bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публічна дискусія «Європейське здоров’я: Польща та Україна на єдиному фармацевтичному ринку»
13.05.2024

Варшавський Інститут Підприємництва (WEI) та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) висловлюють Вам свою повагу та запрошують Вас взяти участь в польсько-український публічній дискусії «Європейське здоров’я: Польща та Україна на єдиному фармацевтичному ринку».

Україна подала заявку на членство в ЄС у лютому 2022 року та отримала статус кандидата в ЄС у червні 2022 року. У грудні 2023 року лідери ЄС вирішили розпочати переговори про вступ. Виклики в глобальному світі, такі як пандемія COVID-19 і старіння суспільства, змусили нас усвідомити важливість цього сектора для всіх європейців. Незважаючи на великий потенціал фармацевтичної галузі в Україні, якість продукції ставлять під сумнів. Вступ до Європейського Союзу та підпорядкування вимогам спільного ринку допоможе Україні стати європейським лідером у виробництві ліків. Україна також може бути дуже привабливим ринком для клінічних досліджень. Є також сфери потенційної польсько-української співпраці; ми можемо стати провідними виробниками API в Європі.

Подія відбудеться 16 травня 2024 року, четвер, з 12:00 до 13:30 (за київським часом) на платформі ZOOM з прямою трансляцією на Facebook (мовою оригіналу).

ДО УЧАСТІ В ДИСКУСІЇ ЗАПРОШЕНІ:

  • д-р Єжи Гріглевич, експерт з ринку медичних послуг, Інститут менеджменту охорони здоров’я, Університет Лазарського у Варшаві;
  • Малгожата Маурер-Окслі, радник з питань політики у сфері охорони здоров’я Polpharma Group;
  • Олександра Сєнкевич, директор Форуму здоров’я, Спілка підприємців та роботодавців, Польща
  • Ксенія Величко, GR менеджер фармацевтичної компанії ”Дарниця”(tbc)
  • Марина Бучма, Директорка зі зв’язків з державними органами ТОВ “Тева Україна” (tbc)
  • Любов Акуленко, Виконавча директорка Українського центру європейської політики

Модератор – Лукаш Войдига, заступник директора Центру стратегічних досліджень Варшавського Інституту Підприємництва (WEI).

ОСНОВНІ ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ:

  1.       Якою є поточна картина українського фармацевтичного сектору?  
  2.       Який досвід польських компаній, пов’язаний зі вступом до ЄС, може бути корисним в Україні та українському фармацевтичному секторі, особливо враховуючи, що ця галузь була високорозвинена в Україні ще з радянських часів? Українські компанії експортують ліки в більш ніж 50 країн світу, а при пропозиції з більш ніж 100 найменувань продукції вона з кожним роком збільшується. 
  3.       Україна має виробничі потужності, освічені наукові кадри та сучасні технології, але якість виробництва постійно ставиться під сумнів. Як можна використати досвід Польщі до повної гармонізації виробництва ліків з ЄС, отримання необхідних сертифікатів та впровадження процедур безпеки?   
  4.       Яким є поточний етап законодавчих змін для приведення українського законодавства у відповідність до суворих європейських стандартів, особливо у сфері належної виробничої практики (GMP)? Чи відповідають вже українські GMP європейським стандартам? Наскільки агресія Росії може затримати проведення всіх необхідних аудитів? 
  5.       Створення сучасного фармацевтичного сектору необхідне для узгодження трьох фундаментальних цінностей: задоволення першочергових інтересів пацієнтів через доступ до доступних лікарських засобів, турбота про високий рівень інноваційності нових лікарських засобів та забезпечення високих стандартів якості, ефективності та безпеки лікарських засобів. Як Польща та Україна намагаються впровадити ці цінності. 
  6.       Які перспективи співпраці між польськими та українськими фармацевтичними підприємцями на європейському ринку, та які дії мають вжити уряди обох країн для оптимізації співпраці та зменшення потенційних спорів? Чи може таким напрямом співпраці бути, наприклад, спільне проведення клінічних випробувань?  
  7.       Впровадження нових препаратів у Європі сьогодні є дуже дорогим і трудомістким, що обмежує доступ пацієнтів до нових методів лікування. Сьогодні європейські країни відстають від Китаю, Японії та США у створенні біотехнологічних компаній або клінічних випробуваннях нових ліків. Яким має бути стратегічне бачення трансформації фармацевтичного сектору в Європі з урахуванням потреби в інноваціях, інтересів пацієнтів та комерційних інтересів фармацевтичних компаній? 

Мови заходу: українська - польська - англійська (синхронний переклад).

Для участі в заході, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням https://forms.office.com/e/m9UYk6sCWB

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.