bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Google.org Impact Challenge: Зміцнення демократії в Європі
02.07.2024

GOOGLE.ORG IMPACT CHALLENGE: ЗМІЦНЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ В ЄВРОПІ

Google.org оголошує відкритий конкурс на суму 15 мільйонів євро для європейських неприбуткових організацій, громадських організацій, наукових установ і соціальних підприємств, щоб допомогти розширити ініціативи, які сприяють стійкості демократії в регіоні, включно з використанням передових технологій і ШІ.

 

Інформація про конкурс

Google прагне підтримувати демократичні процеси та взаємодію. Ми створюємо продукти та програми, щоб надавати виборцям високоякісну інформацію, захищати наші платформи від зловживань і оснащувати кампанії найкращими у своєму класі інструментами безпеки та навчанням.

Ця ініціатива розпочинається, оскільки існує реальні загрози атак на державні установи по всій Європі та ризик для організацій громадянського суспільства. Ми вже давно інвестуємо, впроваджуємо інновації та працюємо, щоб протистояти цим загрозам, наприклад, співпрацюючи з експертами з таких тем, як чесність виборів і дезінформація через наші Центри безпеки Google. У той же час з’являються нові можливості використання технологій і потенціалу штучного інтелекту на благо — від сприяння важливому обміну ідеями до розширення громадянської участі. Це момент, який вимагає більш ефективного партнерства між державними, приватними та громадськими організаціями — між технологіями та демократією та кращими інструментами для захисту демократії.

Ми прагнемо підтримувати уряди, промисловість і громадянське суспільство в досягненні цієї важливої ​​мети - на довгострокову перспективу. Ми використовуємо штучний інтелект, щоб запропонувати безкоштовні інструменти безпеки для кампанії та виборчих команд, співпрацюємо з місцевими та регіональними організаціями для проведення загальноєвропейської передвиборчої кампанії перед парламентськими виборами в ЄС, і ми допомогли запустити European Media & Information Fund, спрямований на підвищення медіаграмотності та боротьбу з дезінформацією в Європі.

Підтримка громадянського суспільства є основою того, як ми змусимо технології працювати на благо демократії протягом багатьох років. Ось чому наш новий конкурс Google.org Impact Challenge на суму 15 мільйонів євро має на меті допомогти масштабувати результативні ініціативи та рішення для зміцнення демократії в Європі, зокрема ті, які використовують штучний інтелект.

Що ми хочемо фінансувати? Ефективні пропозиції, особливо ті, що використовують технології інноваційними способами, а також коаліції організацій, які об’єднуються для створення або масштабування рішення. Ми також шукатимемо ініціативи, спрямовані на:

1. Захист чесності виборів

Наприклад, підтримка кібербезпеки критичної інфраструктури та розбудова кіберпотенціалу неприбуткових неурядових організацій, які працюють над темами, пов’язаними з виборами, а також боротьба з іноземною дезінформацією за допомогою інноваційних методів, таких як prebunking

2. Навчання виборців

Наприклад, навчання цифровій грамотності для виборців або нові способи зробити громадянську інформацію більш доступною.

3. Посилення громадянського діалогу

Наприклад, заохочення масштабного діалогу та побудови спільноти для досягнення консенсусу або просування консультативних технологій, які сприяють, підтримують і ведуть до прийняття обґрунтованих рішень.


Критерії

Перш ніж подати заявку, запитайте себе, чи відповідатиме ваш проект наступним вимогам, а з головними критеріями ви можете ознайомитися тут.

Вплив

Яку велику проблему має вирішити ця пропозиція і чому це важливо? Чи ґрунтується запропоноване рішення на дослідженнях, даних чи перевіреній історії? Чи демонструє проект глибоке розуміння кінцевих бенефіціарів, наприклад, їхніх чітких демографічних показників і того, як вони можуть відчути проблему?

Інноваційне використання технологій

Чи є застосування технології невід’ємною частиною рішення та чи відповідає воно чітким потребам? Чи застосовує пропозиція нові або існуючі передові технології/ШІ, втручання чи підходи інноваційним і відповідним чином? Якщо застосовно, чи є використання передових технологій/ШІ необхідним і чи відповідає принципам ШІ та відповідальним практикам ШІ Google?

Реалістичність

Чи описує пропозиція відчутні та переконливі результати впливу протягом перших 12-18 місяців, і чи існує добре розроблений, реалістичний план виконання, який відповідає цим цілям? Як проект може використовувати стратегічні партнерства, коаліції та мережі для доступу до додаткового досвіду, охоплення тощо?

Масштабність

У разі успіху, як цей проект може вийти за межі початкової пропозиції та просунути сферу, в тому числі за кордон? Чи є план обміну знаннями та найкращими практиками, які слугуватимуть моделлю для інших організацій? І як проект продовжуватиметься та розвиватиметься за межами підтримки Google.org?

 

Подання заявок:

1 Заявки від організацій

Відповідні організації подають проектну пропозицію.

2 Відбір організацій

Google.org разом із нашими партнерами розглядають заявки та проводять співбесіди з претендентами. Наша відбіркова комісія визначить, які ідеї мають найбільший потенціал впливу, і обере одержувачів.

3 Фінансування та підтримка

Вибрані організації можуть отримати від €250K до €1M+ у вигляді фінансування та додаткової підтримки для прискорення реалізації свого проекту.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

 

Дедлайн подання заявок: 9 серпня 2024 року.

 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.