bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лабораторія стійкості - програма посилення спроможності громадянського суспільства
09.07.2024

Міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві та за фінансової підтримки міжнародної протестантської агенції розвитку та допомоги у Німеччині  “Хліб для світу” (Brot für die Welt) оголошують конкурс на участь у Лабораторії стійкості – програмі розвитку громадських організацій, що передбачає навчання, менторство, мережування та інституційну підтримку команд, що активно працюють під час війни.

Мета програми: Посилити роль громадських організацій у громадах через інституційну підтримку, взаємне навчання, менторство та зміцнення їх стійкості.

  • Тривалість програми: 18 місяців
  • Старт програми: 12 серпня
  • Дедлайн подачі аплікаційних заявок: 30 липня (до 21:00 за київським часом)

В Лабораторії можуть брати участь організації громадянського суспільства з Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської,  Сумської та Харківської областей. Перевага надаватиметься організаціям з чітко визначеною фокусною діяльністю, сталою організаційною структурою, та активними сторінками у соціальних мережах. 

 

Що дає програма:

  • Можливість позмагатися за одержання гранту на інституційний розвиток (орієнтовно 2 мільйони гривень). Це фінансування допоможе вашій організації зміцнитися та розширити діяльність.
  • Інституційне зростання. Ви дізнаєтесь про основи належного врядування та функціонування ГО та зможете розробити і впровадити політики та процедури, що зроблять вашу організацію сильнішою. 
  • Навчання. Ви зможете підвищити свій рівень знань у таких сферах як управління проєктами, комунікації з громадськістю, органами влади та місцевого самоврядування, інструменти роботи з громадами. 
  • Менторство. Ви зможете вільно спілкуватися та звертатись по допомогу до найдосвідченіших експертів, що допоможуть зробити вашу організацію сильнішою.
  • Підтримка команди. Програма створює можливості для ефективного відновлення команди та піклування про ментальне здоров’я учасників Лабораторії.
  • Мережування та взаємодія. Ви зможете спілкуватися та обмінюватися досвідом зі схожими організаціями з інших регіонів, допомагаючи одне одному зростати. 
  • Вплив на громаду. Підвищуйте рівень життя та стійкість вашої громади завдяки впровадженню нових підходів та інновацій.

Хто може взяти участь?

  • Організації громадянського суспільства, що зареєстровані відповідно до законодавства України і мають принаймні 1 рік досвіду впровадження проєктів та активно працюють в громадах в умовах війни.
  • Організації, що мають команду мінімум з 3-5 осіб (сталий склад), які працюють злагоджено та ефективно.
  • Організації, що мають чітко визначену мету та напрямки діяльності та публічно комунікують свою роботу через соцмережі або інші інформаційні майданчики;
  • Організації, що мають досвід співпраці з органами місцевого самоврядування або бачення як її побудувати, та розуміють важливість цієї взаємодії для розвитку громади.

Конкурсний відбір організацій-учасників програми відбуватиметься у два етапи:

  1. Заповнення аплікаційної форми та її оцінка конкурсною комісією;
  2. Співбесіда з відібраними командами. 

За підсумками конкурсу буде обрано 12-16 команд, які візьмуть участь у Лабораторії. 

Для того, щоб взяти участь у першому етапі конкурсного відбору необхідно заповнити аплікаційну форму  до 30 липня, 21:00 за київським часом.

Важливо. Заповнюючи форму команда також має подати посилання на річний звіт організації та запропонувати концепт змін у громаді, яких може бути досягнуто завдяки участі у програмі.

 

Критерії відбору

При оцінці аплікаційних заявок конкурсна комісія буде враховувати наступні фактори:

  • Досвід роботи організації у громаді та для громади, співпраці з органами місцевої влади;
  • Сталість команди (стала організаційна структура);
  • Реалістичність і актуальність концепту змін, який подає команда;
  • Досвід роботи з жінками, молоддю, вразливими групами громадян;

Дізнатись більше – онлайн

Дізнатись більше про програму, умови участі, критерії відбору та мету Лабораторії Стійкості, а також поставити запитання, ви зможете під час онлайн презентації, яка відбудеться 15 липня о 13:00. Реєстрація обовʼязкова за цим посиланням.

Для тих, хто не матиме змоги приєднатись онлайн, будуть доступні текстові відповіді на найпоширеніші запитання про Програму, яки ми опублікуємо невдовзі після презентації. 

 

Дізнатись більше – наживо

Також пропонуємо представникам організацій громадянського суспільства нагоду зустрітися з командою Лабораторії Стійкості наживо у чотирьох містах: Полтава, 25 липняДніпро, 26 липняКропивницький, 27 липняОдеса, 28 липня.

Реєстрація відкрита до 22 липня (12:00). Кількість місць для участі у події обмежена. Організатори залишають за собою право відмовити в участі представникам тих організацій, які не відповідають формальним вимогам до учасників програми. Транспортні витрати та витрати на проживання не покриваються.

 

Контакти

  • Оксана Дащаківська, менеджерка Фонду, керівниця Львівського офісу: [email protected]
  • Роман Наконечний, асистент Львівського офісу: [email protected]

Приєднуйтесь до Лабораторії стійкості і допоможіть своїй організації стати сильнішою, ефективнішою та стійкішою у ці складні часи. Разом ми здатні на більше.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.