bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Рахункова палата: як працює Вищий орган аудиту в Україні»
24.05.2024

29 травня, 15:00 – 16:30, Інститут аналітики та адвокації (ІАА) запрошує на онлайн дискусію “Рахункова палата: як працює Вищий орган аудиту в Україні”.

Із початком повномасштабної війни в Україні обсяг фінансової допомоги від міжнародних партнерів збільшився, і разом з ним зросла відповідальність України за цільове та раціональне використання цих грошей. Україна має доволі розгалужену мережу контролюючих органів. Водночас організація, яка покликана оцінити ефективність витрат та знайти способи підвищити її, одна — Рахункова палата. 

У дослідженні ІАА поставив за мету оцінити ефективність роботи Рахункової палати та визначити ключові виклики і ризики в її діяльності.

Це друге дослідження ІАА про діяльність Рахункової палати, а саме рекомендацій, які вона надає за результатами аудитів. У 2020 році ІАА досліджував рекомендації, які РП надавала впродовж 2018 року. Тоді  виявлено, що часто рекомендації можуть бути неконкретними або невимірюваними і майже завжди не мають обмеження у часі на виконання. 

Поточне дослідження стосувалося аналізу рекомендацій, сформованих за результатами аудитів 2019-2023 років. Окрім цього ІАА розглянув деякі взаємопов’язані проблемні аспекти діяльності РП, такі як застаріле законодавство, кадровий потенціал, брак прозорості тощо.  

Теми для обговорення:

  • виклики та ризики в діяльності Рахункової палати; 
  • законопроєкт про Рахункову палату, що пропонується змінити;
  • результати роботи РП;
  • якість рекомендацій РП та рівень їх виконання.

Учасники:

  1. Ярослав Железняк – представник робочої групи;
  2. Кирило Клименко – представник Рахункової палати;
  3. Представники від НУО.

Модератор: Юрій Ромашко, виконавчий директор Інституту аналітики та адвокації

Дата та час: 29 травня, 15:00 – 16:30

Формат: Zoom зустріч з прямою трансляцією на Youtube та Facebook сторінки ІАА

Робоча мова: українська, англійська (синхронний переклад)

Попередня реєстрація за посиланням.

Дискусія підготовлена ГО “Інститут аналітики та адвокації” в межах проєкту “Інституційна архітектура відбудови: як забезпечити прозоре та ефективне використання коштів” за підтримки проєкту UNDP в Україні “Підтримка громадянського суспільства та молоді”, що фінансується Міністерством закордонних справ Данії. 

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам дискусії та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.