bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Моніторинг виконання умов програми МВФ та допомоги ЄС в рамках Ukraine Facility
24.05.2024

30 травня о 16:00 запрошуємо Вас на презентацію нового випуску Моніторингу виконання умов програми МВФ та допомоги ЄС в рамках Ukraine Facility від консорціуму RRR4U, який враховує підсумки реалізації зобов’язань станом на кінець травня 2024 року

Найближчий перегляд програми МВФ (четвертий) має відбутись у червні. Всі структурні маяки, необхідні для успішного його проходження, ми виконали. Водночас прогрес програми  вимірюється не лише  структурними маяками. До уваги також беруться кількісні критерії ефективності та індикативні цілі. У разі успішного перегляду програми Україна може отримати транш розміром 2,2 млрд США.

Рада ЄС остаточно затвердила План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility, обсягом €50 млрд. Затвердження Плану також дозволить Єврокомісії надати Україні близько 1,9 млрд євро безумовного фінансування. Транш очікується після підписання Україною Рамкової угоди та її ратифікації Верховною Радою. Надалі фінансування надаватиметься лише за умови виконання індикаторів. 

Виконання зобов’язань за програмами фінансової підтримки потрібне не донорам, а Україні для досягнення макростійкості та переходу до економічного зростання і підвищення добробуту населення. Це також шлях до довіри з боку всіх міжнародних партнерів та іноземного бізнесу.

Експерти під час заходу представлять оцінку, чи готова Україна до четвертого перегляду програми МВФ, та висвітлять прогрес в межах Ukraine Facility.

Відповідно до матриці фінансування, яка визначена в Програмі МВФ, зазначена економія коштів, яка має стати результатом реструктуризації Євробондів цього року. Саме тому цього разу ми вирішили коротко окреслити   міжнародний досвід реструктуризації боргу, та що в цьому контексті варто врахувати Україні. 

Реєстрація за посиланням

Дата: 30 травня 2024 року 

Час: 16:00 – 17:00

Формат: ZOOM – конференція

Мова: українська (забезпечується синхронний переклад на англійську)

Програма заходу: 

16.00 – 16.05 – Вступ (Юрій Ромашко, модератор);

16:05 – 16:10 – Чи готова Україна до четвертого перегляду програми МВФ? (ЦЕС);

16.10 – 16.20 – План України: прогрес та майбутні зобов’язання (DiXi Group);

16.20 – 16.30 – Міжнародний досвід реструктуризації боргу (ІАА); 

16.30 – 16.40 – Реструктуризація боргу України: що потрібно врахувати (ІЕД);

16:40 – 16:55 – Q&A сесія.

RRR4U (Resilience, Reconstruction and Relief for Ukraine) — це консорціум чотирьох українських організацій громадянського суспільства: Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Інститут аналітики та адвокації та DiXi Group.

RRR4U щомісяця випускає Моніторинг виконання Україною умов ключових міжнародних програм фінансування з МВФ та ЄС. Щоквартальні випуски додатково містять більш глибокий аналіз окремого аспекту програм з міжнародними партнерами. Ознайомитися з підсумками попередніх Моніторингів можна на сайті консорціуму.

Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.