої питання за цим посиланням .

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.