bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів з підтримки ініціатив щодо протидії ГЗН/СНПК
26.06.2024

Для участі у конкурсі запрошуються жіночі/феміністичні організації Запорізької, Рівненської, Хмельницької областей та м. Київ.

Проєкт впроваджується Українським Жіночим Фондом (УЖФ) у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда-Україна» за підтримки Бюро з демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США.

Проєкт «Її сила: підтримка жінок України у часи війни та відновлення» спрямований на подолання впливу війни на жінок, зокрема протидії гендерно-зумовленому насильству (ГЗН) та сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом (СНПК), а також посиленні спроможності регіональних коаліцій та зацікавлених осіб реагувати на потреби, з якими стикаються різні категорії жінок України внаслідок війни.

З метою виявлення потреб та проблем жінок та дівчат, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, були створені Гендерні профілі Запорізької, Рівненської, Хмельницької областей та міста Києва. У відповідь на зафіксовані Гендерним профілем виклики та гендерні розриви, а також висновки і рекомендації, в межах проєкту розроблені Гендерні плани дій, які містять ініціативи та активності, спрямовані на подолання визначених у профілях проблем.

Гендерний профіль Запорізької області

Гендерний план дій Запорізької області

 

Гендерний профіль Рівненської області

Гендерний план дій Рівненської області

 

Гендерний профіль Хмельницької області

Гендерний план дій Хмельницької області

 

Гендерний профіль міста Києва

Гендерний план дій міста Києва

 

Завданням конкурсу є підтримка ініціатив та активностей, включених у Гендерний план дій Запорізької, Рівненської, Хмельницької областей та міста Київ і спрямованих на попередження гендерно-зумовленого та інших видів насильства, подолання їхніх наслідків через розробку і впровадження ефективних підходів на місцевому рівні та надання комплексної і ефективної допомоги різним категоріям постраждалих жінок і чоловіків.

Пріоритети конкурсу:

Перевага буде надана заявкам, які передбачають партнерську взаємодію кількох зацікавлених сторін,  демонструють стійкість запропонованої ініціативи та перспективи її масштабування у інших регіонах України, мають зрозумілий алгоритм її реалізації, містять заходи/інструменти для відстеження прогресу і досягнення кількісних та якісних результатів, мають реалістичний бюджет та обґрунтування ефективності витрат у межах ініціативи (придбання обладнання може бути підтримано, якщо заявник надасть обґрунтування доцільності витрат для отримання очікуваних результатів).

Максимальний розмір гранту і кількість підтриманих заявок:

Очікується, що в межах конкурсу буде підтримано 3-4 заявки з кожного із 4 пілотних регіонів.

Максимальний бюджет гранту – до 800 000 грн.

Термін реалізації проєкту: 8-10 місяців.

До участі у конкурсі запрошуються офіційно зареєстровані жіночі/феміністичні громадські організації, що мають чітку спрямованість (відповідно Статуту) на захист прав жінок та просування гендерної рівності, з Запорізької, Рівненської, Хмельницької областей та міста Києва, які:

  • мають позитивний досвід реалізації проєктів, спрямованих на протидію ГЗН/СНПК та надання допомоги різним категоріям постраждалих,
  • мають успішний досвід співпраці з відповідними місцевими ключовими інституціями та структурами;
  • мають досвід реалізації грантових проєктів та успішного фінансового менеджменту і звітування (не менше 2 років);
  • мають бухгалтера з досвідом підготовки фінансових звітів в грантових проєктах;
  • не пов’язані з державними установами та політичними партіями

Критерії оцінки заявок

Усі заявки, що надійдуть на конкурс у зазначений в оголошенні термін будуть оцінені на відповідність наступним критеріям:

  • Відповідність проєкту пріоритетам конкурсу
  • Відповідність активностей проєкту Гендерному плану дій регіону, у частині вирішення потреб постраждалих від ГЗН/СНПК
  • Ефективність запропонованого підходу
  • Здатність досягти запропонованих результатів, що базується на попередньому досвіді
  • Передбачена партнерська взаємодія зацікавлених сторін при реалізації проєкту

У межах конкурсу не підтримуватимуться: надання заохочень державним службовцям; підтримка політичних партій або політичних фігур; ініціативи, спрямовані на підтримку професійних асоціацій жінок (такі як підприємниці, вчительки) і не є феміністичними; ініціативи, що шкодять навколишньому середовищу.

Допустимі витрати: програмні витрати та витрати пов’язані з адмініструванням проєкту.

Визнаючи важливість підтримки організацій та персоналу і протидії емоційному вигоранню, обов’язковою умовою є виділення 10% від суми гранту на заходи з протидії і попередження вигорання.

Недопустимі витрати: будівництво.

Процедура подачі заявок та ухвалення рішень:

Для участі у конкурсі зацікавленим організаціям необхідно:

  • Зареєструватися в онлайн системі подання проєктів Українського Жіночого Фонду за посиланням: https://uwf.org.ua/grantees/. Якщо Ви вже реєструвались у базі раніше – використайте для подачі аплікаційної форми ідентифікатор організації, який надійшов після реєстрації на вказану Вами електронну адресу. Якщо Ви з якихось причин не можете зареєструватись, або при спробі реєстрації система видає повідомлення про те, що організація з таким ЄДРПОУ уже існує – зверніться до грантової менеджерки УЖФ за адресою [email protected] 
  • Заповнити онлайн-аплікаційну форму на сайті УЖФ до 10 липня 2024 року 

УЖФ підтвердить реєстрацію заявки електронним листом. 

Усі проєкти будуть розглянуті Грантовою Експертною Комісією.   

УЖФ залишає за собою право: 

  • продовжити конкурс та/або рекомендувати перегляд заявок, базуючись на результатах оцінки; 
  • робити запити щодо додаткової інформації від апліканток/ів для належного розгляду заявки; 
  • не повідомляти про причини відхилення.

Запитання та консультації:  

Будь ласка, надсилайте запитання на електронну скриньку [email protected] із зазначенням назви конкурсу («Підтримка ініціатив щодо запобігання та ефективній допомозі постраждалим від ГЗН/СНПК») до 4 липня 2024 року. Усі запитання і відповіді будуть опубліковані на сайті УЖФ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.