bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Оголошено третій конкурс програми Culture Moves Europe на індивідуальну мобільність митців
07.08.2024

Конкурс з індивідуальної мобільності підтримує митців та культурних фахівців у реалізації проєкту з партнером на їх вибір в країнах-учасницях програми ЄС “Креативна Європа”.

Культурні дієвці можуть подавати заявки з 1 серпня 2024 року до 30 листопада 2024 року, 23:59 CET (Центральноєвропейський час). 

Переможців оголошують в кінці кожного місяця. Радимо не відтягувати з подачею своєї заявки на останній місяць, а подаватися вже, щоб був менший конкурс серед заявників.

Відібрані кандидати матимуть час на втілення своїх проєктів до 30 квітня 2025 року і подання звітів про діяльність до 31 травня 2025 року.

Тривалість проєкту визначається кількістю днів, проведених у країні, в якій ви будете реалізовувати проєкт:

• від 7 до 40 днів для індивідуальних проєктів

• від 7 до 14 днів для групових проєктів

Митці та культурні фахівці з інвалідністю особливо заохочуються до участі в програмі. Для них пропонуються дві опції: грант на мобільність, який включає підтримку доступності(включно з супроводжуючими), або віртуальна мобільність. Залежно від ситуації, може бути погоджено гібридний проєкт мобільності з командою Culture Moves Europe.

Більше інформації за посиланням

Також, 10 вересня буде проведено вебінар від Іспанського Бюро програми ЄС “Креативна Європа”. В ньому візьмуть участь Маґдальожата Шлендак, представниця Європейської Комісії та Марія Долорес Месегуер Семітель, координаторка грантів Goethe Institut – установи, яка керує і втілює цю програму Culture Moves Europe. Вони відповідно представлять загальні рамки та вимоги цієї програми, а також форму заявки та процес подання на даний конкурс. Презентація буде двомовною (іспанська та англійська).

А ще буде виступ двох грантоотримувачів з Іспанії, на якому вони поділяться своїм особистим досвідом з аудиторією.

Реєстрація на вебінар за посиланням

Culture Moves Europe — це програма мобільності «Креативної Європи», що пропонує індивідуальні гранти митцям з країн-учасниць програми для реалізації міжнародних проєктів у всіх культурних та креативних секторах (крім аудіовізуального). Програма імплементується Goethe-Institut.

Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua 

Контакти

  • Контакти Бюро в Україні: https://creativeeurope.in.ua [email protected] Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.