bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відновлення доступу до відкритих даних - Фасилітована сесія з адвокації для ОГС
24.05.2024

Обмеження доступу до наборів відкритих даних, що відбулося 24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення, сьогодні не лише не служить обороноздатності країни (чим було обґрунтоване обмеження), а й суттєво перешкоджає цьому. Закриття доступу до інформації у формі відкритих даних не дає змоги протидіяти корупції, якісно організовувати закупівлі, розслідувати злочини. Таке обмеження дуже впливає на розвиток незалежних медіа та громадського сектору. Суперечить демократичним та євроінтеграційним прагненням українців. 

З квітня 2022 року Асоціація Відкритих Даних є одним з лідерів адвокаційної кампанії з відновлення доступу до ключових наборів даних (Єдиний Державний Реєстр, Єдиний реєстр судових рішень, Реєстр осіб, причетних до корупційних та повʼязаних з корупцією осіб, Реєстр декларацій чиновників, фінансова звітність підприємств, екологічні дані тощо). Сьогодні ми запрошуємо усіх представників громадянського суспільства приєднатися до цієї адвокаційної кампанії і взяти участь у фасилітованій сесії для спільного генерування ідей та меседжів для її проведення.

 

Захід відбудеться 31 травня 2024 року о 12:00 за київським часом на платформі ZOOM (посилання буде надіслано зареєстрованим учасникам)

 

Форма реєстрації доступна до 18:00 30 травня 2024 року за посиланням: https://forms.gle/Mu2Mb1Kh3caYvSi67 

 

Під час заходу ми розглянемо такі питання:

  1. Чому відкриті дані важливі під час війни

  2. Який стан відкритих даних в Україні сьогодні: роль громадського сектору у відновленні доступу до інформації

  3. Відкриття даних та захист персональних даних: де баланс?

  4. Групова робота: які відкриті дані важливі для громадського сектору та чи легко їх отримати

  5. Робота у малих групах над шляхами адвокації відновлення доступу до відкритих даних

  6. Підготовка колективних звернень щодо відновлення доступу до даних

До участі запрошуються всі представники організацій громадянського суспільства, не залежно від сфери діяльності, адже відкриті дані зачіпають кожну сферу життя.

 

Спікери заходу:

Наталія Чорногуб - голова ГО “Асоціація Відкритих Даних”, експертка Ради Європи, експертка у сфері відкритих даних,  тренерка, фасилітаторка.

Ганна Горпинич - координаторка проєктів в ГО “Асоціація Відкритих Даних”, фасилітаторка, модераторка.

 

Із програмою заходу можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/txaow 

 

Захід проводиться ГО “Асоціація Відкритих Даних” за підтримки ІСАР Єднання у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст тренінгу не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.