bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів від Helvetas Swiss Intercooperation
21.06.2024

Helvetas Swiss Intercooperation розпочинає конкурс надання мікрогрантів з метою підтримки колективнихініціатив шляхом задоволенням критичних гуманітарних потреб місцевого рівня Харківської та Київської областей. 

У конкурсі можуть брати участь зареєстровані та діючі в Україні громадські та благодійні організації, які впроваджують ініціативи, спрямовані на врегулювання гуманітарної кризи в Україні. 

Конкурс провадиться в рамках проєкту “Підтримка відновлення України” який реалізується Helvetas Swiss Intercooperation в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity. 

Мета проєктупідтримати місцеві соціальні ініціативи длязабезпечення роботи у сприятливому середовищі та покращити умови життя людей у громадах (в т.ч. через якісні соціальні послуги, освіту, охорону здоров’я та захист), надаючи гранти місцевим організаціям громадянського суспільства із дотриманням підходу до реагування на кризові ситуації.  

Гранти надаватимуться на такі типи цілей:  

1) Модернізація та відновлення громадської інфраструктури з високим соціальним впливом: заклади освіти та охорони здоров’я, простори для дітей і людей похилого віку, вразливих верств населення (приміщення шкіл, дитячих садків, лікарень, хоспісів, притулків та інше), підвищення їх енергоефективності (утеплення) та енергонезалежності (інсталяція систем сонячних панелей та систем збереження енергії і т.п.), а також відновлення електропостачання/водопостачання. 

2) Облаштування/організація місць загального користування, що забезпечують базові гуманітарні потреби широкої громадськості: бомбосховищ, пунктів обігріву, місць доступу до питної води, перелік не є вичерпним. 

Пріоритет надається сільським населеним пунктам з обмеженим доступом до соціальних послуг та низькою активністю гуманітарних організацій щодо кризового реагування на їх території.  

Helvetas забезпечить адміністративний супровід для всіх організацій, що отримають грантове фінансування. Це може включати: підтримку в управлінні проєктами, моніторингу діяльності, бухгалтерському обліку та звітності. 

Локалізація діяльності: Харківська та Київська області (діяльність в інших регіонах НЕ буде підтримуватися в рамках цього конкурсу). 

Розмір гранту: за результатами конкурсу планується підтримати близько 11 грантових проєктів на суму до 420 000 грн (чотириста двадцять тисяч гривень) кожен.  

Дедлайн подачі заявок: до липня 2024 року включно. 

Період реалізації заявки: мінімальна тривалість проєкту – один місяць, максимальна – три місяці.  

Реалізація грантових коштів може включати: 

  • закупівлю матеріалів/обладнання відповідно до закупівельної політики Helvetas 
  • оплату праці членів/кинь команди, які займаються реалізацією проєкту (найманий працівникя або приватний підприємець/ця) - не більше 25% від загальної суми бюджету; 
  • оренду складу та офісного приміщення, витрати на транспортування, паливо - не більше 15% від загальної суми бюджету; 
  • адміністративні витрати - не більше 7% від загальної суми бюджету. 

Усі витрати та закупівлі вимагатимуть дотримання обов’язкових закупівельних процедур. 

Додатки для завантаження (нижче): 

  • положення про конкурс з детальним описом процедури подачі заявок за цим посиланням; 
  • шаблон грантової заявки; 
  • шаблон бюджетної форми. 

Проєктні пропозиції українською мовою з необхідними додатками мають бути надіслані на електронну адресу ukraine@helvetas.org  не пізніше липня 2024 року включно.  У темі листа, будь ласка, зазначте Проєктна заявка “назва вашої організації” - соціальні ініціативи. 

Необхідний пакет документів: 

  • заповнена грантова заявка; 

  • заповнена бюджетна форма; 

  • фото/відео об’єктів для відновлення, рекомендаційні листи, запити від органів місцевої влади/представників громади/керівників комунальних закладів тощо. 

  • акт обстеження (дефектний акт) – релевантний для проєктів, що спрямовані на модернізацію та відновлення громадської інфраструктури. 

При розгляді проєктних заявок перевага надаватиметься організаціям, що нададуть повний пакет необхідних документів 

Контакти

  • В разі виникнення питань щодо участі у конкурсі звертайтеся за адресою [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.